Αυτός είναι ο Τάσος Σαπουντζής που έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Νότης Χάλαρης
Αυτός είναι ο Τάσος Σαπουντζής που έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

bet365

Όλα τα... φώτα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ναντ στράφηκαν στον Τάσο Σαπουντζή και όχι άδικα. Το Gazzetta με αφορμή το ντεμπούτο του 19χρονου χαφ σας συστήνει το νέο πρόσωπο από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες που πήρε την ευκαιρία από τον Μίτσελ.

«Ήταν ένα όνειρο ζωής να κάνω ντεμπούτο» ήταν η πρώτη αντίδραση ενός παιδιού που μόλις έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της αναμέτρησης κόντρα στη Ναντ.

Ο λόγος για τον Τάσο Σαπουντζή, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πήρε την πολυπόθητη ευκαιρία από τον Μίτσελ, ζώντας το δικό του όνειρο ως ένα παιδί των ακαδημιών.

Το Gazzetta αρπάζει την... ευκαιρία από την παρθενική εμφάνιση του 19χρονου χαφ και σας συστήνει τον γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Αντώνη Σαπουντζή. Οι προοπτικές στον ΠΑΟΚ, ο κομβικός πανηγυρισμός με άρωμα... Άρη και η απόφαση να μετακομίσει στον Πειραιά για χάρη του Ολυμπιακού.

Το «μήλο κάτω από τη μηλιά» στο μεγαλείο του...

Για όσους το κατάλαβαν, δεν πρόκειται για συνομία καθώς ο Τάσος Σαπουντζής είναι ο γιός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Αντώνη που έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τόσο στον Πανιώνιο όσο και στους Άρη, Ηρακλή, ΟΦΗ και Κέρκυρα.

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Έδεσσα στις 28 Ιανουαρίου του 2002 και όπως ήταν λογικό, το παράδειγμα του πατέρα του, δεν πέρασε... απαρατήρητο. Συγκεκριμένα, από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες του Εδεσσαϊκού, όπου ο Αντώνης Σαπουντζής είχε κερδίσει τη μεταγραφή στον Άρη από τη σεζόν 1991/92.

Το... κλικ του ΠΑΟΚ!

Οι προοπτικές του νεαρού χαφ ήταν τεράστιες και αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όχι απλώς τον πρόσθεσε στο δυναμικό του αλλά τον είδε, σε ηλικία 12 και 15 ετών να κατακτάει το πρωτάθλημα της Superleague Κ15 (!). Η ωριμότητα στο παιχνίδι του και ο τρόπος που αγωνιζόταν, έφερνε μεγάλες προσδοκίες στον Δικέφαλο.

Σεζόν με τη σεζόν, ο μικρός Τάσος γινόταν όλο και καλύτερος, κερδίζοντας την εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας. Μέχρι και την ηλικία 17, ο νεαρός χαφ είχε γίνει ένας εκ των βασικών ποδοσφαιριστών του γκρουπ της Κ17 και από τους παίκτες που διεκδικούσαν άμεσα επαγγελματικό συμβόλαιο.

παοκ

Οι φήμες, η αποχώρηση και ο Ολυμπιακός

Μέσα στη σεζόν 2018/19 ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Σαπουντζή παρότι θεωρούταν εκ των κορυφαίων ταλέντων της ακαδημίας. Οι φήμες ήταν αρκετές εκείνη την περίοδο, με τις περισσότερες να έχουν ως επίκεντρο τον... Άρη. Η μία εκδοχή έκανε λόγο για το ότι ο νεαρός χαφ είχε σκοράρει με την Κ17 του ΠΑΟΚ και από κάτω από τη φανέλα είχε εμφάνιση του Άρη ενώ η άλλη πως ήταν στο «Κλ. Βικελίδης» για να δει ματς των «κιτρίνων».

Η τρίτη (που με ποδοσφαιρικά και όχι οπαδικά κριτήρια) ήταν πως ο ποδοσφαιριστής είχε φτάσει σε μία ηλικία που έπρεπε να υπογράψει συμβόλαιο και πώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν. Όπως και να έχει, το ζητούμενο ήταν πως ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ στις αρχές του 2019.

παοκ

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την... ευκαιρία και με άμεσες κινήσεις ήρθαν σε συμφωνία με τον 17χρονο χαφ για να τον κάνουν δικό τους. Μάλιστα, όλες οι κινήσεις έγιναν με τη θερμή... εισήγηση και του Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος έβλεπε πως ο Τάσος Σαπουντζής μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό project για τον Ολυμπιακό. Για αυτό και ζήτησε να αγωνιστεί στην Β' ομάδα τη περσινή σεζόν.

Πριν συμβεί αυτό, βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής τον είχε πάρει μαζί στην αποστολή το καλοκαίρι του 2021 για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου είχε παραδεχθεί πως ο Γιαν Εμβιλά είναι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα από τον Ολυμπιακό.

Τα νούμερα στη Superleague 2, η Εθνική και τα «δώρα» του Μίτσελ

Ήδη με την Κ19, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδειχνε πως είχε αρκετά περιθώρια εξέλιξης αλλά και πλούσιο ταλέντο, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα της Superleague Κ19. Σιγά-σιγά άρχισε να κάνει περισσότερο προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο η δημιουργία της Β' ομάδας, του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο επίπεδο της Superleague 2.

οσφπ

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον επιβράβευσε για τη δουλειά του και εκείνος μέτρησε δύο γκολ σε 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να του δίνει την ευκαιρία να πάει και στην καλοκαιρινή προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

οσφπ

Βέβαια αυτό δεν του στέρησε το δικαίωμα να... ονειρεύεται και στον Σεπτέμβρη είδε την πρώτη του κλήση από την Εθνική Ελπίδων, για το φιλικό κόντρα στην Πολωνία όπου αγωνίστηκε κιόλας. Μία στιγμή που του έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πείσει τόσο τον Κάρλος Κορμπεράν όσο και τον Μίτσελ ότι αξίζει να προπονείται με την πρώτη ομάδα.

Τελικά, ο δεύτερος, μετά τα... δώρα σε Ντόι και Καλογερόπουλο, αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» και τον Τάσο Σαπουντζή, δείχνοντας τη στήριξή του προς τα πρόσωπά τους. Ο 19χρονος μέσος μπήκε ως αλλαγή κόντρα στη Ναντ και αγωνίστηκε για ένα ολοκλήρο 45λεπτο, κερδίζοντας τις εμπειρίες που χρειάζεται.

οσφπ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα