Εραμούσπε στο Gazzetta: «Η νίκη επί της ΑΕΚ μας φτιάχνει την ψυχολογία για την συνέχεια»

Newsroom
Εραμούσπε στο Gazzetta: «Η νίκη επί της ΑΕΚ μας φτιάχνει την ψυχολογία για την συνέχεια»

bet365

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε μιλάει στο Gazzetta για την μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ, μια νίκη που όπως τονίζει δίνει ψυχολογία στους Ηπειρώτες για την συνέχεια.

Των Φώτη Καρακούση, Δημήτρη Βέργου

Η αλήθεια είναι πως στον πρώτο γύρο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε και την καλύτερη παρουσία. Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επικράτησε πανικός. Συνέχισαν να δουλεύουν ακόμα πιο δυνατά και με την έναρξη του δευτέρου γύρου αυτή η δουλειά έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου στα πρώτα τρία ματς του δευτέρου γύρου έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Και αν για την ισοπαλία μέσα στην Λαμία κανείς δεν μπορεί να πει πως έκανε και κάποιο κατόρθωμα, το να βρίσκεσαι πίσω με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό και να ισοφαρίζεις σε 2-2, αλλά και το να κερδίζεις με 2-1 την ΑΕΚ, την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Όχι για το τώρα, καθώς ο κάθε βαθμός είναι σημαντικός όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, αλλά για την συνέχεια. Μια συνέχεια που στα Γιάννενα μπορούν να κοιτάξουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία, όπως αναφέρει και στο Gazzetta ο Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, είναι από τους στυλοβάτες της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα και ο άνθρωπος που εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα θα ανέβει να σκοράρει στα στημένα, ενώ είναι αλάνθαστος και στα πέναλτι.

Ο έμπειρος αμυντικός μας μίλησε αρχικά για την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στις προσθήκες που έγιναν, ενώ δεν γινόταν να μην σταθεί και στην κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή και να αποθεώσει Μαραντόνα και Μέσι.

Αρχικά ας μιλήσουμε για την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, μια ομάδα που πολλοί την θεωρούσαν την πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος.

«Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική. Ξέραμε ότι ήταν η ευκαιρία στο σπίτι μας για να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτή η νίκη μας φτιάχνει την ψυχολογία για τα ματς που έρχονται. Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

«Ο χρόνος δούλεψε υπέρ μας, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε»

eramuspe

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε άσχημα τον πρώτο γύρο. Τι έχει αλλάξει στον δεύτερο και το πρόσωπο που δείχνει είναι πολύ καλύτερο;

«Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Έλειπαν αρκετοί παίκτες και είμαστε μια νέα ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που έπρεπε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να προσαρμοστούμε γρήγορα. Κάτι συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο. Με τη βοήθεια του τεχνικού επιτελείου βελτιωνόμαστε καθημερινά. Οι πιο έμπειροι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν τα υπόλοιπα παιδιά του ρόστερ που διαθέτουν ποιότητα. Αναμφίβολα από εδώ και στο εξής θα είμαστε καλύτεροι. Αυτό που άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου ήταν ο χρόνος. Δουλέψαμε αρκετά μαζί, γνωριστήκαμε καλύτερα εστιάζοντας στο πλάνο του προπονητή και με την πάροδο του χρόνου θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε γνωρίζοντας ότι είναι φυσιολογικό σε κάθε αλλαγή να υπάρχει και ο χρόνος της προσαρμογής. Το τεχνικό επιτελείο μας μετέφερε ηρεμία και είμαστε χαρούμενοι και από τις μεταγραφές που έγιναν. Συνεπώς από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Φέτος ανανέωσες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν εύκολη αυτή η απόφαση;

«Νιώθω πολύ καλά στην πόλη. Έχω εγκλιματιστεί εδώ. Τόσο με την ομάδα, όσο και με τους συμπαίκτες μου. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, όπως είπα. Είναι μια μεταβατική χρονιά. Υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή παικτών στο ρόστερ. Αλλά σιγά σιγά γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και πάμε όλο και καλύτερα. Πιστεύω πως θα ολοκληρώσουμε καλά τη σεζόν. Αυτό ελπίζουμε και όλοι μαζί να φτάνουμε σε επιτυχίες».

Υπήρξε στιγμή που φοβήθηκες μετά το κακό ξεκίνημα;

«Ξέραμε ότι θα ήταν μια σεζόν κατά την οποία θα χρειαζόμασταν χρόνο. Είναι ένα νέο ρόστερ και αυτό χρειάζεται χρόνο. Ήρθαν παίκτες με ποιότητα αλλά απαιτείται χρόνος για να δέσει η ομάδα. Ευτυχώς μπορέσαμε να ενισχυθούμε σε εμπειρία που μαζί με τα παιδιά που υπάρχουν με ποιότητα, όπως ανέφερα, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να παρουσιάζουμε στο γήπεδο το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος και ο προπονητής».

Τι περιμένεις από την ομάδα στην συνέχεια της χρονιάς;

«Ο πιο σημαντικός στόχος είναι να βελτιώνεται η ομάδα συνολικά. Χωρίς καμία αμφιβολία ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πολλούς νεαρούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Εμείς, οι πιο έμπειροι, πρέπει να τους βοηθάμε να αναπτύσσουν το ταλέντο τους για να έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε και να ενσωματώνουμε το καλό πλάνο του προπονητή. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Έχει ξεκάθαρο αυτό που θέλει να κάνει και όλοι μαζί πάμε να φέρουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα όσο το δυνατόν ψηλότερα».

«Χαρούμενος για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή, απολαμβάνουμε ότι είναι από την χώρας μας οι Μαραντόνα και Μέσι»

messiiii

Η Αργεντινή κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου. Πως το έζησες αυτό;

«Είμαι χαρούμενος για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ήταν κάτι που η χώρα μας το χρειαζόταν πολύ. Είμαι χαρούμενος και για τη χώρα μου και για την Εθνική ομάδα. Δεν μπόρεσα να το ζήσω στη χώρα μου την Αργεντινή, αλλά είχα την υποστήριξη όλων των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα, και μπόρεσα να το απολαύσω με αυτούς εδώ και με τους συμπαίκτες μου γιατί στη μεγάλη τους πλειοψηφία υποστήριζαν την Αργεντινή».

Υπάρχει κάποια προτίμηση στην ερώτηση που γίνεται για χρόνια σχετικά με τον Μαραντόνα και τον Μέσι;

«Όσο για το Μέσι – Μαραντόνα, και τους δύο! Έχουμε την τύχη να είναι και οι δύο Αργεντινοί. Είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου και ευτυχώς γεννήθηκαν στην Αργεντινή. Προφανώς ο Μαραντόνα για ό,τι πέτυχε, καταφέρνοντας να πανηγυρίσει το τρόπαιο σε μια ξεχωριστή στιγμή. Αυτό που ζούσε η Αργεντινή τότε ήταν κάτι ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου. Αλλά δεν μπορώ να τους συγκρίνω. Πρέπει να απολαμβάνουμε και τους δύο. Και οι δύο είναι Αργεντινοί και πρέπει να το απολαμβάνουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα