Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, εστιάζοντας και πάλι στην τεράστια ποδοσφαιρική βελτίωση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Είμαστε πλέον βέβαιοι για δύο γεγονότα! Δύο καταστάσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό πλάνο του ΠΑΟΚ και την ομάδα που παρουσιάζει στα ελληνικά γήπεδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Αρχικά, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο νέος ΠΑΟΚ, με τους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, έφθασε να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος! Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα, το σύνολο που παίζει πιο σωστά και καλύτερα από όλα τα άλλα στη χώρα! Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε από πολύ χαμηλή βάση και φτιάχτηκε από την αρχή, είναι (μετά την διακοπή για να είμαστε και συγκεκριμένοι) ο καλύτερος στο πρωτάθλημα. Σε εικόνα, σε απόδοση, σε πλάνο, σε τακτική, σε επιθετική ανάπτυξη, σε αμυντική λειτουργία και σε κατάκτηση βαθμών.

Κατά δεύτερο λόγο, παρακολουθούσε την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού πλάνου του Δικεφάλου, της ομάδας που χτίζεται πάνω σε πρωτόγνωρες βάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και επιδιώκει να πετύχει κάτι ανεπανάληπτο με την ανάδειξη και την υπεραξία που θέλει να δώσει σε νέα ταλέντα, τα οποία όμως (μέσα στην ομάδα) σε ένα βάθος χρόνου, θα επιχειρήσουν να κάνουν και πρωταθλητισμό!

Δουλειά! Δουλειά και πάλι δουλειά! Πλάνο, βασικές ποδοσφαιρικές αρχές και καθημερινή δουλειά από τεχνική ηγεσία και παίκτες, από ένα σύνολο το οποίο εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο χθεσινός θρίαμβος

Κάπως έτσι δεν αποτελεί έκπληξη και το χθεσινό 3-0 επί του πρωτοπόρου μέσα στην έδρα του! Ούτε η εικόνα της αναμέτρησης, ούτε και το τελικό αποτέλεσμα. Για να είμαστε σωστοί και ειλικρινείς, ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν μεγαλύτερο σκορ! Και όλα αυτά, τρεις ημέρες μετά και τη δίκαιη επικράτηση με το καθαρό 2-0 στο κύπελλο, απέναντι σε καλή ομάδα που δεν έχανε ποτέ, που δεν δέχονταν γκολ ούτε για πλάκα.

Η χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, η ολοκληρωτική του επικράτηση σε όλα τα επίπεδα, δεν έχει προηγούμενο σε ελληνικό ντέρμπι για τη φετινή χρονιά μέχρι τώρα!

Πέρα από ένα διάστημα 10-20 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε μία-δύο φορές χώρους στα μεσοδιαστήματα και έβγαζε επιθέσεις από δεξιά, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο. Πίεσε πολύ καλά με το 4-4-2 και τον Κωνσταντέλια μαζί με τον Ολιβέιρα πρώτους σε φάση άμυνας. Δυσκόλεψε τον αντίπαλο και από τα μέσα του πρώτου μέρους έβαλε την αμφισβήτηση στους γηπεδούχους, ενώ άρχιζε να ανεβάζει αυτοπεποίθηση.

Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και μαζί οι δύο πραγματοποιούν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Και σε φάση άμυνας, αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Ο νεαρός Έλληνας αρχίζει να ξεφεύγει! Με την μπάλα κάνει μαγικά, χωρίς την μπάλα δεν σταματάει ποτέ να τρέχει και να πιέζει. Όλα δείχνουν ότι στο 10 και σε φάση άμυνας, προσφέρει πλέον όσα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι με όσους «κυνηγάνε» τα πόδια του. Έχει ο Θεός και γι αυτούς. Οι διαιτητές δεν ξέρω τι έχουν που δεν τα τιμωρούν εξ αρχής, κάτι που είδαμε και από τον Λευκορώσο. Ο Ολιβέιρα εκτός όλων των άλλων με τη συμμετοχή σε όλες τις φάσεις, είναι και το μεγάλο στήριγμα σε κάθε δύσκολη στιγμή. Και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν δυσκολίες στο χτίσιμο σωστών επιθέσεων από πίσω. Ο ΠΑΟΚ διέφερε σε αυτό το κομμάτι λόγω Ολιβέιρα, ο οποίος παίζοντας με πλάτη έδινε στήριγμα σε όλους τους συμπαίκτες! Πώς δεν κατάφερε και να σκοράρει, μόνο τα δοκάρια γνωρίζουν…

Ατομικά στον ΠΑΟΚ λίγοι υστέρησαν σε μικρό βαθμό και στο τέλος έγινε η απαραίτητη διαχείριση για τον επόμενο αγώνα. Έναν τελικό με ό, τι αυτό και αν σημαίνει! Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ δίνει τελικό και αφού χθες αξιοποίησε πνευματικά το 2-0 της περασμένης Τετάρτης κερδίζοντας σε αυτοπεποίθηση, τώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί και εντελώς πρακτικά το σκορ του πρώτου αγώνα. Όχι βέβαια να παίξει για να το διαφυλάξει. Να το εκμεταλλευτεί ως βάση πρόκρισης, γιατί ο ημιτελικός και ο πιθανός τελικός θα σημαίνουν πολλά για φέτος. Το ματς της Πέμπτης θα είναι πολύ μεγάλο.

* «Και τώρα ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα;» Η ίδια και η ίδια ερώτηση! Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να χτίζει ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει τα πάντα. Του χρόνου…

Για φέτος δουλεύει, βελτιώνεται, ξεπερνάει αδυναμίες, αναδεικνύει νέους παίκτες και ψάχνει τον τρόπο που θα αποφύγει άλλους… ΟΦΗ, Αστέρες, Λεβαδειακούς, Ατρόμητους που θα του «κλέψουν» βαθμούς ενώ εκείνος είναι πολύ ανώτερος μέσα στο γήπεδο. Παρά το ότι παίζει καλύτερα, αλήθεια είναι ότι έχει πολλά ακόμη ποδοσφαιρικά θέματα να επιλύσει για να κερδίζει περισσότερες φορές όλα αυτά που δικαιούται.

* Τώρα ο ΠΑΟΚ βρίσκει το δρόμο του! Τώρα όλη η Ελλάδα (φυσικά και πολλοί ΠΑΟΚτσήδες) αντιλαμβάνεται τι δουλειά γίνεται από τον κορυφαίο προπονητή που έχει περάσει από τα γήπεδά μας εδώ και πολλά χρόνια. Μπράβο σε όλους και φυσικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που στα δύσκολα στήριξε εμπράκτως το πλάνο και τους πρωταγωνιστές του και δεν παρασύρθηκε από την αμπαλοσύνη που κυριαρχεί όταν πρόσκαιρα δεν έρχεται το αποτέλεσμα και μια μειοψηφία που φωνάζει προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις της για να αλλάξουν τα πάντα.

Όχι ότι υπήρχε περίπτωση βέβαια να επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ. Η ωριμότητα του ιδιοκτήτη είναι πλέον σε άλλα επίπεδα, μαζί και όλων των συνεργατών. ( Μπράβο και σε όσους τώρα παραδέχονται τις λάθος κρίσεις τους και ζητάνε ποδοσφαιρικές συγνώμες! Αρκεί σε κάθε δύσκολη περίοδο αποτελεσμάτων να μην έχουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια…).

* Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ βγήκε ο Καστίγιο μετά από χρόνια και έλεγε για 2-3-4 γκολ. Στο Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ ήταν ο Σισέ! Καλά πάει αυτό… Σε κάθε περίπτωση και το 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ναι! Τότε, τη χρονιά του νταμπλ…

* Ο Αυγενάκης και όλοι οι άλλοι που εκπροσωπεί, που είναι να παρέμβει προσπαθώντας να αναστατώσει την κατάσταση; Άντε… Ήρθε ή ώρα! Ξέρει εκείνος… Το έχει ξανακάνει άλλωστε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.