Πριν τον Λάζαρο ήταν ο... Σούμποτις (vid)

Newsroom
Πριν τον Λάζαρο ήταν ο... Σούμποτις (vid)

bet365

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα φορά τη φανέλα του Άρη μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν και θα έχει υπηρετήσει όλους τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έκανε στα late 90's αρχές 00's ο Λευτέρης Σούμποτιτς υπό τη θέση του προπονητή μπάσκετ. 

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε ήδη -πριν προβάρει τα κιτρινόμαυρα του Άρη- γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στους τέσσερις... μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τώρα δε έχει το... απόλυτο έχοντας «υπηρετήσει» τη φανέλα όλων των ομάδων που προσδιορίζουμε ως το «Big-5» της χώρας. Το ταξίδι της καριέρας του ξεκίνησε το 2005 στον ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσουν κατά σειρά: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και πλέον Άρης.

Ο 36χρονος πλέον επιθετικός πανηγύρισε μάλιστα νταμπλ με τους δύο αιωνίους αντιπάλους. Με τον Παναθηναϊκό (2010) και Ολυμπιακό (2020) και το πρωτάθλημα Ελλάδας με την ΑΕΚ το 2018.

Πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, [αρχής γενομένης από τη σεζόν 1994/1995] ο Σλόμπονταν -Λευτέρης- Σούμποτις συνεργάστηκε με όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Τους τρεις μεγάλους τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης!

Ο «Πίξι» ως παίκτης πάτησε το παρκέ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας για δύο δεκαετίες και στα 30 του χρόνια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Άρη, όπου κι έκλεισε την καριέρα του. Στην άκρη του πάγκου όμως, υπό το ρόλο του προπονητή, καθοδήγησε κατά σειρά τους: Ηρακλή, ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Ο 66χρονος κόουτς έχει στο παλμαρέ του πέντε πρωταθλήματα ως παίκτης με τον Άρη (1986–87, 1987–88, 1988–89, 1989–90, 1990–91) και ακόμα δύο ως προπονητής με τον Παναθηναϊκό το 1997/98 και το 1998/99. Και ένα Κύπελλο με τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα