Ο ρεπόρτερ της Μπρέντφορντ από το Skysports στο Gazzetta για Κανός: «Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν εκείνον...»

Νότης Χάλαρης
Ο ρεπόρτερ της Μπρέντφορντ από το Skysports στο Gazzetta για Κανός: «Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν εκείνον...»

bet365

Ο Σέρτζι Κανός είναι πλέον ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ο ρεπόρτερ της Μπρέντφορντ στο Skysports, Νταν Λονγκ σκιαγραφεί στο Gazzetta τον 25χρονο εξτρέμ.

Άνοδος μετά από 74 χρόνια (!) στα μεγάλα σαλόνια, πρώτο γκολ στην ιστορία της Μπρέντφορντ στη Premier League και συνολικά 249 ματς με τη φανέλα της σε ηλικία μόλις 25 ετών. Πόσα παραπάνω χρειάζεται ο Σέρτζι Κανός για να γίνει τραγούδι στα χείλη των οπαδών του αγγλικού συλλόγου.

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός έκανε το... σπριντ και απέκτησε τον Ισπανό εξτρέμ, αφήνοντας πίσω του μία εξαιρετική πορεία στο Νησί. «Απόφοιτος» από το σχολείο της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ, ο Κανός έφτιαξε το όνομα του στην Αγγλία, σύλλεξε εμπειρίες, έγραψε ιστορία και τώρα είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ένας από τους ανθρώπους που τον έζησε σε όλη του την πορεία στην Μπρέντφορντ, ήταν ο Νταν Λονγκ. Ο ρεπόρτερ των «μελισσών» στο Skysports μίλησε στο Gazzetta και παρουσίασε τα δυνατά και αδύναμα σημείο του παίκτη, το πόσο αγαπητός είναι για τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τη συνέντευξη μαζί του που θυμάται μέχρι σήμερα.

- Αρχικά, πείτε μου για αυτή το story πίσω από τη μεταγραφή του Κανός στον Ολυμπιακό...

«Το συμβόλαιο του Κάνος λήγει στη Μπρέντφορντ αυτό το καλοκαίρι και παρόλο που ο σύλλογος έχει την επιλογή να το επεκτείνει για ένα ακόμα χρόνο, η έλλειψη χρόνου παιχνιδιού του αυτή τη σεζόν σήμαινε ότι ήταν απίθανο να ήταν μια επιλογή της Μπρέντφορντ. Υπήρξε ενδιαφέρον από τη Βαλένθια νωρίτερα τον Ιανουάριο, αλλά δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την αμοιβή των 2,5 εκατομμυρίων λιρών που ζητούσε η αγγλική ομάδα. Το deal με τον Ολυμπιακό έκλεισε και φαίνεται ότι αυτή είναι μια κίνηση που θα ωφελήσει και τα δύο μέρη»

- Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κανός;

«Τα τελευταία χρόνια, έχει παίξει σε διάφορες θέσεις από τον Τόμας Φρανκ στον πάγκο. Η κανονική του θέση είναι ως δεξί εξτρέμ και μερικές φορές μπορεί να παίξει και φορ αλλά όταν ο Μπενραχμά έφυγε για τη Γουέστ Χαμ, έκανε ένα εξαιρετική δουλειά για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ως αριστερό εξτρέμ κυρίως ενώ στην πρώτη χρονιά της Μπρέντφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, έπαιξε δεξί ακραίο μπακ. Το γεγονός ότι ήταν έτοιμος να παίξει πιο πίσω έλεγε πολλά για τον χαρακτήρα του παρόλο που, λογικά, δεν θα ήθελε να παίζει ξανά εκεί τακτικά. Βέβαια εξελίχθηκε αρκετά και απέδιδε σε εκείνη τη θέση, κάτι που τον βοήθησε στην ανάπτυξή του».

- Το δυνατό και αδύναμο σημείο του;

«Εκείνη η σεζόν στο δεξί μπακ έδειξε ότι η άμυνα δεν ήταν το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, αλλά αυτό θα συμβαίνει πάντα όταν ένας παίκτης με επιθετικό πνεύμα καλείται να αλλάξει το παιχνίδι του εντελώς. Του αρέσει να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ. Πριν από δύο σεζόν, όταν η Μπρέντφορντ προβιβάστηκε στη Πρέμιερ Λιγκ, σκόραρε εννέα φορές και έδωσε άλλες δέκα ασίστ, απόδειξη του παραπάνω που σας είπα με το επιθετικό πνεύμα. Του αρέσει να βγαίνει μπροστά και να βγάζει σέντρες στην περιοχή από μεγάλες αποστάσεις και έχει επίσης πολύ... γλυκό πόδι για τέτοιες προσπάθειες. Έχει επίσης τόση, τόση εμπειρία για έναν παίκτη της ηλικίας του (δεν μπορούν πολλοί να πουν ότι έχουν παίξει 249 παιχνίδια για έναν σύλλογο μέχρι την ηλικία των 25 ετών)».

- Γιατί έφυγε από την Μπρέντφορντ και αν συμφωνείτε με αυτό;

«Έχει παίξει μόνο 83 λεπτά για τη Μπρέντφορντ αυτή τη σεζόν και το να κάθεται στον πάγκο δεν είναι μια επιλογή για παίκτης της ηλικίας του. Πρέπει κανονικά να παίζει και να βρίσκεται σε αγωνιστικό ρυθμό. Από ποδοσφαιρική άποψη, είναι λογικό. Είναι απλώς λυπηρό ότι ο χρόνος του στο σύλλογο τελείωσε με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, χωρίς να έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον σύλλογο που αγαπάει και αντίστοιχα την ομάδα που τον αγαπά το ίδιο».

- Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πώς;

«Μου έχουν πει για την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια της ελληνικής Superleague και μπορώ να σας πω ότι του... ταιριάζουν απόλυτα. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται την υποστήριξη του κόσμου για να παίξει το καλύτερο του ποδόσφαιρο και, αν το πάρει αυτό θα παίξει με όλη την ψυχή για τον Ολυμπιακό. Η τεχνική και η εμπειρία του θα τον βοηθήσουν επίσης, αλλά αν παίξει στην αγαπημένη του θέση, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».

- Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

«Είναι ένας από τους πιο παθιασμένους παίκτες που θα βρεις. Μια μειοψηφία οπαδών το χρησιμοποίησε ως αφορμή για να τον... αποδοκιμάσει αλλά είναι αυτό που τον έχει κάνει αγαπητό σε τόσους πολλούς οπαδούς του συλλόγου. Είναι καλόκαρδος, γνήσιος, προσανατολισμένος στην οικογένεια και άτομο με χαρισματικό χαμόγελο και προσωπικότητα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες όπως ο Κανός, μπορώ να σου το πω με σιγουριά».

- Μια στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ από εκείνον;

«Υπάρχουν δύο στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το πρώτο ήταν όταν σκόραρε ένα γκολ απόλυτης και παγκόσμιας κλάσης εναντίον της Ρέντινγκ κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στον σύλλογο ως δανεικός από τη Λίβερπουλ. Ακόμα τραγουδάμε ένα τραγούδι στην κερκίδα, ρωτώντας τον πώς πέτυχε αυτό το γκολ. Ίσως δεν μάθουμε ποτέ…

Η δεύτερη –και ίσως η πιο γνωστή στιγμή– ήταν όταν σκόραρε το πρώτο μας γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ στον πρώτο μας αγώνα στη σεζόν εναντίον της Άρσεναλ. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον είδαν να σκοράρει αυτό το γκολ και ήταν μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή που ένας τόσο ξεχωριστός παίκτης άξιζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον».

- Έχετε κάποια ιστορία μαζί του;

«Είχα την τύχη να του πάρω συνέντευξη δύο φορές όπου μερικά όσα είπε έγιναν εξαιρετικά κομμάτια. Πάντα ήμουν κάποιος που υποστηρίζει το αουτσάιντερ και την πρώτη φορά έπρεπε να ρωτήσω, πώς τον είχαν επηρεάσει η κριτική των social media που είχε δεχθεί. Με ειλικρίνεια απάντησε «...σέβομαι όλη την κριτική και τα πάντα...», αλλά ήταν ανοιχτός και μου είπε ότι τον είχε επηρεάσει περισσότερο από όσο θα φανταζόταν ο κόσμος. Οτι συγκέντρωσε άφθονη... υποστήριξη (ειρωνικά), στα social media και ενίσχυσε το μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα