Ολυμπιακός: Το story του Βρσάλικο που ήρθε με περγαμηνές αλλά δεν έπιασε ως μεταγραφή   

Ολυμπιακός: Το story του Βρσάλικο που ήρθε με περγαμηνές αλλά δεν έπιασε ως μεταγραφή   

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το story του Βρσάλικο που ήρθε με περγαμηνές αλλά δεν έπιασε ως μεταγραφή   

bet365

Ο Σίμε Βρσάλικο έπιασε... λιμάνι ως μία μεταγραφή ικανή να αλλάξει επίπεδο στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά αυτό δεν συνέβη και έφυγε νωρίς.

Στα 30 του χρόνια ο Βρσάλικο ήταν ένα ιδιαίτερα δυνατό όνομα που απέκτησε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Ένας παίκτης με τίτλο Europa, τίτλους στην Ισπανία αλλά και διακρίσεις στη χώρα του και φυσικά επί σειρά ετών διεθνής στην Κροατία.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό προκάλεσε - όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο - μεγάλη αίσθηση. Δεν έρχεται κάθε μέρα τέτοιος παίκτης στην πατρίδα μας για να αγωνιστεί. Όμως ο προβληματισμός για το εάν ο παίκτης μπορούσε να βοηθήσει ή όχι τον Ολυμπιακό ξεκίνησε από νωρίς και ειδικότερα από τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ωστόσο η ευπάθειά του σε τραυματισμούς, το γεγονός ότι έμεινε σχεδόν 2 μήνες εκτός με πρόβλημα αλλά και η εν γένει εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο (χωρίς να έχει καλή ή πειστική εικόνα τακτικά, αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά) οδήγησαν στο να τερματιστεί η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Μαζί με τον Βρσάλικο ο Ολυμπιακός έθεσε εκτός πλάνων και των Άβιλα, έναν ακόμα δεξιό μπακ που έκλεισε στο 2022.

Ο Κροάτης είχε έρθει για να παίζει βασικός ωστόσο στα βασικά πλάνα της ομάδας είχε μπει για καιρό ο Άβιλα έως ότου τεθεί off. Ο Βρσάλικο είχε κλείσει αρχικά με προφορική συμφωνία στον Ολυμπιακό στις 18 Ιουνίου. Στις 2 Ιουλίου ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ και στο σύνολο κατέγραψε 9 αγώνες με τη φανέλα των Πειραιωτών παρότι το deal ήταν έως το 2025 και με απολαβές στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Βρσάλικο επισήμως εντάχθηκε στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο και οι τίτλοι τέλους έπεσαν στις 21 Νοεμβρίου με ένα φιλικό διαζύγιο των δύο πλευρών. Προφανώς και ο πήχης των προσδοκιών είχε ανέβει ψηλά ωστόσο συμπερασματικά αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτήν την παρουσία του Κροάτη άλλοτε διεθνούς (καθώς όσο ήταν στον Ολυμπιακό σταμάτησε από την Εθνική Κροατίας παρότι αρχικά είχε πιάσει Λιμάνι με στόχο να μην χάσει τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του) είναι πως ο σημαντικός αριθμός των προβλημάτων που είχε δεν τον άφησαν να αποδώσει και να προσφέρει ανάλογα. Στη θέση του ο Ολυμπιακός έφερε τον Βραζιλιάνο Ροντινέι.

Η μεταγραφή του Σίμε Βρσάλικο στον Ολυμπιακό δεν ήταν η μόνη που δεν βγήκε καθώς μία ομάδα του μεγέθους των Πειραιωτών κάνει κάθε χρόνο ουκ ολίγες προσθήκες, οπότε και στατιστικά να το πάρει κανείς ορισμένες δεν θα δώσουν τα αναμενόμενα. Λόγω ονόματος όμως ο Κροάτης ήταν εκείνος που σχολιάστηκε περισσότερο από άλλα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων του ήταν πως με τη Καραμπάγκ εκτός έδρας λόγω προβλήματός του δεν τελείωσε καν το ματς και ο Ολυμπιακός έμεινε έτσι με 10 παίκτες προς το τέλος του αγώνα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Wyscout ο Βρσάλικο έπαιξε δεξιός μπακ σε οκτώ αγώνες (μαζί με τα φιλικά καθώς πιάνει και το ματς με την Άλκμααρ), ένα παιχνίδι στόπερ και σε έναν αγώνα ως αριστερός μπακ. Συνολικά σε δέκα αγώνες έπαιξε 750 λεπτά.

Στο αμυντικό πεδίο ο Βρσάλικο είχε ποσοστό 50.6% στις κερδισμένες μονομαχίες του και ποσοστό στο 69.2% στις εναέριες μονομαχίες. Στους επίσημους αγώνες του πάνω από 80 λεπτά έπαιξε με Μακάμπι εκτός και εντός έδρας, με Ατρόμητο στ Πρωτάθλημα και στα δύο παιχνίδια με τη Καραμπάγκ. Στις μακρινές του μεταβιβάσεις είχε 55.6% ποσοστό επιτυχίας και στις μπαλιές του είχε ακρίβεια μόλις στο 38.1%. Γενικά πάντως ανεξάρτητα από τη στατιστική καταγραφή ο έμπειρος Κροάτης μπακ δεν προσέφερε ούτε καν τα όσα περίμεναν στον Ολυμπιακό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα