Τι κάνουν οι 14 ομάδες της Super League εντός και εκτός έδρας

Newsroom
 Τι κάνουν οι 14 ομάδες της Super League εντός και εκτός έδρας

bet365

Οι 14 «μονομάχοι» της Super League δεν μετρούν ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή ως γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, όπου παρατηρούνται αρκετές εκ διαμέτρου πορείες.

Στο φινάλε του έφτασε ο πρώτος γύρος της Super League, όπου ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή και στο «+8» από τη 2η ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή Λεβαδειακός και Ιωνικός μοιράζονται τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και υπάρχει μία ικανοποιητική εικόνα για τις 14 ομάδες της κατηγορίας.

Ας δούμε και τη βαθμολογική συμπεριφορά τους εντός και εκτός έδρας, όπου παρουσιάζονται διάφορα ευρήματα και υπάρχουν περιπτώσεις clubs που ποντάρουν πολλά στο «σπίτι» τους αλλά και ορισμένα που ίσως… καταθέσουν αίτηση να παίζουν μόνιμα μακριά από αυτό.

Το «τριφύλλι» εύλογα ηγείται και τον δύο σχετικών κατηγοριών και μάλιστα η μόνη απώλεια βαθμών που μετρά είναι στη Λεωφόρο και το 1-1 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού μετρά το απόλυτο (5χ5, σε κατά χρονική σειρά σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Βόλο, Αγρίνιο) μακριά από το «Απόστολος Νικολαϊδης»

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ναι μεν έχει σε μεγάλο επίπεδο εκμεταλλευτεί το παράγοντα Τούμπα όμως μακριά από αυτή επικράτησε μόλις σε δύο από τις έξι εξόδους του, παρότι μάλιστα η μία του νίκη ήταν στο ντέρμπι του Φαλήρου με τους Ολυμπιακό (μεταξύ άλλων ήρθε ισόπαλος σε Ηράκλειο, Λιβαδειά).

Η Ενωση από την πλευρά της έχασε ως γηπεδούχους μόνο από το Βόλο σε ένα ένα παιχνίδι όμως που έγινε στη Ριζούπολη και αντίθετα στην «OPAP Arena» το κοντέρ της «γράφει» 4χ4 (με Ιωνικό, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ), ενώ ως φιλοξενούμενη επίσης τα πηγαίνει αρκετά καλά και έκανε τέσσερις νίκες σε επτά αντίστοιχες αναμετρήσεις της (έχασε μόνο στη Λεωφόρο).

Στους «ερυθρόλευκους» τώρα το σχετικό… ισοζύγιο, εντός-εκτός έδρας δηλαδή, παρουσιάζεται σχεδόν ανάλογο, όπου μεταξύ άλλων έχουν από μία ήττα εντός (από ΠΑΟΚ) και εκτός έδρας (από Αρη), όπως και από δύο ισοπαλίες.

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης αντίθετα μετρούν αρκετές απώλειες μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου κέρδισαν μόνο στην Τρίπολη και τα Γιάννινα, ενώ την ίδια στιγμή έχασαν σε Αγρίνιο, Βόλο, Λεωφόρο (στο Περιστέρι έμειναν στο 0-0).

Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει η εκ διαμέτρου εικόνα των «κυανοκίτρινων» εντός και εκτός Αγρινίου, όπου τα «καναρίνια» ναι μεν δεν εκμεταλλεύονται τον παράγοντα έδρα (μόλις τέσσερις κερδισμένοι πόντοι από του συνολικά 18 που διεκδίκησαν, αν και έχουν το «ελαφρυντικό» πως οι τρεις από τις τέσσερις ήττες τους ήταν από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), αλλά μακριά από το «σπίτι» τους κάνουν πορεία πρωταθλητισμού.

Αντίθετα ο Βόλος καταγράφει ανάλογη πορεία στο Πανθεσσαλικό και μακριά από αυτό, ενώ την ίδια στιγμή ο Ιωνικός είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει κερδίσει ως γηπεδούχος.

Αστέρας Τρίπολης και Λαμία ναι μεν δεν έχουν πάρει κάποια νίκη στις εξόδους τους όμως παρουσιάζονται ομάδες που ηττώνται δύσκολα, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που ποντάρει πάρα πολύ στα Γιάννινα ώστε να φτάσει στο στόχο της παραμονής. Δεν είναι τυχαίο πως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πήρε μέχρι στιγμής στους Ζωσιμάδες τους οκτώ από τους εννέα βαθμούς του στη σεζόν. Το Περιστέρι είναι η «μεγάλη δύναμη» και του Ατρόμητου, ενώ ο ΟΦΗ που ξεκόλλησε πλέον από την ουρά δείχνει ομάδα του 50-50, δηλαδή η συγκομιδή του «μοιράζεται» στο «Γεντί Κουλέ» και μακριά από αυτό.

Ο ουραγός Λεβαδειακός από την πλευρά του ίσως «πληρώνει» πως μέχρι στιγμής είναι ο σύλλογος με τα λιγότερα εντός έδρας ματς και αντίστοιχα τα περισσότερα εκτός.
....
....

....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα