Το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και η παρουσίαση της τοιχογραφίας του Άλκη

Το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και η παρουσίαση της τοιχογραφίας του Άλκη

Newsroom
Το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και η παρουσίαση της τοιχογραφίας του Άλκη

bet365

Δεκάδες μαθητές αλλά και βετεράνοι ποδοσφαιριστές ομάδων της Θεσσαλονίκης έστειλαν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς όπου μαθητές, γονείς αλλά και βετεράνοι ποδοσφαιριστές όπως οι Γιάννης Βένος (Άρης), Λάκης Παπαιωάννου (Ηρακλής), Μλάντεν Φόρτουλα (ΠΑΟΚ), Γιώργος Νιφόπουλος (Απόλλων Πόντου) ένωσαν τις φωνές τους κατά της οπαδικής βίας, αφού προηγήθηκε μια συμβολική φωτογραφία όπου οι μαθητές φόρεσαν φανέλες όλων των ομάδων στέλνοντας ισχυρό μήνυμα, δηλαδή, ότι ο αθλητισμός ενώνει. Μάλιστα ο Μιχάλης Θαλασσινός (μέλος δ. σ. του Συνδέσμου Προπονητών Θεσσαλονίκης) υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι… «όσα συνέβησαν αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα των όσων λαμβάνουν χώρα στα τελευταία χρόνια και αφορούν μια σειρά από περιστατικά ορατής και αόρατης βίας που έχουν σαν στόχο την καταστολή και την τρομοκρατία. Το συγκεκριμένο περιστατικό κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένο».

Ο κ. Θαλασσινός αναφέρθηκε στο μήνυμα που είχε στείλει ο πατέρας του δολοφονηθέντα, Άλκη Καμπανού, υποστηρίζοντας ότι «δήλωσε ο θάνατος του γιου του να γίνει αφορμή αλλαγής της κοινωνίας. Ας μπει φρένο σε όλα αυτά τα βάρβαρα φαινόμενα… Πρέπει να το δούμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο που αφορά τις αιτίες που γεννούν, αναπαράγουν και συντηρούν αυτά τα φαινόμενα. Αιτίες που έχουν τις ρίζες τους στην επιχειρηματική δράση και τους ανταγωνισμούς στον χώρο του ποδοσφαίρου….».

Αύριο η παρουσίαση της τοιχογραφίας στο 11ο Δημοτικό Καλαμαριάς

Στο μεταξύ αύριο (12:00) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της πρώτης τοιχογραφίας του προγράμματος με δημόσιες τοιχογραφίες και συμμετοχικές δράσεις μαθητών σε σχολεία ανά την Ελλάδα, έναντι στην οπαδική βία και εν γένει ενάντια στη βία που «τρέχουν» η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη» αλλά και η UrbanAct. Για την ακρίβεια, ο SAME84 υλοποίησε την πρώτη μεγάλη τοιχογραφία εθελοντικά, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με την συνεργασία της Δ/νσης του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο SAME84 στο έργο του απεικονίζεται o Άλκης ο οποίος κοιτάζει χαρούμενος ένα ιδανικό τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων ανεξαρτήτως ομάδας, πιστεύω, φύλου, εθνικότητας και οτιδήποτε άλλο μας «διαφοροποιεί» από τους συνανθρώπους μας και μάλιστα μέσα από ένα άθλημα, το ποδόσφαιρο. Ένα έργο με έντονα χρώματα που ο βασικότερος στόχος του είναι να μας κάνει να σκεφτούμε, να οραματιστούμε, να αναθεωρήσουμε, και να περάσει μέσα απο αυτό ένα σπουδαίο μήνυμα, κατά της οπαδικής βίας.

Ο Άλκης


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα