ΠΑΟΚ: Το σερί (του Λουτσέσκου) που… έρχεται και ο Ζίβκοβιτς που άργησε, αλλά ήρθε!

ΠΑΟΚ: Το σερί (του Λουτσέσκου) που… έρχεται και ο Ζίβκοβιτς που άργησε, αλλά ήρθε!

ΠΑΟΚ: Το σερί (του Λουτσέσκου) που… έρχεται και ο Ζίβκοβιτς που άργησε, αλλά ήρθε!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το παιγνίδι του ΠΑΟΚ που άρχισε να γίνεται ελκυστικό, τον Λουτσέσκου που το περίμενε, γιατί… ήξερε, τον Άντρια Ζίβκοβιτς που μας χαιρέτισε με το ομορφότερο γκολ του α’ γύρου και έχει υστερόγραφα για τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Λευτέρη Λύρατζη.

Σ’ όλες τις εκδόσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της αστάθειας και της αβεβαιότητας στο τοπίο. Συμβαίνουν πάντοτε πολλά. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος, ενίοτε και ο Δεκέμβριος είναι, πάλι, οι μήνες στους οποίους η καθεστηκυία τάξη κατά κανόνα αποκαθίσταται.

Αυτό το μοτίβο το ζήσαμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια πέρσι, είχε πρωτοεμφανιστεί στην πρώτη σεζόν (2017-2018) του Ρουμάνου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο όταν η ομάδα πήρε μπρος μετά τον Νοέμβριο, η επανάληψη του και φέτος δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη στους παροικούντες στη Μικράς Ασίας.

Ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί, μετά τη διακοπή και τη μίνι προετοιμασία στην Κύπρο, ακόμη πιο βελτιωμένος μετά τη διακοπή, άλλαξε προς το καλύτερο όταν έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία - το σερί του θα μεγαλώσει πολύ, άλλωστε το κάνει κάθε χρόνο από το πρωτάθλημα του 2016 και μετά. Αφού προσπέρασε τον ψυχολογικό σκόπελο του αποκλεισμού από τη Λέφσκι και της απώλειας πεταμένων βαθμών σε Ηράκλειο και Λιβαδειά, πλέον, είχε την πολυτέλεια να δώσει τους αγώνες του... άνετα. Απελευθερωμένος. Δίχως να τον καταπλακώνει η πίεση της καταστροφολογίας. Και να ελπίζει ότι, συν τω χρόνω, με την ηρεμία θα τιθασευτεί ετούτη η απειθαρχία, η ανισορροπία, η μετάβαση απ' το ζενίθ στο ναδίρ μες στο ίδιο ενενηντάλεπτο, δηλαδή τα χαρακτηριστικά του παιγνιδιού του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Λουτσέσκου επιμένει ότι τα καλύτερα θα τα δούμε την επόμενη χρονιά, ωστόσο βελτιώνοντας αισθητά τις επιδόσεις του στην επίθεση (με την «εμφάνιση» του Νέλσον Ολιβέιρα), με 8-0 γκολ σε τρία παιχνίδια (ΠΑΣ 2-0, Ιωνικός 0-3, Βόλος 3-0) και οι 25 βαθμοί δεν τον βγάζουν απ’ το κόλπο της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η «επιστροφή» του μουντιαλικού Ζίβκοβιτς

Άντρια Ζίβκοβιτς - γκολ

Και Μουντιάλ πάει και το καλύτερο γκολ (με διαφορά…) του α’ γύρου πέτυχε και δείχνει να βρίσκεται από το ματς με τον Ιωνικό, όχι μόνο χθες κόντρα στον Βόλο, σε σε… μουντιαλική φόρμα.

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς είχε… πρόγραμμα και ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου (3-0). Φρόντισε να είναι απολαυστικός στην τελευταία παράσταση πριν πάει στο Μουντιάλ, σημειώνοντας το 2-0 με ένα φανταστικό γυριστό σουτ εν κινήσει που άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα Κότνικ.

Ο Σέρβος θύμισε σ’ όλους μας την ποιότητά του, σημειώνοντας ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης (πρώτο φετινό, καθώς είχε να σκοράρει πάνω από επτά μήνες και το ματς των περσινών πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό), ενώ είχε και μία παρόμοια προσπάθεια στο β’ μέρος που κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Ο «Ζίλε», στον ορίζοντά του μετά από την «περιπέτεια» στην Πορτογαλία, ήδη στα 26, χρειαζόταν απεγνωσμένα την καινούργια πρόκληση που θα τον αναζωογονήσει. Θα τον βγάλει απ' την comfort zone του Νις και της οικογένειας, που στην περίπτωσή του παίζει μεγάλο ρόλο. Παράλληλα και ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν την ευκαιρία να απεξαρτηθεί, τόσο δραματικά εξαρτημένη που είχε φτάσει να είναι, απ' τον Ζίβκοβιτς.

Κι αυτή η πρόκληση, έρχεται μεσούσης της σεζόν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, βλέπετε, θα είναι ένας από τους έντεκα «Έλληνες» της Superleague που θα βρεθούν τον επόμενο μήνα στα γήπεδα του Κατάρ.

Λουτσέσκου-Κωνσταντέλιας

ΥΓ: Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Το παιδί έχει όλο το μέλλον μπροστά του, η ποιότητα του είναι «το κάτι άλλο», σχεδόν αδιαπραγμάτευτη, το κυριότερο για τον 19χρονο άσο του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει, όπως επιβεβαίωσε και ο Λουτσέσκου, τα πόδια στο έδαφος και δεν πετάει στα σύννεφα.

Παραδοσιακά η Τούμπα διαθέτει ένα πολύ απαιτητικό κοινό, το οποίο πάντως ξέρει να αναγνωρίζει και δεν καταθέτει το θαυμασμό της μόνο για τα γκολ, το χειροκρότημα έρχεται κι όταν αντιλαμβάνεται ότι παιδιά όπως ο «Ντέλιας» έχει έρθει για να μείνει και δεν είναι καθόλου περαστικός από την σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ1: Ένα άλλο παιδί των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, ο Λευτέρης Λύρατζης, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. Το δικαιούται. Μαζί αποκαθίσταται και μια αδικία, με δεδομένες τις έως τώρα απολαβές του (70.000) που θα τριπλασιαστούν και κλιμακωτά θα φτάσουν στο νέο 4ετές συμβόλαιο ετησίως τις 250.000 ευρώ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.