Ακαϊντίν: «Σημαντική εμπειρία ο Παναθηναϊκός, είχα πρόταση από την αρχή της σεζόν»
Την εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό σχολίασε σε συνέντευξή του στην Τουρκία ο Σαμέτ Ακαϊντίν.
Ο διεθνής Τούρκος στόπερ αποτέλεσε μία από τις μεταγραφικές κινήσεις του Τριφυλλιού στον καιρό του Φατίχ Τερίμ στην ομάδα τον Γενάρη του 2024, μετρώντας συνολικά 15 συμμετοχές με το Τριφύλλι πριν επιστρέψει στην πατρίδα του αφού οι Πράσινοι δεν ενεργοποίησαν την οψιόν του δανεισμού του.
Τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε από τη Φενέρμπαχτσε στη Ρίζεσπορ, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του στην εθνική Τουρκίας όλο αυτό το διάστημα, από το περασμένο EURO μέχρι και τα πρόσφατα ματς του Μαρτίου.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο τουρκικό Μέσο «NTV Spor», ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό και τη συνεργασία με τον Φατίχ Τερίμ ως μια σημαντική εμπειρία στην καριέρα του, ενώ τόνισε και τις διαφορές του ελληνικού με το τουρκικό πρωτάθλημα:
«Η συνεργασία μου με τον Φατίχ Τερίμ ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Δέχθηκα πρόταση από την αρχή της περασμένης σεζόν, αλλά δεν τη δέχθηκα. Όταν ο Τερίμ ήρθε στον Παναθηναϊκό στα μέσα της σεζόν, μου έκαναν πρόταση ξανά και την αποδέχθηκα. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία και χαίρομαι που τη βίωσα.
Το ελληνικό πρωτάθλημα απαρτίζεται από λιγότερες ομάδες σε σχέση με το τουρκικό. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και πιο σκληρό. Στην Ελλάδα θεωρούν το τουρκικό πρωτάθλημα ως μεγάλη λίγκα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 4-5 ομάδες. Είναι καλές ομάδες από άποψη ποιότητας. Τα ματς είναι δύσκολα στα πλέι-οφ».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

