Όταν οι παίκτες κι ο κόσμος της Φλαμένγκο φώναζαν, «μείνε Ροντινέι»…

Όταν οι παίκτες κι ο κόσμος της Φλαμένγκο φώναζαν, «μείνε Ροντινέι»…

Όταν οι παίκτες κι ο κόσμος της Φλαμένγκο φώναζαν, «μείνε Ροντινέι»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta γεγονότα, περιστατικά και σχόλια που λένε πολλά για τον Ροντινέι, τον νέο δεξιό μπακ του Ολυμπιακού.

Η άποψη μου είναι πάντοτε η ίδια: κάθε μεταγραφή κρίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο και δη σε βάθος χρόνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

Βεβαίως, δεν μπορείς να μην κοιτάς το παρελθόν κάθε παίκτη που παίρνεις-άλλωστε, γι΄ αυτό υποτίθεται τον παίρνεις, γιατί έχεις δει κάποια πράγματα που σε έχουν τραβήξει. Στην περίπτωση λοιπόν του Ροντινέι, που θα είναι ο νέος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, μου έκανε εντύπωση η στάση τόσο των συμπαικτών του, όσο και του κόσμου της Φλαμένγκο, πόσο πολύ ήθελαν να μείνει στην ομάδα τους.

Δημοφιλής Βραζιλιάνα συνάδελφος (96,1 χιλιάδες followers) είχε ανεβάσει το παρακάτω βιντεάκι μετά το παιχνίδι Φλαμένγκο-Κορίνθιανς στις 3 Νοεμβρίου. Ο Ροντινέι εκείνη την ημέρα ήταν στον πάγκο, όπως κι άλλοι βασικοί, καθώς τρεις ημέρες πριν η μεγάλη Φλαμένγκο είχε πάρει το Κόπα Λιμπερταδόρες, το Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής. Ο έμπειρος δεξιός μπακ είχε μπει αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο κι από την εξέδρα της λαοφιλέστερης ομάδας της Βραζιλίας ακούγονταν το, «μείνε Ροντινέι»…

Ο ίδιος ο Ροντινέι κάποιες ημέρες μετά από εκείνο το παιχνίδι, μεταξύ άλλων είχε πει εδώ μία κουβέντα με αφορμή την στάση του κόσμου απέναντι του: «Ακούγοντας το ‘μείνε Ροντινέι’ στον αγώνα με την Κορίνθιανς, δεν γίνεται να μη συγκινηθείς. Μέσα στο γήπεδο ήμουν κολλημένος. Δόξα τω Θεώ κατάφερα να γράψω το όνομα μου στην ιστορία του συλλόγου. Εκτιμώ όλη την στοργή».

Σε εκτεταμένο ρεπορτάζ της O Globo, μεγαλύτερης εφημερίδας της Βραζιλίας, μπορεί κάποιος να διαβάσει εδώ ότι ο Γκάμπιγκολ, το μεγάλο αστέρι της Φλαμένγκο και κανονιέρης της ομάδας, «αμέτρητες φορές» είχε φωνάξει «μείνε Ροντινέι», στα πάρτι που έγιναν στην Βραζιλία για τον εορτασμό της κατάκτησης του Κόπα Λιμπερταδόρες, τόσο σε μία κλειστή εκδήλωση, όσο και στο κέντρο του Ρίοο Ντε Τζανέιρο, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και άλλοι συμπαίκτες του, όπως οι επίσης βασικοί Ζοάο Γκόμες (21 ετών) και Τιάγκο Μάγια (25 ετών).

Γνωστός Βραζιλιάνος σχολιαστής έγραψε εδώ: «Ο Ροντινέι πήγε στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό. Η Φλαμένγκο θα δυσκολευθεί να βρει δεξιό μπακ. Ο Ματεουζίνιο δεν μπορεί να τον αναπληρώσει. Ο Βαρέλα είναι αδύναμος. Όταν έρθει η νοσταλγία, το πλήθος θα λέει, ήμουν ευτυχής και δεν το ήξερα».

Και σε συζήτηση μεταξύ «ειδικών» του ποδοσφαίρου, εκφράστηκε κατηγορηματικά η άποψη ότι ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Βραζιλία αυτή την στιγμή είναι ο Ροντινέι. Το βιντεάκι είναι χαρακτηριστικό…

@ph_das_edit 🤫🍃#rodinei #flamengo #edit #publucidade ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Για να καταλήξω: Δεν μπορώ να ξέρω «τι ψάρια θα πιάσει» ο Ροντινέι στον Ολυμπιακό. Για καμία μεταγραφή δεν μπορώ να είμαι βέβαιος! Μπορώ, όμως, να καταλάβω ότι ο Ροντινέι ήταν ένας από τους παίκτες όπως λέμε «ψυχή» της Φλαμένγκο στη φετινή χρονιά, μία από τις πιο επιτυχημένες για τον μεγάλο σύλλογο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Κι όταν βλέπεις τους συμπαίκτες του και τον κόσμο να του φωνάζουν να μείνει, αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει κάποια πράγματα.

Άσχετο: Ασφαλώς κι έχουν σημασία τα τρία φιλικά του Ολυμπιακού. και τα αποτελέσματα τους. Μία ομάδα συνηθίζει να κερδίζει ακόμη και από τα φιλικά της. Για τον φετινό Ολυμπιακό, πάρα πολλά είχαν φανεί από την παρουσία και τα αποτελέσματα του στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Τότε που είχε κερδίσει μόνο τη Β’ Γερμανίας Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1 και (στο Καραϊσκάκη) την ΑΖ Άλκμααρ 1-0…είχε φέρει ισοπαλίες με την άσημη πολωνική Κρακοβία 0-0 και την Σλάβια Πράγας 1-1…και είχε χάσει από την πολύ αδύναμη αυστριακή Ριντ 0-2, την Β’ κατηγορίας Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-3, τη Ζάλτσμπουργκ 1-3 και τον Άρη (στη Θεσσαλονίκη) 1-2.

Και στα επίσημα τα ίδια αποτελέσματα πάνω κάτω έφερνε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.