Tα πρώτα «κανόνια» της φετινής Super League με την... ιδιότητα της αλλαγής (vids)

Newsroom
Tα πρώτα «κανόνια» της φετινής Super League με την... ιδιότητα της αλλαγής (vids)

bet365

Οι Νόρντιν Αμραμπατ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Φώτης Ιωαννίδης και Κλαούντιο Μπάλαν έχουν βρει δίχτυα τρεις φορές ερχόμενοι από τον πάγκο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Πόσες φορές έχετε διαβάσει ή ακούσει την έκφραση «χρυσή αλλαγή», που αφορά τις περιπτώσεις παικτών που δεν βρίσκονταν στην αρχική ενδεκάδα αλλά έκριναν την έκβαση μίας αναμέτρησης. Η Super League δεν αποτελεί εξαίρεση και φυσικά στο πρωτάθλημά μας υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν με την ιδιότητα του «substitute» και επηρέασαν άμεσα την εξέλιξη ενός αγώνα.

Αυτοί που... μένουν περισσότερο είναι όσοι βρήκαν δίχτυα και οι Νόρντιν Αμραμπατ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Φώτης Ιωαννίδης, Κλαούντιο Μπάλαν ηγούνται της σχετικής λίστας του πρώτου σκόρερ, δηλαδή είναι εκείνοι που μετρούν τα περισσότερα προσωπικά τέρματα παίζοντας ως αλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα βρήκαν ως τώρα από τρεις φορές δίχτυα ερχόμενοι από τον πάγκο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα και επειδή πρόκειται για παίκτες που αρκετές φορές ξεκινούν (και σκοράρουν) ως βασικοί, αυτό αποτυπώνει πως είναι σε θέση να βοηθήσουν/προσφέρουν ανά πάσα στιγμή.

Νόρντιν Αμραμπατ

Νόρντιν Αμραμπατ

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Φώτης Ιωαννίδης

Φώτης Ιωαννίδης

Κλαούντιο Μπάλαν

Κλαούντιο Μπάλαν

Βασικός και αναντικατάστατος στην ΑΕΚ του 2023 είναι ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, όμως στις αρχές της σεζόν έρχονταν ως επί το πλείστων από τον πάγκο. Οχι βέβαια πως αυτό «σημαίνει» κάτι, αφού στην μπάλα όλοι χρειάζονται και ο Μαροκινός είναι κομβικότατος ακόμη και όταν αγωνίζεται ως αλλαγή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τρία από τα τέσσερα φετινά του γκολ προήλθαν σαν «substitute», κάτι που «λέει» πολλά.

Αρχικά στο 2-0 της Ριζούπολης επί του ΠΑΣ Γιάννινα όταν και «έκλεισε» τον δείκτη του σκορ, ύστερα ήταν εκείνος που στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο χάρισε τη νίκη (1-0) στην Ενωση και ύστερα εκ νέου ο ίδιος που ισοφάρισε για λογαριασμό της στο μετέπειτα τελικό 1-1 της Τρίπολης.

Μπορεί να μην έχει τις ατομικές επιδόσεις του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του, όμως αυτό έγκεινται και στο γεγονός την τρέχουσα σεζόν έρχεται ως επί το πλείστων από τον πάγκο.

Ο Μαροκινός φορ ωστόσο παραμένει ένας παίκτης με... όσφρηση του γκολ και παίζοντας ως αλλαγή έχει ήδη βρει τρεις φορές δίχτυα.

Αρχικά στο 3-1 επί του Ιωνικού στο Φάληρο όπου στο φινάλε διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό και ύστερα στις δύο αναμετρήσεις της regular season με το Βόλο.

Στο 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εκείνος που στο 76' ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους» και ύστερα στο 4-0 του Πανθεσσαλικού όπου πάνω-κάτω στο ίδιο λεπτό (75') έκλεισε τον «χορό των τερμάτων» για τους Πειραιώτες.

Τον τίτλο του «Ελληνα Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ» διεκδικεί και μάλλον κερδίζει ο 23χρονος φορ, αφού όχι μόνο έχει βρει ως τώρα τρεις φορές δίχτυα παίζοντας ως αλλαγή, αλλά και επειδή όλα τα τέρματά του ήταν κομβικά.

Αρχικά ήταν εκείνος που τον Νοέμβριο χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο, όταν και μπήκε στο 76' και σκόραρε στο 78'.

Λίγες ημέρες μετά άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των «πράσινων» επί του Ατρόμητου με 2-0 αφού έκανε το 1-0, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του 2022 ισοφάρισε σε 1-1 τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις. Ετσι όλα τα φετινά προσωπικά του τέρματα είναι προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Ρουμάνος φορ αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φινάλε της περασμένης μεταγραφικής περιόδου και λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη ο Πέδρο Κόντε, ωστόσο αποδείχθηκε «λίρα εκατό». Το πρώτο διάστημα δεν λογίζονταν για starter αφού χρειάζονταν χρόνο ώστε να εγκλιματιστεί στο 100%, αλλά και να έρθει σε επιθυμητό επίπεδο, ωστόσο ερχόμενος από τον πάγκο βρήκε μέχρι τη διακοπή τρεις φορές δίχτυα.

Αρχικά στο 2-2 με τον ΟΦΗ, ύστερα στο 2-1 του «Αγιαξ της Ηπείρου» επί του Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες» και μετέπειτα στην ήττα 2-1 από το Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Το 2023 και με την «ιδιότητα» του βασικού πια σκόραρε και στις νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, Λεβαδειακό και έτσι ο 29χρονος έφτασε τα πέντε προσωπικά τέρματα στη σεζόν.