Ολυμπιακός Β: O απολογισμός με Ιμπαγάσα, η προοπτική με Οκκά!

Ολυμπιακός Β: O απολογισμός με Ιμπαγάσα, η προοπτική με Οκκά!

Ολυμπιακός Β: O απολογισμός με Ιμπαγάσα, η προοπτική με Οκκά!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό Β με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή!

Μία σεζόν έχει ξεκινήσει το εγχείρημα των Β ομάδων στους μεγάλους συλλόγους και έχουμε μία πρώτη εικόνα. Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ κι ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που μπορώ να καταλάβω για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Β ομάδα του πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ακόμη καλύτερα από φέτος. Καμία αρχή δεν είναι εύκολη, κι έτσι δεν ήταν εύκολη ούτε η περσινή πρώτη σεζόν, όμως η συνέχεια πρέπει να είναι καλύτερη.

Μέσα από τις Β ομάδες πρωτίστως πρέπει να αναδεικνύονται τα πιο «έτοιμα» από τα ταλέντα για να φτάνουν στην πρώτη ομάδα, να δίνεται η ευκαιρία να παίξουν κάποιοι παίκτες από την πρώτη ομάδα που για διάφορους λόγους δεν έπαιζαν, αλλά και να προβάλλεται το όνομα του κλαμπ μέσα από τα παιχνίδια της και τη γενικότερη δραστηριότητα της.

Από τον Ολυμπιακό Β της περασμένης σεζόν, με τον Ιμπαγάσα στον πάγκο, σίγουρα δεν είδαμε κάποια θεαματικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (ισόβαθμος με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην 5η θέση του Βορείου ομίλου), ενώ είδαμε και κάποια παιδιά να ετοιμάζονται με ένα βαθμό επιτυχίας για την πρώτη ομάδα.

Ο Μαρτίνς από κάποιο σημείο και μετά πήρε στην πρώτη ομάδα και χρησιμοποίησε αρχικά τον στόπερ Μπαγκαλιάνη, ο οποίος δυσκολεύθηκε να ανταποκριθεί στα δύο από τα τρία παιχνίδια στα οποία πήρε ευκαιρία (στην ήττα 1-2 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έπαιξε 90 λεπτά και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη έγινε αλλαγή στο ημίχρονο) και μόνο στη νίκη 1-0 με τον Άρη στο Χαριλάου πήγε καλά.

Ο Πορτογάλος τον πήρε και στην προετοιμασία, τον έβαλε σε τέσσερα φιλικά, όμως δεν πείστηκε για την χρησιμότητα του στη φετινή πρώτη ομάδα και τον άφησε να φύγει δανεικός για τον ΠΑΣ. Μπορούμε να θυμηθούμε πώς όταν στο Κύπελλο ο Μαρτίνς έβαλε παιδιά από τη Β ομάδα τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά (ήττες όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά και στη Λιβαδειά 2-3, με βασικούς εκεί τους Αποστολόπουλο, Αλγκασίμ κι αλλαγές τον Μαρίνο και τον Κίτσο), αλλά οι εντυπώσεις ισοφαρίστηκαν με την παρουσία του Κίτσου, τον οποίο ανέβασε κι αυτόν ο Μαρτίνς στην πρώτη ομάδα στο β΄μισό της σεζόν.

Μάλιστα, στον αριστερό μπακ έδωσε πιο πολλές ευκαιρίες σε σχέση με τον Μπαγκαλιάνη, καθώς τον έριξε στη μάχη σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος (στις νίκες εκτός έδρας με ΑΕΚ 3-2 κι Άρη 1-0 κι εντός έδρας με ΟΦΗ 2-0 και στην ήττα 0-1 στο Χαριλάου), όπως και στο παιχνίδι θρίλερ (3-1 με τον Παναιτωλικό στην παράταση) στα πέναλτι. Έδειχνε να αφήνει υποσχέσεις ο Κίτσος, όμως κι αυτός εν τέλει έφυγε δανεικός για την Κύπρο και την Ομόνοια.

KT

Στον Ολυμπιακό Β την περασμένη σεζόν έπαιξαν κι αρκετοί ξένοι, όπως οι Κινκουέ, Νταμπό, Αλγκασίμ, Νίκολιτς, που όμως δεν έδειξαν ετοιμότητα για το παραπάνω βήμα, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη φάση, ενώ τα πιο καλά ονόματα από τα Ελληνόπουλα (Λιάτσος, Μαρίνος κι ο Κύπριος Κωστή) επίσης δεν έβγαλαν μία κάποια έστω διάρκεια ώστε να προωθηθούν. Πιο σταθερός ήταν ο Ξενιτίδης, που λόγω ηλικίας έμεινε ελεύθερος και τον «τσίμπησε» ο Παναιτωλικός.

Με τη Β ομάδα βρήκαν την ευκαιρία και πήραν πολλά παιχνίδια τόσο ο Τζολάκης, όσο και ο Σουρλής, που ναι μεν προπονούνταν με την πρώτη ομάδα, αλλά έπαιζαν στην δεύτερη, κάτι που λογικά τους βοήθησε, έστω σε ένα βαθμό-ο Σουρλής τώρα παίζει δανεικός στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ, με σχεδόν μηδενική συμμετοχή, όπως κι ο Ξενιτίδης έχει μηδενική, ο δε Κίτσος στην Κύπρο ακόμη δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα, αλλά έχει τουλάχιστον αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ (και δη 90λεπτο, με τη Ρεάλ στο Σοσιεδάδ). Μόνο ο Μπαγκαλιάνης παίζει πιο πολύ (τρία ματς στον ΠΑΣ).

Ο Ιμπαγάσα προσπάθησε να βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής, όμως για να μην κρίνει σκόπιμο ο σύλλογος να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν κάτι σημαίνει ότι δεν πήγε τόσο καλά-και δεν ισχύει η πληροφορία ότι θα αναβαθμιστεί μπαίνοντας στο τιμ του Μίτσελ.

Είναι δε η δεύτερη ευκαιρία αυτή του Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό, αφού όταν είχε φύγει ο Μπέντο, ο Μαρινάκης είχε δώσει την ομάδα στο δίδυμο Βούζα-Ιμπαγάσα, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά (1-4 από Μπεσίκτας, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το 35’ και 0-1 από ΠΑΟ) και να μην διατηρούνται ούτε μήνα στον πάγκο.

Αυτός που θα αναλάβει στη θέση του Κάνιο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιαννάκης Οκκάς, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και προπονητής της Εθνικής Ελπίδων τα τελευταία χρόνια.

Δεν ξέρω πόσο μέτρησε το Κύπρος-Ελλάδας 3-0 στις Ελπίδες τον περασμένο Ιούνιο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά όλο και θα έπαιξε το ρόλο του. Όπως πιθανότατα θα έχει παίξει ρόλο κι ότι στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά καλά ταλέντα, με τον Οκκά να έχει πλήρη γνώση-είναι 1,5 χρόνο στην Κ21 και 2,5 χρόνια στην Κ17, ενώ ήταν και βοηθός προπονητή στην Ανδρών για δύο χρόνια.

Άσχετο: Εάν ο Μίτσελ ήταν πιεστικός στον Μαρινάκη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Ντεναγιέρ θα υπέγραφε στο Ντουμπάι. Ο Ισπανός, όμως, σε καμία στιγμή δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με την ιδέα της μεταγραφής του Βέλγου κεντρικού αμυντικού. Όχι ότι τον απέρριπτε, όμως δεν πέταγε κι από την σκούφια του, γιατί δεν είχε πάρει καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του παίκτη. Κι ο Μίτσελ όταν βλέπει παίκτες που μπορεί να του χαλάσουν τα αποδυτήρια, τρελαίνεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.