Κοσμάς στο Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν ήρθαμε για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη»

Κοσμάς στο Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν ήρθαμε για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη»

Newsroom
Κοσμάς στο Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν ήρθαμε για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη»

bet365

Όλα όσα είπε ο CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς με την Ένωση να αρνείται στο Δ.Σ. να ψηφίσει τα δύο ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο Δ.Σ. που είχε ως θέμα τα ποσά των ΠΑΕ από το στοίχημα, η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αρνήθηκε να ψηφίσει τα δύο ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης τόσο για τη Super League 1 όσο και για τη Super League 2.

Από πλευράς ΑΕΚ τον λόγο πήρε ο CEO, Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος αρχικά τόνισε: «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας.

Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β' και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

Στη συνέχεια η αναπληρωτής πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου έκανε παρέμβαση τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε ότι είναι δίκαια η κατανομή, με τον Κοσμά να απαντάει λέγοντας: «Πως θα πω εγώ αν είναι δίκαια η κατανομή όταν ξέρω πως υπάρχουν τόσες ομάδες και τόσοι εργαζόμενοι που περιμένουν να ζήσουν και μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Δε μπορώ να σταθώ στο αν υπάρχουν κάποιες διεφθαρμένες ομάδες και να κάνω δίκη».

Σε εκείνο το σημείο η κ. Κοξένογλου κάλεσε την ΑΕΚ να παραχωρήσει το ποσό που της αντιστοιχεί στις ομάδες της Super League 2, με τον Γιώργο Κοσμά να απαντά, υπογραμμίζοντας: «Τους λαϊκισμούς κυρία Κοξένογλου αλλού. Όχι στην ΑΕΚ και σε μένα. Αυτά τα λαϊκίστικα αλλού. Το τι θα κάνει η ΑΕΚ θα το αποφασίσει η ΑΕΚ, δεν θα της υποδείξετε εσείς τι θα κάνει. Επαναλαμβάνω πως εδώ είμαστε η Super League 1. Εγκρίνουμε το ποσό που είναι να πάρουμε εμείς κι όχι το αν είναι σωστό το ποσό που βγάζει ένας υφυπουργός και πως το μοιράζει. Το αν για να πάρει η Super League 1 ένα ποσό, πρέπει αντίστοιχα να μειωθεί το ποσό της Super League 2 είναι κάτι που αφορά την απόφαση του υφυπουργού για το ποσό που διαθέτει και για τις δύο μαζί σε σχέση και με άλλα αθλήματα και διοργανώσεις».

Έπειτα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε: «Ποιο είναι το δεύτερο ερώτημα που τίθεται προς ψηφοφορία κύριε πρόεδρε; Συμφωνείτε με την διανομή στην Super League 2; Είναι ερώτημα για μας αυτό κύριε πρόεδρε; Για το αν δέχεται κριτική ο κύριος Αυγενάκης και στενοχωριέται και δεν του αρέσουν τα δημοσιεύματα, θα αποφασίσουμε εμείς; Τα συνολικά νούμερα για το ποδόσφαιρο δεν τα καθόρισε η Λίγκα, αλλά ο υφυπουργός. Και μετά από αυτό καθίσαμε να δούμε πως θα μοιραστεί. Δεν διαφωνώ με σας κύριε πρόεδρε, αλλά διαφωνώ με τον υφυπουργό και δεν μπορούμε εμείς να τον δικαιώσουμε για το συνολικό ποσό που δίνει και να του παράσχουμε τέτοια στήριξη».

Στο σημείο εκείνο ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης προσπάθησε ώστε να βρεθεί μια λύση, με τον Κοσμά να προτείνει να αποσυρθεί το δεύτερο ερώτημα προς ψήφιση από τον πρόεδρο της Λίγκας και να μην κληθούν οι ΠΑΕ της Super League 1 να πουν δημόσια αν θεωρούν δίκαιο να πάρουν τα συγκεκριμένα χρήματα οι ΠΑΕ της Super League 2, «παρέχοντας έτσι κάλυψη στον Αυγενάκη», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζαν από την Ένωση. Κάπως έτσι η διαδικασία σταμάτησε και η συνεδρίαση έλαβε τέλος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα