Παναιτωλικός - Βόλος 2-3: Ανατροπή με Τσοκάνη και λάμψη Κούτσια μετά την αποβολή του Καρέλη (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Βόλος 2-3: Ανατροπή με Τσοκάνη και λάμψη Κούτσια μετά την αποβολή του Καρέλη (vids)

bet365

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε γρήγορα 2-0, αλλά χάρη σε δυο γκολ του MVP Τσοκάνη και το πρώτο του 18χρονου Γιώργου Κούτσια στη Superleague 1 ο Βόλος επικράτησε 3-2 του γηπεδούχου που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο β' μέρος λόγω αποβολής του Καρέλη.

Ματσάρα είδαμε σήμερα (8/10) στο Αγρίνιο, όπου ο Βόλος κέρδισε 3-2 τον Παναιτωλικό σε μία αναμέτρηση που είχε πέντε γκολ, σασπένς, κόκκινη κάρτα και πιστοποίησε ότι και οι δύο ομάδες κατεβαίνουν στο γήπεδο με σκοπό να «παράξουν» ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Μπακάκη, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβό στον άξονα (ο πρώτος «6άρι», οι άλλοι δύο εσωτερικοί), τους Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».


Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Ουές, Σιελή, Εσκοβάλ, Λούνα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Μπαριέντος στον άξονα και τους Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς στα «φτερά» και τον Μεθκίδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Γκολάρα ο Σενγκέλια, σούπερ Κολοβός και 2-0

Σέντρα στο ματς ματς και στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναιτωλικός άγγιξε το τέλειο. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τους φιλοξενούμενους και μόλις ανακτούσαν την κατοχή άπλωναν, με «μπροστάρη» τον Κολοβό, υπέροχα το παιχνίδι τους, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό είχαν και οι Σενγκέλια, Φλόρες. Οι τρεις τους μάλιστα «βρέθηκαν» στη φάση του 1-0 όταν ο Ελληνας χαφ έκλεψε, έπαιξε για εκείνον από την Ονδούρα που τον βρήκε ξανά αμέσως και ο Κολοβός γρήγορα έστρωσε στον κενό χώρο για τον Σενγκέλια που είδε τον Κλέιμαν να κάνει έξοδο και με φανταστική «λόμπα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, από μία απόσταση περίπου 35 μέτρων.

Λίγο αργότερα (16') ο Νταγκό διπλασίασε τα τέρματα των «κυανοκίτρινων», όταν πήγε στο 1 vs 1 από τα αριστερά, συνέκλινε, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Εσκοβάλ που ήθελε να διώξει με το τακουνάκι και κατέληξε στην εστία της ομάδας του.

Στο 21' ο Παναιτωλικός «φλέρταρε» με το 3-0 όταν σε τρανζίσιον με τρεις παίκτες ο Σενγκέλια που έκανε την τελική δεν έβαλε «δύσκολα» στον Ισραηλινό γκολκίπερ, ενώ σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή αλλά απείλησαν μόνο σε μία περίπτωση, με την κεφαλιά του Οζέγκοβιτς σε στατική φάση που απέκρουσε ο Στεργιάκης.

Ο Τσοκάνης «πρωταγωνιστής» για το 2-2

Κάπου εκεί όμως σα να... γύρισε ο διακόπτης. Τα «καναρίνια» απώλεσαν την τακτική τους συγκέντρωση και ο Βόλος που ούτως ή άλλως διαθέτει μεσοεπιθετική ποιότητα το εκμεταλλεύτηκε. Μάλιστα για μεγάλο του πρωταγωνιστή είχε τον Τσοκάνη που είναι «εξαρο-οκτάρι» και μάλιστα παλαιότερα έπαιζε στους γηπεδούχους. Ο 31χρονος χαφ σκόραρε δις, δεν το πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού και έφερε τούμπα τον αγώνα.

Αρχικά στο 28' όταν ο Ντέλετιτς του «πάτησε» στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος μείωσε με μία «βολίδα» και ύστερα στο 35' όταν σε εξέλιξη στατικής φάσης ο Πάολο Φερνάντες σούταρε, ο Στεργιάκης απέκρουσε, ο Ισπανός μεσοεποθετικός πήρε την κεφαλιά και έπαιξε για εκείνο που με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Ενδιάμεσα (32') ο Στεργιάκης είπε «όχι» στον Πάολο Φερνάντες που από καλή θέση σούταρε με δύναμη και ο Βόλος ήταν το «αφεντικό» του αγώνα.

Με 10 ο Παναιτωλικός, αλλά είχε ευκαιρίες

Μάλιστα λίγο πριν την ανάπαυλα άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς στο 44' αποβλήθηκε ο Καρέλης, που κλώτσησε τον Εσκοβάλ και έτσι ο Παναιτωλικός έμεινε με 10. Αυτόματα οι γηπεδούχοι «γύρισαν» σε 4-1-1, όπου με την είσοδο του Μλάντεν εκείνος και ο Μάρτενσον ήταν στον άξονα και ο Κολοβός πήγε στο «9». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό η αναμέτρηση να μην έχει τον «τρελό» ρυθμό του πρώτου και μάλιστα παρατηρήθηκε ο εξής οξύμωρο.

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή σε πολύ μεγάλα ποσοστά, κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες; γύρω από τα αντίπαλα καρέ, όμως πλέον δεν «έφτιαχναν» «καθαρές» φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν «σβήσει» το ματς, το ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο δεν φαίνονταν και μάλιστα εκείνοι παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί καθώς οι Μπακάκης, Κορνέλιους δεν κατάφεραν από καλή θέση να «νικήσουν» τον αντίπαλο γκολκίπερ, στο 53' και το 58' αντίστοιχα.

Λάθος Στεργιάκη και 3-2 ο Βόλος

Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στο 78' όπου σε μία εύκολη σέντρα ο Στεργιάκης απώλεσε χωρίς πίεση τον έλεγχο της μπάλας, που «στρώθηκε» στον Κούτσια που σε ρυθμό προπόνησης την έστειλε στα δίχτυα. Αυτόματα ο Βόλος «γύρισε» το παιχνίδι από 2-0 σε 2-3, είχε την ψυχολογία, έπαιζε με παίκτη παραπάνω και μέχρι το φινάλε διαχειρίστηκε το ματς. Οι γηπεδούχοι «γύρισαν» σε 4-3-2 με τους Πέδρο, Μόρσεϊ φορ, «έξαξαν» την ισοφάριση, αλλά δεν την βρήκαν.

MVP: Ο Τσοκάνης. Ο «κάπτεν» του Βόλου αν και δεν είναι μεσοεπιθετικός βρήκε δις στόχο σε διάστημα τριών λεπτών με «σεντερφορίσιες» κινήσεις και έφερε το ματς στην ισοπαλία από το 2-0 που ήταν μπροστά οι γηπεδούχοι.

Στο ύψος του: Οι Κολοβός, Σενγκέλια έκαναν πολύ καλό ματς για τον Παναιτωλικό, ακόμη και στο διάστημα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Οι Μπαριέντος, Ντέλετιτς από το Βόλο «ανέβασαν» στροφές μετά το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Η «γκάφα»: Ο γκολκίπερ Στεργιάκης έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία και μέχρι το 78' ήταν εκ των κορυφαίων του Παναιτωλικού, όπου μεταξύ άλλων πιστώνονταν και δύο σούπερ επεμβάσεις σε προσπάθειες των Οζέγκοβιτς, Πάολο Φερνάντες. Τότε όμως «έχασε» την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Βόλος πήρε τη νίκη. Συμβαίνουν αυτά, είναι μόλις 23 ετών και στην μπάλα όλα μπορούν να σου τύχουν. Καλείται να το ξεπεράσει.

Το «στραγάλι»: Εκανε λάθη ο ρέφερι Κατοίκος, τόσο σε μη καταλογισμό φάουλ, όσο και τον πειθαρχικό έλεγχο. Σωστά απέβαλε τον Καρέλη, ο οποίος κλώτσησε τον Εσκοβάλ και έτσι χωρίς λόγο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ηταν μία ενέργεια που λογίζεται ως «κακιά στιγμή», όμως αποδείχθηκε καθοριστική. Οπως είπε και ο Γιάννης Αναστασίου «η απόφασή του κρέμασε την ομάδα».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ματς ροντέο. Το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να γίνει και 3-0, όπως και το 2-2 πριν την ανάπαυλα ακόμη και 2-3. Ο Βόλος έκανε φάσεις στο 11 vs 11, όχι όμως και στο 11 vs 10, όπου ο Παναιτωλικος ήταν πιο απειλητικός. Τελικά όμως έφτασε στη νίκη και το αποτέλεσμα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στα λάθη των Καρέλη, Στεργιάκη. Είπαμε στην μπάλα, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Παναιτωλικός: Στεργιάκης - Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιου, Χουχούμης, Φλόρες (46' Μλάντεν), Μάρτεσον (83' Ζοάο Πέδρο), Κολοβός (83' Ντίας), Σενγκέλια (72' Ντουάρτε), Καρέλης, Νταγκό (66' Μόρσεϊ).

Βόλος: Κλέιμαν, Ουές (88' Ματίγια), Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα , Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μεθκίδα (61' Κούτσιας), Ντέλετιτς (75' Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (88' Τάχατος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα