ΑΕΚ: Ο Πάολο Φερνάντες έρχεται με φόρα από τον Βόλο την κατάλληλη στιγμή (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Πάολο Φερνάντες έρχεται με φόρα από τον Βόλο την κατάλληλη στιγμή (vids)

bet365

Ο Πάολο Φερνάντες θα υπολογίζεται από τον Ματίας Αλμέιδα από την 1η Ιανουαρίου και πηγαίνει στην ΑΕΚ μετά από το καλύτερό του μισό στον Βόλο και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ένωση.

Η μεταγραφή του Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο στην ΑΕΚ ήταν κλεισμένη από τον Σεπτέμβριο, με τον 24χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό να υπογράφει ως το 2027 και να παραμένει στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού για το πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Ο Φερνάντες θα ενταχθεί στην ΑΕΚ με την επιστροφή των παικτών από την άδεια, έχοντας αποχαιρετήσει τον Βόλο μετά από ενάμιση χρόνο παρουσίας εκεί όπου έκανε restart στην καριέρα του και ετοιμάζεται πλέον για το μεγαλύτερό του βήμα.

Φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα μπορεί να τον υπολογίζει στα ματς που απομένουν μέσα στο 2022, δηλαδή στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος με Λαμία και Βόλο, όμως από την 1η Ιανουαρίου του 2023 ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα είναι διαθέσιμος για τον Αργεντινό τεχνικό αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το γεγονός βέβαια ότι εντάσσεται στις προπονήσεις των κιτρινόμαυρων από το διάστημα της διακοπής για το Μουντιάλ ακολουθώντας την αποστολή της Ένωσης στη μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία σημαίνει ότι θα είναι έτοιμος απόλυτα για να ενισχύσει την ΑΕΚ την πλέον κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό γιατί ο τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον που θα τον κρατήσει εκτός για τους επόμενους μήνες καλύπτεται με την έλευση του Φερνάντες, ο οποίος αποτελεί έναν ποδοσφαιριστη που αγωνίζεται ακριβώς στην ίδια θέση κινούμενος από τη δεξιά πλευρά (όπως φαίνεται και στο heatmap του Wyscout), συγκλίνοντας προς τα μέσα και διαθέτοντας καλή τεχνική κατάρτιση.

Φερνάντες heatmap

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Πάολο Φερνάντες τη φετινή σεζόν με τον Βόλο

Την κατάλληλη στιγμή όμως ήρθε και για τον ίδιο τον Πάολο Φερνάντες αυτή η μεταγραφή καθώς ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε στον Βόλο restart στην καριέρα του και πλέον ήταν η ώρα για το παραπάνω βήμα έχοντας ήδη εκτοξεύσει τις μετοχές του με τους κυανέρυθρους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Φερνάντες αποτελούσε ένα «διαμαντάκι» που είχε ενταχθεί πριν από μια δεκαετία στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, φτάνοντας να πραγματοποιεί προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, χωρίς βέβαια να αγωνιστεί ποτέ με τη φανέλα των «Πολιτών». Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη, αλλά με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις πέρυσι και φέτος στον Βόλο ο Φερνάντες πήρε και πάλι τα πάνω του, όντας πλέον και πιο ώριμος ποδοσφαιρικά και στα 24 του με το πολυετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ έχει τεράστιο κίνητρο.

Ο Φερνάντες από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν το έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι μετρώντας στο πρώτο μισό τρία γκολ και πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα, κάτι που τον κατατάσσει μέσα στην πρώτη πεντάδα των πιο παραγωγικών παικτών της λίγκας μαζί με τον προσεχώς συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία και τους Αϊτόρ, Καρέλη και Πάλμα. Ειδικά στην κατηγορία των ασίστ βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του, τον Ελίασον (πέντε ασίστ έχει και ο Κλωναρίδης που μοιράζεται μαζί τους την πρώτη θέση), με την ΑΕΚ να έχει πλέον στο ρόστερ της τους δύο καλύτερους δημιουργούς βάσει ασίστ στη Super League!

Η ικανότητα του Πάολο Φερνάντες με την μπάλα στα πόδια, η πλούσια τεχνική που έχει σε συνδυασμό με την ταχύτητά που διαθέτει, του προσφέρουν τη δυνατότητα να παίρνει αρκετές ατομικές ενέργειες μέσα στα παιχνίδια. Και υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη σχετική λίστα του Wyscout με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες προσπάθειες στις ντρίμπλες και στο ένας εναντίον ενός ο 24χρονος Ισπανός μεοσεπιθετικός είναι στην πρώτη θέση με 100 ενέργειες, με δεύτερο επίσης έναν παίκτη της ΑΕΚ, τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έχει καταγράψει 70.

Σύμφωνα με το Wyscout ο Φερνάντες στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν με τον Βόλο επιχειρεί μέσο όρο ανά παιχνίδι 7,5 ντρίμπλες με 44% επιτυχία, με δύο προωθητικές ενέργειες και σχεδόν δύο επαφές μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ σουτάρει σχεδόν δύο φορές ανά αγώνα. Το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει άλλωστε τον βοηθάει να παίρνει πάνω του αρκετές στατικές φάσεις και μάλιστα και με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, κάτι που αποτελεί ακόμα ένα συν που προσθέτει η ΑΕΚ με την απόκτησή του, πέρα από τις πάσες που βγάζει με ακρίβεια που αγγίζει το 84%.

Το ζήτημα είναι αν ο Φερνάντες θα μπορέσει πηγαίνοντας στην ΑΕΚ να διατηρήσει το παιχνίδι του στα ίδια υψηλά επίπεδα. Στο χέρι του είναι, όπως και το αν θα ανταποκριθεί στο πρέσινγκ που ζητάει ο Αλμέιδα. Και εκεί, ωστόσο, με την ενέργεια που βγάζει, δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Καθώς και στο ανασταλτικό κομμάτι συνεισφέρει, έχοντας φέτος μέσο όρο ανά παιχνίδι σχεδόν πέντε ανακτήσεις μπάλας και δύο κοψίματα με 56,3% επιτυχία στις αμυντικές του μονομαχίες. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο με την κιτρινόμαυρη φανέλα προσεχώς...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα