Ο Λουτσέσκου και το νέο συμβόλαιο: «Είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε»

Ο Λουτσέσκου και το νέο συμβόλαιο: «Είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε»

Ο Λουτσέσκου και το νέο συμβόλαιο: «Είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε»

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε, αναφέρεται στην πορεία του ΠΑΟΚ, το νέο αίμα, τη διαιτησία και την… Αθήνα!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από τις άγνωστες ιστορίες, που αποκάλυψε γύρω από την σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Fanatik.ro», σχολίασε τη συνειδητή απόφαση του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι, τη… σχέση αγάπης με τον Παναθηναϊκό, μίλησε για το νέο αίμα της ομάδας (Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης), τη βοήθεια των έμπειρων (Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Καντουρί), ενώ αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο θέμα της διαιτησίας και της… Αθήνας.

Ωστόσο για το θέμα που «καίει» τους φίλους του ΠΑΟΚ, την ανανέωση του συμβολαίου του, δε θέλησε να πει πολλά, καθώς όπως τόνισε: «Έχω ακόμη ενάμιση χρόνο στο συμβόλαιό μου. Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάποια ανανέωση...»!

Πιο αναλυτικά είπε:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Όντως, είναι μία μεταβατική σεζόν για εμάς. Πολλοί ποδοσφαιριστές άλλαξαν το καλοκαίρι. Η στρατηγική του συλλόγου ήταν να ανανεώσει την ομάδα, να φέρει πολλούς νέους και να φτιάξει μια δυνατή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Δεν θα έλεγα πως είχαμε μία κακή αρχή αλλά κάναμε δύο ήττες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και φέραμε δύο ισοπαλίες. Υπήρχε έλλειψη ομοιογένειας, εμπιστοσύνης. Είναι φυσιολογικό, όταν ξεκινάς μια σεζόν και η ομάδα δουλεύει καθημερινά, να δημιουργείς σταδιακά το σύνολο και οι νέοι παίκτες να θέλουν το χρόνο τους για να καταλάβουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Και εμείς σιγά σιγά μαθαίναμε τους παίκτες και με υπομονή και ηρεμία, τα πράγματα σιγά σιγά άρχισαν να φτιάχνουν...

Ραζβαν Λουτσέσκου

Από τον Οκτώβριο, αρχίσαμε να βγάζουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Δεν χάσαμε στα τέσσερα ντέρμπι με Άρη και Παναθηναϊκό. Δείξαμε πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν πάντα τυχερός με τον Παναθηναϊκό, και όταν ήμουν στην Ξάνθη, και στην πρώτη μου περίοδο στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, ήμουν λιγότερο τυχερός στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όταν ουσιαστικά οι διαιτητές αποφάσισαν τα πάντα. Και ανύπαρκτο πέναλτι, και μη τιμωρία των παικτών του Παναθηναϊκού με κόκκινη, και καθαρό πέναλτι στον Μιτρίτσα, αλλά έτσι έγινε... Ήταν επιτακτική ανάγκη να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο. Είναι, όμως, μια ιστορική, τεράστια ομάδα για την Ελλάδα».

Για την αλλαγή πλάνου και το νέο αίμα του ΠΑΟΚ:

«Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουμε ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση. Στην ενδεκάδα, στο τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό είχαμε έναν 22χρονο τερματοφύλακα, στη μεσαία γραμμή έναν 22χρονο παίκτη, έναν 18χρονο κεντρικό αμυντικό και έναν επιτελικό, 19 χρονών. Οι δύο τελευταίοι (Κωνσταντέλιας - Κουλιεράκης) είναι από την ακαδημία του ΠΑΟΚ, αλλά πραγματικά είναι πολύ ταλαντούχοι. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να παίξουν τόσο γρήγορα ως βασικοί, αλλά έδειξαν στις προπονήσεις ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία, μεγάλη αποφασιστικότητα, είναι σοβαροί, ταλαντούχοι και τώρα είναι βασικοί παίκτες βασικοί. Δεν είναι ότι ήταν κάτι δύσκολο, ήταν κάτι φυσιολογικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο με τέτοια εικόνα που έχουν...

Ραζβαν Λουτσέσκου

Επιπλέον, έχουμε και άλλους νεαρούς παίκτες στην ομάδα, 22 ετών, 23 ετών. Είναι αλήθεια ότι έχουμε και παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους νέους να εξελιχθούν, να μάθουν, να εμπιστευθούν τον εαυτό τους. Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας, στα αποδυτήρια, η φωνή του έμπειρου παίκτη είναι πολύ σημαντική. Έχουμε αρκετούς αρχηγούς, αλλά αρχηγός είναι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι 37 ετών. Δεν παίζει βασικός, αλλά είναι πάντα έτοιμος να μπει 20-25 λεπτά και το κάνει πολύ καλά. Υπάρχει -επίσης- ο Ίνγκασον, ένας δυνατός και ταυτόχρονα πνευματικός ηγέτης, υπάρχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά είναι περισσότερο ηγέτης από άποψη τεχνικής κατάρτισης».

Για την αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία σε σχέση πάντα με τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας:

«Η κεντρική ιδέα είναι πως πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε τι θα πετύχουμε. Δεν είχαμε την πίεση της διοίκησης από αυτή την άποψη, γιατί ήταν η απόφασή της να αλλάξουμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει συναισθηματικά μία τέτοια απόφαση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη που πάντα θέλει να κερδίζει. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η μεγάλη δίψα για νίκη και λιγότερη η υπομονή. Ωστόσο, φέτος έχουμε μία συμφωνία. Κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά μπροστά μας.

Οι ομάδες στην Αθήνα έχουν διαιτησίες που τους βοηθούν, τους προστατεύουν, ενώ σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, μας χτυπούν. Και απέναντι στον Λεβαδειακό πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά από ένα λεπτό, από λάθος της άμυνά μας, ο επιθετικός έφυγε μόνος του και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο, εκείνος επέμεινε, καταλογίζοντας πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θέτει τον τερματοφύλακά μας εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα