ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τι είχε πει ο Ροσέτι στην ΕΠΟ για τους Elite διαιτητές και γιατί ο Μπένετ είχε αλλάξει ρέφερι στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τι είχε πει ο Ροσέτι στην ΕΠΟ για τους Elite διαιτητές και γιατί ο Μπένετ είχε αλλάξει ρέφερι στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δεν δείχνει ότι θα αλλάξει στάση για να ορίσει άλλον ξένο διαιτητή για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή. Τι είχε πει στην ΕΠΟ ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.

Δεν φαίνεται πως θα αλλάξει ο ορισμός του ρέφερι Κρούζλιακ για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Ο Μπένετ έκανε μία επιλογή που προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με δύο ανακοινώσεις και δύο απαντήσεις από τον ΠΑΟΚ.

ΜΠΕΝΕΤ2

Γενικότερα προέκυψε ένα κλίμα έντασης και με ανακοινώσεις από τις δύο ομάδες. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, από μέρους του υπογράμμισε πως δεν γίνεται να αλλάξει ο Σλοβάκος διαιτητής και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δείχνει ότι πηγαίνει σε αυτήν την κατεύθυνση: να μην αλλάξει δηλαδή αυτόν τον ορισμό.

«Δεν είναι ευχάριστο διότι το κλίμα δυναμιτίζεται. Δεν είναι σπάνιο (να συμβαίνει αυτό). Να αλλάξει ο διαιτητής δεν προλαβαίνει. Δεν γίνεται. Πρέπει να αντικατασταθεί από ξένο. Το βλέπω αδύνατο αν και εγώ δεν είμαι εγώ ΚΕΔ και δεν θέλω να έχω σχέση με την ΚΕΔ. Ξέρω ότι αυτοί οι διαιτητές επιλέγονται πολύ πριν τον αγώνα. Βέβαια το ζητάει ο Ολυμπιακός αλλά δεν βλέπω δυνατότητα να αλλαχθεί ο διαιτητής», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην ΕΡΤ3. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει και εγγράφως Elite διαιτητή αλλά από τα 6 προηγμένα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία).

Αλλαγή διαιτητή σε αγώνα μεγάλων ομάδων φέτος υπήρξε, πάλι μετά από αντιδράσεις. Είχε γίνει όταν ο Μπένετ είχε ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Εκεί βέβαια ήταν Έλληνας ο διαιτητής και επήλθε αλλαγή κατόπιν αιτήματος και των δύο ομάδων. Τότε επελέγη ο Βούλγαρος Καμπάκοφ για τον οποίο πάντως υπήρξαν παράπονα για τη διαιτησία του στο ματς. Για την... ιστορία η ΚΕΔ είχε αλλάξει τότε τον διαιτητή σε μία μέρα: 8 Σεπτεμβρίου ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος και 9 ο Καμπάκοφ!

Σε επίπεδο πάντως επιλογής διαιτητών η ΕΠΟ καιρό τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς τους Elite διαιτητές. Ο αρχιδιαιτητής της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, είχε πει σχετικά προς τη διοίκηση της ελληνικής Ομοσπονδίας και γενικά προς τους ανθρώπους της: «Σταματήστε να ζητάτε συνέχεια Elite ξένους διαιτητές. Εάν έχετε πρόβλημα να βάζετε Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι». Σε όλο το επόμενο διάστημα η ΕΠΟ δεν το έλυσε αυτό το θέμα για να φτάσουμε στο... σήμερα και τα όσα γίνονται.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα