Προπονητής U-21 του Ισραήλ στο Gazzetta: «Ο Λάιντνερ ταιριάζει στον Ολυμπιακό, μεγάλος δάσκαλος ο Μαρσέλο»

Βασίλης Μπαλατσός
Προπονητής U-21 του Ισραήλ στο Gazzetta: «Ο Λάιντνερ ταιριάζει στον Ολυμπιακό, μεγάλος δάσκαλος ο Μαρσέλο»

bet365

Ο προπονητής της U-21 του Ισραήλ, Γκάι Λουζόν, μίλησε στο Gazzetta μετά την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης της ομάδας του στο Euro του 2023 και σκιαγράφησε το προφίλ του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού, Ντορόν Λάιντνερ, τον οποίο αποθέωσε για τις επιθετικές του αρετές και στάθηκε στη σημασία του «δάσκαλου» Μαρσέλο.

H εθνική ομάδα U-21 του Ισραήλ μετά από μια δεκαετία θα αγωνιστεί και πάλι σε τελική φάση Euro. Οι νεαροί Ισραηλινοί στα payoffs ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ιρλανδίας στα πέναλτι (3-1) και εξασφάλισαν το εισιτήριο τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

Ο προπονητής της ομάδας Γκάι Λουζόν «επιστράτευσε» για το δεύτερο ματς με τους Ιρλανδούς τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, Ντορόν Λάιντνερ, ο οποίος πλέον είναι μόνιμο στέλεχος της ανδρικής ομάδας. Ο 20χρονος αμυντικός έβαλε το «λιθαράκι» του στην ιστορική πρόκριση της U-21 της χώρα του στο Euro 2023 και πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα για να πιάσει δουλειά υπό τις οδηγίες του Μίτσελ και περιμένει το ρουμάνικο διαβατήριο του για να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Ο 47χρονος τεχνικός της U-21 του Ισραήλ μίλησε στο Gazzetta και σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ αλλά και τον χαρακτήρα του Λάιντνερ. Ο Ισραηλινός προπονητής αποθέωσε τον νεαρό μπακ για το επιθετικό του παιχνίδι, τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του και αναφέρθηκε στη σημασία του «δάσκαλου» Μαρσέλο για την εξέλιξη του.

luzon

Ποια θεωρείται πως είναι τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του Λάιντνερ;

«Πρόκειται για έναν πάρα πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Είναι αρκετά γρήγορος και διαθέτει εξαιρετική σέντρα. Ξεχωρίζει για το επιθετικό του παιχνίδι. Είναι σύγχρονο και επιθετικογενές μπακ. Είναι μόλις 20 χρονών οπότε είναι ακόμα πολύ εξελίξιμος. Είναι πλέον ο βασικός αριστερός μπακ στην εθνική ανδρών και μπορεί να είναι βασικός για πολλά χρόνια ακόμα».

Στο παιχνίδι με την Ιρλανδία τον χρησιμοποιήσατε ως αριστερό «wing-back». Θεωρείται πως του ταιριάζει καλύτερα αυτός ο ρόλος σε άμυνα τριών στόπερ;

«Με την Ιρλανδία μας βοήθησε να πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία, καθώς για δεύτερη φορά θα παίξουμε σε τελική φάση Euro U-21. Είναι ένας παίκτης που κάνει πολλά ανεβάσματα στο παιχνίδι του και έχει συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Πιστεύω πως μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά ως κλασικός αριστερός μπακ σε τετράδα άμυνας όσο και ως wing-back σε ομάδα που παίζει με πέντε αμυντικούς».

Ποιο είναι το κομμάτι στο παιχνίδι του που μπορεί να εξελίξει;

«Για εμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να εξελιχθούν με την πάροδο των χρόνων ασχέτως ηλικίας. Πόσο μάλλον ο Λάιντνερ που είναι 20 χρονών και έχει πολύ προοπτική σαν παίκτης. Πιστεύω πως μπορεί να δουλέψει για να αναπτύξει την ικανότητα του στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ήδη έχει δουλέψει αρκετά και έχει βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα».

leidner

Πως είναι η παρουσία του στα αποδυτήρια μιας ομάδας;

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό χαρακτήρα. Είναι επίσης αρκετά μορφωμένος άνθρωπος με σωστή παιδεία. Εκτός από εξαιρετικός παίκτης είναι και εξαιρετικό παιδί».

Έχετε μιλήσει για τις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν συζητήσαμε για τη ζωή του στην Ελλάδα. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα παιχνίδια της στο ελληνικό πρωτάθλημα και προσπαθεί να διασπάσει κλειστές άμυνες. Πιστεύω πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού και μπορεί να προσφέρει».

Θεωρείται πως η παρουσία του Μάρσελο στον Ολυμπιακό μπορεί να τον βοηθήσει;

«Εϊναι εξαιρετικό που μοιράζεται τα ίδια αποδυτήρια και μπορεί να μάθει καλύτερα τη θέση του αριστερού μπακ δίπλα από έναν μεγάλο "δάσκαλο", όπως είναι ο Μαρσέλο. Είναι τρομερή εμπειρία να έχει δίπλα σου έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και να αγωνίζεται στη θέση του».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα