Ολυμπιακός: Το ντέρμπι όπου άξιζε τη νίκη και η αποκωδικοποίηση της επόμενης ημέρας

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το ντέρμπι όπου άξιζε τη νίκη και η αποκωδικοποίηση της επόμενης ημέρας

bet365

Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο θύμισε ξανά σε πολλούς το γιατί είναι η ομάδα που κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό αλλά το πλέον σημαντικό ήταν το τι είπαν οι Μαρινάκης και Βρέντζος. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός - μία ομάδα που κάνει κάθε χρόνο Πρωταθλητισμό και που ποτέ δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε όποια κατάσταση και να είναι - πήγε στο ντέρμπι της Λεωφόρου μετά από μία εβδομάδα όπου... δεξιά και αριστερά υπήρχαν πολλά σχόλια που έδιναν το μεγάλο φαβορί - ή και βέβαιο νικητή ορισμένα από αυτά - τον Παναθηναϊκό λόγω του 10 στα 10 και επειδή το ντέρμπι αυτό ήταν στην έδρα των πρωτοπόρων της Λίγκας. Πήγε σε μία... μάχη όπου για εκείνον δεν υπήρχε το περιθώριο να χάσει. Εννοείται ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν η νίκη που την κρατούσε μέχρι λίγο πριν από το τέλος στα χέρια του, πλην όμως αυτή δεν ήρθε από μία φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ιωαννίδη. Εννοείται πως αυτό που ήθελε περισσότερο ήταν το διπλό.

Ο Ολυμπιακός με βάση την εικόνα του άξιζε τη νίκη σε αυτό το ματς. Εάν απομόνωνε κανείς το ματς αυτό σίγουρα θα αναρωτιόταν το ποιός θα έπρεπε να είναι ο πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή. Βέβαια δεν αρκεί ένα ματς για αυτό. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν φανερά καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και με αυτήν του την εμφάνιση θύμισε σε πολλούς γιατί είναι μία τέτοια ομάδα και ένα τέτοιο μέγεθος.

Είχε ευκαιρίες, είχε πλάνο, είχε παίκτες - πρωταγωνιστές και εάν εξαιρέσει κανείς περίπου 10 λεπτά στο β' μέρος είχε και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα. Έναν αγώνα όπου έπαιξε ως Πρωταθλητής. Σε αυτόν τον αγώνα δε ο Μίτσελ δικαιώθηκε και για το ότι κράτησε στο ματς τον Μπιέλ και έβγαλε νωρίτερα τον Μασούρα καθώς ο Ισπανός ήταν εκείνος που έβαλε το πολύ ωραίο γκολ του 0-1 μετά τη φοβερή κίνηση του Ελ Αραμπί. Γράφοντας Ελ Αραμπί θυμήθηκα τη συζήτηση που είχαμε στην εκπομπή του Gazzetta πριν το ντέρμπι και είχα τονίσει πως είναι ο πιο ποιοτικός φορ του Ολυμπιακού. Το έδειξε ξανά με την πάσα του αυτή και χωρίς να σκοράρει.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και η φάση που άναψε... φωτιές

Ο Κορεάτης διεθνής χαφ είναι ένα τρομερό... μηχανάκι για τον Ολυμπιακό. Παίκτης που τα κάνει όλα. Στα δικά μου δε μάτια ήταν και ο τοπ παίκτης του αγώνα. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έδωσε ξανά μία πολύ καλή αγωνιστική... παράσταση με πολλά τρεξίματα και μεγάλες βοήθειες σε όλους τους τομείς.

Ο κορυφαίος παίκτης του ντέρμπι. Απλά συγκλονιστικός. Ένας ποδοσφαιριστής και με άλλη λογική. Μία φορά που έχασε τη μπάλα στο κέντρο, γύρισε πίσω, έκοψε και μετά ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του! Απλά εξαιρετικός και ένας τοπ χαφ για τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Πολλή δουλειά σε αυτό το ματς δημιουργικά έχει κάνει και ο Μπακαμπού δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του, μέχρις όσο άντεχε.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ2

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο τέλος για το 1-1 από τον Σπόραρ με πέναλτι σε μία απόφαση του Δανού διαιτητή την οποία αμφισβητεί για τα καλά. Και με αφορμή αυτή την αμφισβήτηση υπήρξε και συνέχεια. Είναι αυτή η φάση που άναψε για τα καλά... φωτιές. Ο ίδιος δε ο Μίτσελ με αφορμή αυτή τη φάση τόνισε πως δεν γίνεται να μην έχει υποψίες. Θυμίζουμε δε πως ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει έναν ελίτ διαιτητή, δηλαδή έναν τοπ ξένο ρέφερι εξαρχής για το συγκεκριμένο ντέρμπι.

Οι ειδήσεις που ήρθαν διά στόματος πρώτα του Βρέντζου και μετά του Μαρινάκη

Η είδηση της ημέρας είναι σαφές πως ανήκει στα όσα είπε ο Γιάννης Βρέντζος μετά το τέλος του αγώνα για να ακολουθήσει μετά το βράδυ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με έναν Ολυμπιακό να αμφισβητεί τα... πάντα, να λειτουργεί καταγγελτικά προς όλους - κάνοντας λόγο για παρακράτος - και με το έμπειρο στέλεχος της ΠΑΕ να τονίζει πως προτείνει την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το Πρωτάθλημα αλλά και δικαστικές ενέργειες. Έχει τη σημασία του το πώς θα λειτουργήσει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα. Το τι ενέργειες θα ακολουθήσουν σε ένα Πρωτάθλημα όπου οι εντάσεις αντί να μειώνονται μεγαλώνουν όσο προχωράει στην εξέλιξή του.

Εάν θέλουμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτές τις δηλώσεις ο Βρέντζος επί της ουσίας θέτει ζήτημα αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος και όχι μόνο με ευθύνη της ΕΠΟ. Ο ίδιος ο Μαρινάκης μίλησε για συγκεκριμένους χειρισμούς από την πλευρά της Ομοσπονδίας που γίνονται και σε βάρος του Ολυμπιακού με αφορμή τη διαιτησία σε αυτό το παιχνίδι. Και των δύο οι δηλώσεις είχαν ως περιεχόμενο ιδιαίτερα σκληρά πράγματα για πολλούς και πολλά. Ήταν δηλώσεις που δεν τις ακούς κάθε μέρα από τα στόματα παραγόντων του Ολυμπιακού.

Ο δε Βρέντζος παρουσιάστηκε πιο κατηγορηματικός στο θέμα της αποχώρησης του Ολυμπιακού από το Πρωτάθλημα τονίζοντας πως είναι προσωπική του πρόταση. Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα ξέρουμε το τι θα έχει συμβεί, ωστόσο το δεδομένο είναι πως με αυτές τις δηλώσεις ο Ολυμπιακός θέλει να ταράξει για τα καλά τα... νερά και να αυξήσει την πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους. Να αυξήσει την πίεση και προς την ΕΠΟ (και τη διοίκησή της) ενώ μην ξεχνάμε πως ο Μαρινάκης είναι και πρόεδρος της Λίγκας, οπότε η τοποθέτησή του αυτή έχει και αυτήν την πλευρά (άλλο εάν την έκανε ως πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού).

Προφανώς το να ληφθεί απόφαση αποχώρησης μίας ομάδας μεγέθους του Ολυμπιακού από το ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είναι ούτε κάτι απλό και ούτε κάτι εύκολο. Από μόνες τους άλλωστε αυτές οι δηλώσεις ήδη έχουν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλο... θόρυβο. Είναι φανερό πάντως πως ο Ολυμπιακός έχει πάει σε μία λογική... σύγκρουσης με όλους και σε αυτή τη φάση οι επόμενες εξελίξεις θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.