Λούνα στο Gazzetta: «Με ενότητα και πείσμα πάμε να γράψουμε ιστορία με τον Βόλο»

Λούνα στο Gazzetta: «Με ενότητα και πείσμα πάμε να γράψουμε ιστορία με τον Βόλο»

Δημήτρης Βέργος
Λούνα στο Gazzetta: «Με ενότητα και πείσμα πάμε να γράψουμε ιστορία με τον Βόλο»

bet365

Ο Βόλος βρίσκεται μια ανάσα από το να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play offs και ο Αντόνιο Λούνα μιλώντας στο Gazzetta αποθεώνει το ισχυρό γκρουπ της ομάδας και τον Κώστα Μπράτσο και τονίζει πως ο επόμενος στόχος για τους «κυανέρυθρους» θα είναι η Ευρώπη.

Ξεκινώντας τη φετινή σεζόν ο Βόλος είχε ως στόχο να καταφέρει αυτή τη φορά να τερματίσει στην εξάδα και να παίξει στα play offs. Το ρόστερ ήταν αναμφισβήτητα το πιο ποιοτικό που είχαν ποτέ οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, μετά και τη χθεσινή νίκη επί του Ατρόμητου, βρίσκονται πολύ κοντά στη μεγάλη επιτυχία.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ του Βόλου, Αντόνιο Λούνα μιλώντας στο Gazzetta στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα μέσα στην ομάδα και στην ποιότητα του ρόστερ, στοιχεία που βοήθησαν τον Βόλο να πραγματοποιεί τη φετινή εξαιρετική πορεία.

«Η ενότητα στα αποδυτήρια και το ανταγωνιστικό ρόστερ ήταν τα κλειδιά για να φτάσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές να έχουμε μεγάλες πιθανότητες για μια θέση στα play offs και να γράψουμε ιστορία για την ομάδα του Βόλου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπάρχει υγιής συναγωνισμός μεταξύ των παικτών, τόσο αυτών που παίζουν περισσότερο, όσο και εκείνων που αγωνίζονται λιγότερο. Είμαστε μια οικογένεια, ένα ισχυρό γκρουπ. Δεν ήταν εύκολο για μας να χάσουμε δύο σημαντικούς και ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Φαν Βέερτ και ο Φερνάντες, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε με αυτήν την ενότητα, με αυτό το πείσμα και με αυτή την όρεξη για να γράψουμε ιστορία αυτή τη σεζόν».

Ο Λούνα αποθέωσε τη δουλειά του Κώστα Μπράτσου, ο οποίος σύμφωνα με τον 31χρονο Ισπανό μπακ παίρνει μεγάλο μερίδιο από την επιτυχημένη πορεία της ομάδας του Βόλου. «Ο Κώστας από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία εμπιστεύτηκε απόλυτα τον κάθε έναν από τους παίκτες και μας βοήθησε να απολαμβάνουμε το παιχνίδι και επιπλέον να προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο, ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Τόσο αυτός όσο και το τεχνικό του επιτελείο είναι σημαντικοί για τις επιτυχίες της ομάδας και της οικογένειας του Βόλου», υπογράμμισε ο Λούνα.

Ο ίδιος στο ματς με τον Ατρόμητο σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ από μακρινή απόσταση για να ανοίξει το σκορ, παίζοντας σε μια θέση που δεν τον είχαμε συνηθίσει ποτέ στην καριέρα του, στον χώρο της μεσαίας γραμμής. «Ποτέ δεν είχα παίξει σε αυτή τη θέση σε όλη μου την καριέρα και παρότι πρέπει να βελτιώσω πολλά, αισθάνομαι καλά αγωνιζόμενος στο κέντρο. Ο προπονητής με πίστεψε και θεωρούσε πως μπορώ να τα πάω καλά σε αυτή τη θέση. Είχαμε σημαντικές απουσίες εκεί, όπως ο Τσοκάνης και ο Μπαριέντος. Συνεπώς δεν μπορούσα παρά να δεχτώ την πρόταση του προπονητή για να καλύψω αυτή τη θέση και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορούσα. Αν ένας παίκτης έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή κάθε στιγμή, τα πάντα είναι πιο εύκολα, παρότι ήταν μια θέση άγνωστη για μένα», υποστήριξε.

Με τον Βόλο ουσιαστικά στην εξάδα, το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν μπορεί ο σύλλογος της Μαγνησίας να κάνει την υπέρβαση και να βγει στην Ευρώπη, με τον Λούνα να τονίζει: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα έρχεται το πιο περίπλοκο. Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά τον στόχο της συμμετοχής στα play offs και μετά να μπορούμε να διατηρήσουμε την πέμπτη θέση. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, απομένουν δύσκολα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της σεζόν και έπειτα αν είμαστε στα play offs θα έρθουν πολύ σκληρά ματς, πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Θα ήταν πολύ καλό να μπούμε στα play offs και μετά να πάρουμε και μια θέση που οδηγεί στο Conference League. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε».

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του στον Βόλο και αν θα συνεχίσει στους «κυανέρυθρους» και την επόμενη σεζόν, ο έμπειρος Ισπανός μπακ είπε: «Προσωπικά νιώθω καλά, απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου για να μπορώ να παίζω ως βασικός και τα καλά αποτελέσματα της ομάδας έρχονται επίσης. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι σε ό,τι συμβαίνει τώρα. Συνεχίζω να το απολαμβάνω και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα για να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Οι συμπαίκτες μου αξίζουν μια σεζόν πολλών επιτυχιών».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα