Ολυμπιακός: Η ταυτόχρονη παρουσία Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ στην 11άδα βγαίνει με τον Ισπανό ως δεκάρι

Ολυμπιακός: Η ταυτόχρονη παρουσία Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ στην 11άδα βγαίνει με τον Ισπανό ως δεκάρι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ταυτόχρονη παρουσία Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ στην 11άδα βγαίνει με τον Ισπανό ως δεκάρι

bet365

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα ήθελε να δει τους τρεις παίκτες μαζί στο ίδιο σχήμα και υπάρχει αγωνιστική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Σε παλαιότερο blog είχαμε προσπαθήσει να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα που ήδη τίθεται και συζητιέται μεταξύ των φιλάθλων του Ολυμπιακού ενόψει της συνέχειας. Ποιο ήταν αυτό το ερώτημα;

Μα βέβαια εάν μπορούν να υπάρξουν μαζί στην ίδια βασική 11άδα οι Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ. Πάμε πρώτα στα δεδομένα που έχουμε.

Στον υπάρχων αγωνιστικό σχεδιασμό του Μίτσελ στον Ολυμπιακό οι Φορτούνης και Χάμες είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία σε σχέση με τον Μπιέλ. Ο δε Φορτούνης θεωρείται το τελευταίο διάστημα βασικότατος από τον Ισπανό προπονητή. Ο Μίτσελ μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας παραδέχθηκε πως όπως παίζει ο Ολυμπιακός μπορούν να παίξουν μαζί οι Χάμες και Φορτούνης. Να είναι και οι δύο δηλαδή... ενδεκαδάτοι. Μπορούν όμως να βρεθούν στο ίδιο σχήμα και με τον Μπιέλ; Η απάντηση είναι θετική υπό συγκεκριμένη προϋπόθεση.

ΜΠΙΕΛ1

Το αγωνιστικό κριτήριο που... δεσμεύει τον Μπιέλ και πως θα παίξουν και οι τρεις βασικοί

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ένας τρομερά ποιοτικός παίκτης. Για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όμως έχει ένα μείον εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι ως προς τα αγωνιστικά του δεδομένα. Μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά μόνο όταν παίζει δεκάρι ή γενικά πίσω από τον φορ. Κυρίως σε αυτή τη θέση.

Παίζοντας στα άκρα είναι σαν να περιορίζεται. Σαν να μην μπορεί να αποδώσει όπως μπορεί. Κοιτάζοντας κανείς τον αγώνα με τον Ατρόμητο είδε τον Φορτούνη να τραβιέται στα άκρα και μόλις έγινε αυτό ο Μπιέλ απελευθερώθηκε και σκόραρε το πολύ όμορφο γκολ του για το 1-0.

Γενικά ο Ισπανός το... έχει με το σκοράρισμα. Αποδίδει όμως ακόμα και στο... 101% στη συγκεκριμένη θέση. Με βάση λοιπόν αυτό το αγωνιστικό συμπέρασμα οι Χάμες και Φορτούνης θα πρέπει (ή εάν βγάλουμε το... πρέπει θα ήταν πιο ωφέλιμο αγωνιστικά να συμβεί αυτό) να μεταφερθούν στα 2 άκρα της επίθεσης για να αποτελούν τριάδα με τον Μπιέλ πίσω από τον εκάστοτε φορ.

Ναι ούτε για τον Φορτούνη είναι τόσο εύκολο να παίζει σαν εξτρέμ. Παρόλα αυτά σε αυτή τη θέση λειτουργεί πιο καλά από τον Μπιέλ. Επίσης ένα άλλο σημείο αναφοράς έχει να κάνει με το δίδυμο Μπιέλ - Φορτούνη. Είναι δύο παίκτες που φαίνεται πως συνεργάζονται καλά παρότι δεν έχουν βρεθεί αγωνιστικά τόσο καιρό στον Ολυμπιακό.

Προφανώς αυτή η τριάδα σε παιχνίδια που θα χρειαστεί παραπάνω πίεση ή ακόμα περισσότερα τρεξίματα ή και ποδοσφαιρικό... ξύλο δεν θα είναι τόσο εφικτό να είναι μαζί. Κατά τα άλλα όμως στα περισσότερα παιχνίδια που απομένουν για τον Ολυμπιακό αυτή η αγωνιστική ιδέα θα αποτελεί ένα εφικτό και υλοποιήσιμο project.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.