ΑΕΚ: Εξαιρετικό 45λεπτο, φοβερός Πάολο Φερνάντες...

ΑΕΚ: Εξαιρετικό 45λεπτο, φοβερός Πάολο Φερνάντες...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Εξαιρετικό 45λεπτο, φοβερός Πάολο Φερνάντες...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το φιλικό της ΑΕΚ στην Ολλανδία και όσα έδειξε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, εστιάζει στον 24χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό και έχει υστερόγραφο...

Άξιζε τον κόπο η αναμονή... Κάπως έτσι το 'χω στο μυαλό με το που ολοκληρώθηκε το πρώτο (και τελευταίο) φιλικό της ΑΕΚ στη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας στην Ολλανδία με την Βελγική Σερέν που δικαιολόγησε την παρουσία της στην ουρά της βαθμολογίας της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας τους. Διότι ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο έχει στερήσει τη δυνατότητα να δούμε τις ομάδες μας και έχει κάνει τον ΑΕΚτζή να... σιχτιρίζει για το γεγονός, αφού χάνει την ευκαιρία να ζει και την εμπειρία του νέου γηπέδου της ομάδας όπου φυσιολογικά δεν έχει... χορτάσει ακόμη!

Ωστόσο το πρώτο 45λεπτο και η εικόνα της Ένωσης σε αυτό προφανώς και ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό τον κόσμο της ομάδας. Είχε καιρό να τη δει μεν, αλλά του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει, ότι ο Δικέφαλος του Ματίας Αλμέιδα συνεχίζει όπως τέλειωσε το πρώτο τρίτο της σεζόν που διανύουμε. Χωρίς ίχνος υπερβολής στο πρώτο μισό του αγώνα με τους Βέλγους οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν τα στοιχεία που διακρίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ και παράλληλα να το 'χουν εξελίξει. Με τη σημαντική επισήμανση ότι, όπως και το καλοκαίρι έτσι και τώρα, πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας και δεν αποτελεί ματς οδηγό για το τι θα δούμε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Εστιάζοντας λοιπόν στο ματς και μόνο σε αυτό οφείλουμε να υπογραμμίσουμε όσα είδαμε. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση έβγαλε ένταση φουλ, σωστή συνοχή γραμμών, συνεργασίες και γρήγορες εκδηλώσεις επίθεσης, πρέσινγκ από το πρώτο τρίτο του αντιπάλου και συνεχείς ανακτήσεις μπάλας! Όλα όσα έχουμε δει από την ΑΕΚ του Αλμέιδα και αναγνωρίζουμε ως πολύ καλά. Σε αυτό το πρώτο μισό του αγώνα η ομάδα βρήκε δυο γκολ, είχε τρια τετ α τετ και ένα δοκάρι. Φουλ παραγωγική κοινώς τη στιγμή που ο αντίπαλος δεν κατέγραψε καν τελική προς την εστία του Αθανασιάδη με ότι αυτό συνεπάγεται...

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε σε αυτό το διάστημα. Κι αυτό επειδή στο χορτάρι βγήκαν όλα όσα αξιώνει από τους ποδοσφαιριστές του και σίγουρα διέκρινε τα στοιχεία εκείνα που διέπουν το παιχνίδι της ΑΕΚ το οποίο ο ίδιος θέλει να έχει η ομάδα. Η αγωνιστική ταυτότητα που συνηθίζουμε να λέμε της Ένωσης του Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρη στο ματς με τους Βέλγους και... ξεθώριασε από το 65' και έπειτα όταν έγιναν πολλές αλλαγές και μπήκαν πολλά παιδιά της ΑΕΚ Β.

Η περίπτωση: Πάολο Φερνάντες...

Φερνάντες

Αν θα έπρεπε να μείνουμε κάπου, να ξεχωρίσουμε ένα πρόσωπο, είναι πασιφανές πως αυτό θα αφορά τον Πάολο Φερνάντες. Πρόκειται για το μοναδικό νέο πρόσωπο της ΑΕΚ και ο οποίος αποκτήθηκε από το καλοκαίρι και πλέον θα κληθεί -τον Γενάρη- να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε ο τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε και τελείωσε το ματς στο δεξί φτερό της επίθεσης και έδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που υποχρέωσαν την ομάδα να τον αποκτήσει αλλά και άλλες ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φερνάντες ξεχώρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα στον Βόλο.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και είχε έναν φοβερό -για ανεπίσημο ντεμπούτο- Πάολο Φερνάντες. Συμμετείχε και στα δυο τέρματα της Ένωσης, δημιουργούσε συνέχεια, είχε εξαιρετικές επαφές με την μπάλα και χωρίς αυτή πολύ κίνηση. Έδειξε να αντιλαμβάνεται απόλυτα το αγωνιστικό σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα και όσα πρέπει να υπηρετεί σε αυτό και ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό δείχνοντας μια ετοιμότητα και συνέπεια ποδοσφαιριστή που βρίσκεται αρκετό καιρό στο club που εκπροσωπεί...

Αυτό το τελευταίο μοιάζει και είναι πιο σημαντικό... Πάντα με την επισήμανση ότι πρόκειται για πρώτη του παράσταση σε φιλικό προετοιμασίας με ότι αυτό συνεπάγεται και φυσικά ότι δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα για την προσαρμογή του στη νέα του ομάδα και την ανταπόκρισή του σε αυτήν. Όσα στοιχεία αναφέρουμε για αυτόν, το γεγονός ότι όντως ήταν φοβερός, αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο ματς και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να γράφουμε και τα αυτονόητα, να τα κάνουμε ταληράκια, γιατί πάντα υπάρχουν και οι πονηροί που διαβάζουν και μεταφράζουν τα πράγματα υπερβολικά με σκοπό!

Σίγουρα ο Πάολο Φερνάντες μπορεί και ίσως να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η πρώτη του εικόνα αφήνει υποσχέσεις κυρίως για το πόσο σύντομα θα είναι στο 100% και θα 'χει προσαρμοστεί στα δεδομένα -αγωνιστικά και μη- της νέας του ομάδας, τη στιγμή που δείχνει τεράστια επιθυμία για να πετύχει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αρκεί κανείς να διάβασε τις δηλώσεις του 24χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού για να καταλάβει το πόσο πολύ θέλει να παίξει και να πετύχει στον Δικέφαλο. Γεγονός πολύ σημαντικό για το παιχνίδι της ΑΕΚ όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα με αφορμή όπως τονίζεται παραπάνω τον τραυματισμό του Ελίασον.

Αλμέιδα

Υγ: Στη σύρραξη που έγινε στο πρώτο 45λεπτο ευθύνη απόλυτη έχει ο Σέρχιο Αραούχο που έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον αντίπαλο, αλλά είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά πόσο δυνατή οικογένεια είναι η ΑΕΚ, αυτό το όλοι μαζί σε όλα του Αλμέιδα έχει ποτίσει... Ο ίδιος μάλιστα, ο τεχνικός της Ένωσης, ήταν έξαλλος και πρώτη φορά έμοιαζε να... ξεφεύγει αφού είδε την κίτρινη και δεν σταμάτησε να τα χώνει με επιθετικό και έντονο ύφος προς τον διαιτητή. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει πετύχει όλα όσα έπρεπε να δείξει πρόοδο στο αγωνιστικό η ομάδα του όλο αυτό το διάστημα, αλλά το επίτευγμά του, έχουμε σημειώσει ξανά, είναι αυτήν την απογείωση των αποδυτηρίων που πέτυχε και τις σχέσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα!

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...