Ιστορίες με δοκάρια: Από την Ηλιούπολη και τη Ν. Σμύρνη μέχρι τα Σκόπια και την Χαλ (vid)

Ιστορίες με δοκάρια: Από την Ηλιούπολη και τη Ν. Σμύρνη μέχρι τα Σκόπια και την Χαλ (vid)

bet365

Από την Ηλιούπολη και τη Νέα Σμύρνη, μέχρι το Χαλ-Μπέρμιγχαμ και το Άγιαξ-Άρσεναλ για το ποδόσφαιρο γυναικών, το Gazzetta θυμίζει τρελές ιστορίες... (κομμένων) δοκαριών και μικρότερων εστιών!

Στο Περιστέρι, διαδραματίστηκαν εικόνες που είναι για να γελάς και να κλαις, καθώς η μία εστία ήταν πιο κοντή. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μας απασχόλησαν τα... δοκάρια! Και όχι, δεν μπορούμε να περηφανευόμαστε για τέτοιου είδους ιστορίες.

Η Σκεντίγια είχε μπερδέψει τον Μουρίνιο και τον έκανε να πιστεύει ότι... ψήλωσε. Η Χαλ πριν από ένα ματς με τη Μπέρμιγχαμ έπρεπε να αλλάξει την εστία της κι ένα Άγιαξ-Άρσεναλ για το ποδόσφαιρο γυναικών - σε επίπεδο Champions League - παίχτηκε με πιο μικρά τέρματα!

Φυσικά, δεν γίνεται να ξεχάσουμε την Ηλιούπολη και το... ντου των «Πανθήρων» στη Νέα Σμύρνη.

Ετσι, κατά το άσμα των Πυξ Λαξ, που θέλει τα δοκάρια στο γρασίδι να περιμένουν τα παιδιά. Στις παρακάτω περιπτώσεις... δεν!

Τα κομμένα δοκάρια στο Ηλιούπολη-Διαγόρας

Τα κομμένα δοκάρια στο Ηλιούπολη-Διαγόρας

Όταν οι Πάνθηρες ξήλωσαν μέχρι και τα δοκάρια για να μην παίξει η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη

Όταν οι Πάνθηρες ξήλωσαν μέχρι και τα δοκάρια για να μην παίξει η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη

Πιο κοντά τα δοκάρια στο ΑΟ Υπάτου-Τρίκαλα

Πιο κοντά τα δοκάρια στο ΑΟ Υπάτου-Τρίκαλα

Μεγαλύτερη η εστία; No problem. Κόβουμε τα δοκάρια

Μεγαλύτερη η εστία; No problem. Κόβουμε τα δοκάρια

Άγιαξ - Άρσεναλ: Τα τέρματα σε ματς Champions League γυναικών ήταν δέκα εκατοστά μικρότερα

Άγιαξ - Άρσεναλ: Τα τέρματα σε ματς Champions League γυναικών ήταν δέκα εκατοστά μικρότερα

Ο Μουρίνιο... μυρίστηκε πιο κοντά τα δοκάρια της Σκεντίγια

Ο Μουρίνιο... μυρίστηκε πιο κοντά τα δοκάρια της Σκεντίγια

7/5/2008: Η Ηλιούπολη φιλοξενούσε τον Διαγόρα για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Αν κι οι δύο ομάδες βρέθηκαν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, διαπιστώθηκε ότι τα δοκάρια είχαν κοπεί! Μάλιστα, το ένα τέρμα ήταν πεσμένα και έτσι το ματς αναβλήθηκε.

Τότε, δεν καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα ότι υπήρξε υπαιτιότητα κάποιας ομάδας από τον διαιτητή Δαλούκα, με την Ηλιούπολη να τονίζει ότι δεν μπορούσε να προβεί σε άμεση αντικατάσταση των δοκαριών.

Ο τότε πρόεδρος του Διαγόρα, τότε, είχε πει: «Οι κανονισμοί λένε πως πρέπει να υπάρχουν και δεύτερα τέρματα. Ο Διαγόρας έχει ιστορία και δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον της Ηλιούπολης για να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, είχε δηλώσει: «Η ομάδα της Ηλιούπολης δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός. Στις 15:00 που ήρθα στο γήπεδο, ενημερώθηκα για το συμβάν. Το γήπεδο είναι Δημοτικό και δεν έχει πρόσβαση κανένας. Ουδείς γνωρίζει ποιος έκανε τη ζημιά"». Υπογραμμίζεται, δε, ότι έγινε και μήνυση κατά αγνώστων.

Στις 25/8 του 2010, 100-150 από τους «Πάνθηρες» (οργανωμένος πυρήνας οπαδών του Πανιώνιου), αντέδρασε στη συμφωνία του τότε προέδρου του Ερασιτέχνη, Γεράσιμου Βεντούρη, με την ΑΕΚ για να γίνει στη Νέα Σμύρνη η ρεβάνς του ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ.

Συγκεκριμένα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν το γήπεδο «Γης Μαδιάμ». Με φτυάρια έσκαψαν μεγάλες λακούβες, έβαλαν φωτιά στους πάγκους και.. ξήλωσαν και τα δοκάρια! Ετσι, το ματς, θυμίζουμε ότι έγινε τελικά στο «Καραϊσκάκης» ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

11/12/2022: Πριν το Περιστέρι, υπήρξε περιστατικό στη Γ' ΄Εθνική μεταξύ του ΑΟ Υπάτου και του ΑΟ Τρίκαλα όπου τα δοκάρια ήταν πιο κοντά. Το ματς γινόταν στο γήπεδο της Θήβας, το πρόβλημα το κατάλαβαν οι φιλοξενούμενοι και ύστερα από σχετική μέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το ύψος τους ήταν 2.3 και όχι 2.44 όπως αναφέρεται στον κανονισμό!

Αξίζει να τονίσουμε ότι το γήπεδο είχε παραδοθεί, μετά την ανακατασκευή του λίγο καιρό πριν. Το πρόβλημα ήταν και στις δύο εστίες, το οποίο ύστερα από σχετικές εργασίες που έγιναν τελικά αποκαταστάθηκε η... ζημιά και τα Τρίκαλα δεν προχώρησαν σε ένσταση.

16/10/2022: Το Χαλ - Μπέρμιγχαμ ξεκίνησε με καθυστέρηση επειδή η μία εστία ήταν μεγαλύτερη. Το πρόβλημα διορθώθηκε όταν οι άνθρωποι των γηπεδούχων έκοψαν τα δοκάρια για να φέρουν την εστία στην κανονική διάσταση.

Η ομάδα γυναικών της Άρσεναλ πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο Άμστερνταμ, καθώς επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης ομάδας του Άγιαξ στη ρεβάνς του 2-2 του Λονδίνου και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. To ματς διεξήχθη στο «Sportcomplex De Toekomst», το οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα νέων του συλλόγου και υπήρχε μια αν μη τι άλλο περίεργη παρατυπία. Οι παίκτριες των Κανονιέρηδων αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής πως τα τέρματα του γηπέδου ήταν μικρότερα σε σχέση με το προβλεπόμενο όριο της UEFA. Η Άρσεναλ επιβεβαιώθηκε και από σχετικό έλεγχο, καθώς τα δοκάρια ήταν κοντύτερα κατά δέκα εκατοστά!

Ο Μουρίνιο δεν λέγεται τυχαία «Special»!

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Τότεναμ είχε επικρατήσει με 3-1 της Σκεντίγια στη Βόρεια Μακεδονία και είχε προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League.

Στο εκτός έδρας ματς των Άγγλων, όμως, ο Ζοσέ Μουρίνιο κατά τη βόλτα του στον αγωνιστικό χώρο σήκωσε τα χέρια στην εστία και είδε ότι το οριζόντιο δοκάρι ήταν κατά πέντε εκατοστά πιο κοντό.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η UEFA με τα τέρματα να αλλάζουν. Στη συνέχεια με το... γνωστό του χιούμορ έγραψε στα social media:

«Νόμιζα ότι ψήλωσα, αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι το τέρμα ήταν χαμηλότερο κατά πέντε εκατοστά».

j