Λαμία - Ιωνικός 0-2: Φιλί ζωής στο ντεμπούτο του Γρηγορίου! (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Ιωνικός 0-2: Φιλί ζωής στο ντεμπούτο του Γρηγορίου! (vid)

bet365

Στο ντεμπούτο του - πρώην κόουτς της Λαμίας - Μιχάλη Γρηγορίου, ο Ιωνικός νίκησε 2-0 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για την παραμονή, μειώνοντας τη διαφορά από τον αντίπαλό της και το Λεβαδειακό.

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε απόψε (30/1) ο Ιωνικός στη Λαμία, καθώς επικράτησε 2-0 και παράλληλα έμεινε «ζωντανός» στο κόλπο της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι χάρις σε αυτό το αποτέλεσμα βρίσκονται πλέον στο «-1» από την αντίπαλό τους και στο «-2» από τον Λεβαδειακό, κάτι που έβαλε «φωτιά» στην ουρά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Βασιλαντωνόπουλο, Τζανετόπουλο, Πάβλοβετς, Λεροϊ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα με τον τελευταίο σε πιο οργανωτικό ρόλο, τους Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Βέργο στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά στον άξονα, τους Γούλερι, Σεμπά στα άκρα και τον Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης.

5-0 οι τελικές/φάσεις, 0-1 το σκορ

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» ήταν εμφανές πως θα βλέπαμε ένα ντέρμπι ολκής όπου το διακύβευμα ήταν (σχεδόν) μία κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι το 6' είχαμε πέντε διακοπές και δύο κίτρινες, κάτι που αποτύπωνε το εκατέρωθεν πάθος που υπήρχε.

Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν καλύτερα, αφού πρέσαραν ψηλά, «μπλόκαραν» την ανάπτυξη των φιλοξενουμένων και μετέφεραν το παιχνίδι στο επιθετικό τους μισό, κυρίως με τους Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς. Μέχρι το 16' μάλιστα βρήκαν πέντε τελικές, εκ των οποίων όλως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φάσεις, μικρές ή μεγάλες, αφού στο 9' ο Βαλεριάνος έβαλε κομβικά την κόντρα στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου που «εκτέλεσε» από πλεονεκτική θέση μέσα στα καρέ του Χουτεσιώτη, ο οποίος μπλόκαρε εκείνο του Ρόμανιτς στο 12', αυτά των Βέργου και Μαρτίνεθ στο 10' και το 16' πέρασαν άουτ – και τα τρία τελευταία από καλές θέσεις – όπως και η κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 14'.

Μέχρι που φτάσαμε στο 19'. Τότε ο Σάκιτς εκτέλεσε το τρίτο σερί κόρνερ που κέρδισε σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ιωνικός και όπως τα άλλα δύο έτσι και εκείνο πήγε στο πρώτο δοκάρι όπου ο Μπεχαράνο στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ.

Σέντρα-σουτ του Βαλεριάνου με το δεξί και 0-2

Αυτόματα άλλαξαν τα δεδομένα στην αναμέτρηση, ενώ ήταν εμφανές πως επηρεάστηκε η ψυχολογία των γηπεδούχων. Ετσι η πίεσή τους ατόνησε, οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τον ρυθμό, ισορρόπησαν την κατοχή και ναι μεν εκ νέου δεν παρουσιάζονταν απειλητικοί, εκ νέου δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να τους βάζουν ανασταλτικά «δύσκολα» με ανάλογη συχνότητα.

Μέχρι που φτάσαμε στο 44' όπου σε νέο κόρνερ του Ιωνικού – η Λαμία ήταν τότε με 10 καθώς ο Βέργος ήταν εκτός καθώς ζαλίζονταν μετά από σύγκρουσή του και μάλιστα μετέβη στο νοσοκομείο και δεν είχε γίνει η αλλαγή του με τον Μανούσο – οι Βαλεριάνος, Σεμπά έπαιξαν το 1-2, ο πρώτος συνέκλινε και παρότι αριστερός μπακ έκανε τη σέντρα με το δεξί (!) και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, «κρέμασε» τον Σαράνοφ και είχαμε το 0-2. Με αυτό το αποτέλεσμα πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, όπου οι μεν γηπεδούχοι είχαν 10 τελικές, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν βρεις δις δίχτυα.

Ο Ιωνικός «έσβησε» το δεύτερο ημίχρονο και διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και οι φιλοξενούμενοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, με «παγωμένο» ρυθμό όπου μάλιστα στα πρώτα λεπτά παρουσιάζονταν και ένα κλικ πιο δραστήριοι. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά τις πρώτες αλλαγές της Λαμίας και την είσοδο των Στάνκο, Ντε Βινσέντι, αλλά μόνο μετά το 70' όπου οι γηπεδούχοι πήγαν σε ένα... πιο 4-4-2. Οχι ότι «παρήγαν» φάσεις αφού η μόνη τους ευκαιρία ήταν η κεφαλιά του Μανούσου στο 76' που έβγαλε ο Χουτεσιώτης, αλλά με γνώμονα πως έφταναν μέχρι έξω από τα καρέ των αντιπάλων τους.

Ωστόσο μέχρι εκεί, αφού μετά και την είσοδο του Αντούνες ο Ιωνικός «γύρισε» σε διάταξη με τρεις στόπερ και αυτόματα «κλείδωσε» κάθε σπιθαμή ή υποψία κενού χώρου στα «μετόπισθέν» του.

MVP: Οι Τσιγκρίνσκι, Ρομαό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ιωνικού μέχρι το 77' (ύστερα «γύρισε» σε τριάδα) «κέρδισε» κατά κράτος σχεδόν όλες τις «μονομαχίες». Ο δεύτερος μάλιστα «καθάρισε» και μία επικίνδυνη κατάσταση στο 75', ύστερα από ασυνεννοησία των φιλοξενουμένων.


Στο ύψος του: Ολοι οι φιλοξενούμενοι πήραν βαθμό (πολύ) πάνω από τη βάση. Οι Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας «κέρδισαν» κατά κράτος τον άξονα από το 20΄και μετά και παίρνουν ένα credit παραπάνω.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπεχαράνο. Αν και ξεκίνησε σχετικά καλά, φαίνεται πως το αυτογκόλ του 19' τον επηρέασε. Εκτοτε δεν πήρε πρωτοβουλίες και αντικαταστάθηκε στο 55'.

Η γκάφα: Στο 26' οι γηπεδούχοι άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους και ο Ρόμανιτς «έκοψε» στον Νούνιες που ήταν σε καλή θέση στα καρέ του Ιωνικού, όμως ο νεαρός δεν «εκτέλεσε» αμέσως και ο Ρομάο πρόλαβε, τον κάλυψε και απομάκρυνε.

Το «στραγάλι»: Ηταν ένα ντέρμπι παραμονής με πολλές διακοπές και κάρτες. Πάντως δεν υπήρξε η «δύσκολη» φάση για τον ρέφερι Βεργέρη, τους βοηθούς του ή το VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ντέρμπι παραμονής με τα όλα του. Μέχρι το 0-1 οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά μόλις οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ και ίσως ο τρόπος που το έπραξαν (με αυτογκόλ) άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης. Πίεση και άγχος «λύγισαν» τους παίκτες της Λαμίας και κακά τα ψέμματα όλα τελείωσαν υπέρ του Ιωνικού λίγο πριν την ανάπαυλα και μόλις έκανε το 0-2. Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν όπως ήθελαν/έπρεπε για εκείνους το παιχνίδι και έφτασαν στη νίκη.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (55’ Ντε Βινσέντι), Βέργος (45’ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο (55’ Στάνκο), Μαρτίνεθ (73’ Τσιλούλης), Παούλαβετς, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλος (73’ Σιμόν), Λερόϊ.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Γούλερι (46’ Καμπράλ), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς (90’+2' Τσίμπσαχ), Φατιγκά (87’ Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Σεμπά (77’ Αντούνες), Μάντζης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα