ΕΠΟ: Η επισήμανση της Μπιτζούνη για τον λόγο που δεν μπορεί να μπει ξένος CEO και η αντίδραση του Ολυμπιακού

ΕΠΟ: Η επισήμανση της Μπιτζούνη για τον λόγο που δεν μπορεί να μπει ξένος CEO και η αντίδραση του Ολυμπιακού

Newsroom
ΕΠΟ: Η επισήμανση της Μπιτζούνη για τον λόγο που δεν μπορεί να μπει ξένος CEO και η αντίδραση του Ολυμπιακού

bet365

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσία Μπιτζούνη, τοποθετήθηκε για το θέμα του CEO, προκαλώντας την αντίδραση του Ολυμπιακού.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης επελέγη διά ψηφοφορίας ως ο νέος CEO στην ΕΠΟ με 14 ψήφους υπέρ και ενώ δεν υπήρξε σχετικός διεθνής διαγωνισμός. Για το θέμα αυτό υπήρξαν οι έντονες αντιδράσεις της πλευράς Ολυμπιακού αλλά και του ίδιου του Μαρινάκη και μέσω των επιστολών του προς ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε διακόψει την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή για να ζητήσει γνωμοδότηση από τις FIFA και UEFA για το ζήτημα αυτό, ωστόσο θεωρούσε πως από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν τελεί υπό ξένη επιτροπεία δεν υπάρχει λόγος να γίνει διαγωνισμός. Τελικώς μετά από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου και εισήγηση της κ. Μπιτζούνη αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία με τον Αγραφιώτη, εκπρόσωπο του Ολυμπαικού να αντιδρά στο θέμα αυτό και να ζητά την καταγραφή της ομιλίας της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η κ. Μπιτζούνη επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής διαγωνισμός γιατί εάν ο CEO είναι ξένος τότε δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν στην ΕΠΟ. Από τη μεριά των Πειραιωτών τονίστηκε πως η κ. Μπιτζούνη εκτίθεται σε αυτό το θέμα και γενικότερα πως εκτίθεται η Ομοσπονδία για όλα αυτά. Εξάλλου ο Μαρινάκης μέσω των επιστολών του είχε κάνει λόγο για τραγελαφικές καταστάσεις. Ζητήθηκε δε από τον Ολυμπιακό να αναγνωστούν ξανά οι επιστολές αυτές και οι τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Τρίτης 27-9-2022, έλαβε την εξής απόφαση:

Μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με ψήφους 14 υπέρ και 2 κατά, επέλεξε για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO) τον κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα