ΠΑΟΚ: Ένα καλοκαίρι και ένας Νάρεϊ για το μεγάλο του πρόβλημα

ΠΑΟΚ: Ένα καλοκαίρι και ένας Νάρεϊ για το μεγάλο του πρόβλημα

ΠΑΟΚ: Ένα καλοκαίρι και ένας Νάρεϊ για το μεγάλο του πρόβλημα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πρόβλημα στο σκοράρισμα που ήταν γνωστό για τον ΠΑΟΚ και την απόκτηση Νάρεϊ που βοηθάει προς την μερική επίλυση.

«Ας μεγαλώσουν οι εστίες…». Να μία απάντηση για τον ΠΑΟΚ και το τεράστιο ζήτημα που έχει στο γκολ!

Χιούμορ! Όταν αναλύεις το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, αλλά κυρίως όταν προσπαθείς να βρεις λύση, φθάνεις σε ένα τέτοιο σημείο. Να κάνεις πλάκα γιατί αλλιώς… δεν βγαίνει άκρη. Από εκεί και πέρα βέβαια, υπάρχουν άλλοι που πληρώνονται γι αυτόν τον λόγο: Για να βρίσκουν λύσεις στα δύσκολα ζητήματα.

Κάπου εκεί έρχονται οι προπονητές (σε όλο τον κόσμο) και απαντούν: «Η δική μας δουλειά φθάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Εμείς δουλεύουμε για να δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις και τις πιο μεγάλες φάσεις, ώστε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να «μιλάει» η ποιότητα των παικτών μας στα τελειώματα». Ο κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι σε αυτό το κομμάτι ο προπονητής βγάζει την ευθύνη από πάνω του. Στο τέλος-τέλος όμως, ό τι και αν γίνει, όλοι όσοι βλέπουν απέξω (μαζί και οι παράγοντες) όταν η ομάδα δεν κερδίζει, θα αναζητήσουν την ευθύνη από τον προπονητή.

Το ξέρει ο Λουτσέσκου! Στο τέλος, ακόμη και αν η δική του νεανική ομάδα δημιουργεί 30 τελικές ανά αγώνα, ακόμη και αν φθάσει στις 10 κλασσικές ευκαιρίες, ακόμη κι αν τα xgoals πλησιάσουν στα 3 ή 4 ανά παιχνίδι, αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει, το βάρος θα πέσει επάνω του. Γι αυτό και τρελαίνεται όπως το βράδυ του αγώνα στο Ηράκλειο που του γύρισε το μάτι από το πώς το 0-2 και το 0-3 έγινε 1-1 στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Πολύ κακό 2022

Προσέξτε που έχει φθάσει το κακό για τον ΠΑΟΚ: Όλο το 2022 και σε 39 συνολικά επίσημους αγώνες για όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε πάνω από δύο γκολ μόνο δύο φορές κι αυτές τον Ιανουάριο κόντρα σε ΟΦΗ και Βόλο. Είναι 39 ματς και ο ΠΑΟΚ σε τόσα πολλά παιχνίδια σημείωσε μόλις 43 γκολ! Επί 35 ματς δηλαδή μέσα στο 2022, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δύο γκολ! Οκτώ φορές έβαλε ακριβώς δύο. Δεν γίνεται έτσι… Προφανώς και δεν πας πουθενά!

Το ήξεραν το πρόβλημα στο γκολ. Το βίωναν κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. Από αυτό κόντεψαν πέρσι να χάσουν τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη! Κατάφεραν και «πάτησαν» μέσα στην Τούμπα τη Μαρσέιγ! Δεν έβαλαν όμως γκολ στον Μανταντά ακόμη και όταν αυτός έφευγε από την εστία! Κάπως έτσι έχασαν και το κύπελλο! Είναι άσχημο πράγμα το πάθημα να μην γίνεται μάθημα.

Δέκα μεταγραφές έκανε ο ΠΑΟΚ και ΜΟΝΟ ο Νάρεϊ είχε βιογραφικό που έδειχνε ότι μπορεί να συνεισφέρει στο γκολ. Μία χρονιά δηλαδή είχε και απ’ ότι φαίνεται (ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ) συνεχίζει!

Ήξεραν λοιπόν το πρόβλημα και όμως κατάφεραν σε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να μην κάνουν κάτι σοβαρό και απόλυτο (ή μάλλον πολλές σοβαρές κινήσεις) για να μεγαλώσουν τις ελπίδες επίλυσης! Κάπως έτσι όλο το ρόστερ τώρα υποφέρει αφού ελάχιστοι είχαν στην καριέρα τους μερικές εξάρσεις στο σκοράρισμα. Και εδώ έρχεται ο κακοπροαίρετος και ρωτάει το κλασσικό: «Ποιος φταίει;». Τι σημασία έχει; Ο ΠΑΟΚ φταίει! Όλοι μαζί και ο καθένας από τους υπεύθυνους από μόνος του.

Μόνο σε κάτι φιλικά έβαζε παραπάνω ο ΠΑΟΚ (Παναιτωλικός και Go Ahead Eagles). Τώρα, έπαιξε με τον Πανσερραϊκό, προηγήθηκαν οι Σερραίοι και φυσικά ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Με το ζόρι ήρθε το 1-1 στο τέλος από τον μοναδικό και μόνιμο σκόρερ Κάλεντ Νάρεϊ ο οποίος τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με το αριστερό:

Προσέξτε κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει πολύ και εύκολα, ακόμη και σε περίοδο που προηγείται στο σκορ όπως αυτή που διανύουμε στο πρωτάθλημα. Όλοι ξέρουμε ότι ειδικά στην Ελλάδα το πιο μεγάλο ζήτημα είναι το πρώτο γκολ. Όταν και αν αυτό σημειωθεί, τότε οι σφικτές ως επί το πλείστον άμυνες, γίνονται πιο ευάλωτες και κάπως έτσι ο δείκτης του σκορ μεγαλώνει πιο εύκολα. Ο ΠΑΟΚ δεν το καταφέρνει και αυτό. Προηγήθηκε με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Λαμία και ΟΦΗ, αλλά στη συνέχεια δεν έγινε πιο αποτελεσματικός παρά το ότι πράγματι οι αντίπαλοι «άνοιξαν». Για σκεφτείτε να μην προηγείται, να βρεθεί πίσω στο σκορ σε ντέρμπι ή σε ένα πιο βατό ματς…

Το πρόβλημα στο φορ

oliveira

Όπως αναμενόταν ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» εκεί που πονούσε. Έμεινε με δυο φορ και για… ΠΑΟΚ ήταν 150% βέβαιο ότι εκεί θα προέκυπτε νέο πρόβλημα. Ο Τόμας τραυματίστηκε και η ομάδα έμεινε μόνο με τον Ολιβέιρα. (Έλεγα συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι ότι αν ο ΠΑΟΚ τολμούσε να πάει προετοιμασία με δύο μόνο στόπερ όπως για παράδειγμα έκανε ο Άρης, ήταν βέβαιο ότι μέσα σε δύο ημέρες θα είχαν πρόβλημα και οι δύο! Και ο Άρης την «πάτησε» βέβαια με τον τραυματισμό του Μπράμπετς, έστω και αν πέρασαν 1-2 μήνες).

Κάπου εδώ όλοι θυμούνται και πάλι τον Κούτσια που δόθηκε δανεικός. Για τον νεαρό φορ ο Λουτσέσκου είχε δηλώσει μετά το ματς με τη Λαμία: «Την ίδια στιγμή θεωρώ ότι ο Κούτσιας χρειάζεται να πάει δανεικός για να παλέψει, να πάρει μία διαφορετική νοοτροπία. Αυτή τη στιγμή περικυκλώνεται από πολλά συμφέροντα, θα είναι καλό και για τον ίδιο να πάει να παίξει σε ένα άλλο περιβάλλον». Με αυτή την άποψη συμφωνούν σχεδόν όλοι στον ΠΑΟΚ. Γι αυτό και συνειδητά πήραν μία απόφαση δανεισμού σε ομάδα SuperLeague, ζυγίζοντας τα πιθανά οφέλη, αλλά και τα μειονεκτήματα. Αλίμονο αν δεν σκέφτηκαν το ενδεχόμενο τραυματισμού του ενός από τα φορ που παρέμειναν. Ήρθε αυτός ο τραυματισμός του Τόμας και τώρα θα δούμε τι είχαν προγραμματίσει γι’ αυτό το σενάριο…

* Ο ΠΑΟΚ προχωράει στην ανανέωση με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που μπήκε στην τελευταία χρονιά συμβολαίου. Θεωρείται περιουσιακό στοιχείο και δεν θέλουν να τον αφήσουν έτσι. Από εκεί και πέρα είναι τόση πολύ η αρνητική αύρα που εκπέμπει ο συγκεκριμένος, είναι τόσο μεγάλη η αντιπάθεια που βγαίνει και από το κοινό, που πραγματικά δεν ξέρω τι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ από μια τέτοια κατάσταση. Το γράψαμε όμως και παραπάνω με αφορμή τον Κούτσια. Κάθε θέμα μπαίνει σε ζυγαριά από τους υπευθύνους. Δεν γίνεται γκάλοπ για να ληφθεί απόφαση. Ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζουν. Μετά κρίνονται… Πάντα εκ του αποτελέσματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.