Πλατέλλας: Δικαιώθηκε για την υπόθεση με τις απειλές από τον Ιωνικό

Πλατέλλας: Δικαιώθηκε για την υπόθεση με τις απειλές από τον Ιωνικό

Newsroom
Πλατέλλας: Δικαιώθηκε για την υπόθεση με τις απειλές από τον Ιωνικό

bet365

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας δικαιώθηκε από την ΠΕΕΟΔ για την υπόθεση με τις φερόμενες απειλές από τον Ιωνικό και πλέον η Νικαιώτικη ΠΑΕ καλείται να του καταβάλει 48.911 ευρώ αντί για 10.000 ευρώ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό ότι ο Βαγγέλης Πλατέλλας κινήθηκε νομικά κατά του Ιωνικού, τον οποίο και απειλούσε για εκβιασμό και απειλές.

Από την ομάδα τότε έλεγαν πως «Τα πράγματα δεν έχουν γίνει όπως τα λέει ο ποδοσφαιριστής. Ο παίκτης επέδειξε αντιεπαγγελματική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα, τον πρόεδρο και τον προπονητή. Επίσης η ΠΑΕ δεν του οφείλει χρήματα και τόσο η ΠΑΕ όσο και ο πρόεδρος και ο προπονητής επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Ωστόσο, ο παίκτης δικαιώθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα του επιδίκασε το ποσό των 48.911 ευρώ αντί για 10.000 που του είχε προτείνει η ΠΑΕ Ιωνικός για να λύσει το συμβόλαιό του.

«"Θα τελειώσει το θέμα του συμβολαίου σου είτε με το καλό είτε με το κακό"»

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρονται τα εξής, όπως σημειώνει η εφημερίδα “Documento”:

«Ο προσφεύγων ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται ότι ενώ γυμναζόταν στο γυμναστήριο της ΠΑΕ, τον συνάντησε ο προπονητής του και τον ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε να τον συναντήσει. Έτσι, μετέβη στο γραφείο των δημοσιογράφων προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο, ο οποίος μιλώντας του με έντονο ύφος του είπε "σήμερα θα τελειώσει το θέμα του συμβολαίου σου, είτε με το καλό, είτε με το κακό, όπως και να έχει... θα πάρεις 10,000 ευρώ και θα υπογράψεις τη λύση του...". Ταυτόχρονα εισήλθαν στο γραφείο δύο άτομα μεγάλης σωματικής διάπλασης (μπράβοι) - ο ένας εκ των οποίων είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα- και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόταν ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα ο πρόεδρος είπε σε κάποιο άλλο άτομο να φέρει τη λύση του συμβολαίου για να την υπογράψει. Αυτός ζήτησε να μεταβεί στα αποδυτήρια, προκειμένου να παραλάβει τα ατομικά του είδη και να επιστρέψει, πλην όμως βγαίνοντας από το γραφείο αντιλήφθηκε ότι οι εύσωμοι άντρες ήταν τέσσερις και έφραξαν την έξοδο από το γήπεδο. Συνεπεία των ανωτέρω, δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο και αναρριχηθείς σε τοίχο περιμετρικό της κερκίδας εξήλθε χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός από το γήπεδο και κρύφτηκε σε παραπλήσιο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Από εκεί κάλεσε την άμεση δράση (100), δηλώνοντας ότι κινδυνεύει. Ακολούθως, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και τον συνόδεψε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας όπου υπέβαλε έγκλήση κατά του προέδρου της καθ ης ΠΑΕ, του προπονητή αυτής Δημητρίου Σπανού και κατ' αγνώστων για τα αδικήματα του εκβιασμού και της απειλής κατά της ζωής του. Εν συνεχεία ο ίδιος μετέβη σε παθολόγο, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασε από "ταχυαρρυθμία και προκάρδιο άγχος συνέπεια τραυματικού επεισοδίου"».

«Ο Πλατέλλας εξαπέλυσε βλασφημίες κατά του προέδρου και του προπονητή»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωάννης Τσιριγώτης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Πλατέλλα, του πρότεινε να λάβει ως αποζημίωση 10,000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του και «στο άκουσμα» της πρότασης αυτής ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε αλαζονικά και εξαπέλυσε βλασφημίες κατά του προέδρου και του προπονητή...».

Στο σκεπτικό της η ΠΕΕΟΔ γίνεται λόγος «έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκφοβισμού και έμμεσης αλλά σαφούς απειλής». Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι «η συμπεριφορά του προέδρου... υπερβαίνει τα ακραία αξιολογικά όρια της καλής πίστεως και των χρηστών συναλλακτικών ηθών...».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα