ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Φιλική νίκη με γκολ του Μαχαίρα, έπαιξε για 72 λεπτά ο Σιντιμπέ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Φιλική νίκη με γκολ του Μαχαίρα, έπαιξε για 72 λεπτά ο Σιντιμπέ

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Μαχαίρα σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κεκλεισμένων των θυρών στο Σεραφείδειο. Ανεπίσημο ντεμπούτο για Σιντιμπέ που έπαιξε για 72 λεπτά.

Το διάστημα της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων εκμεταλλεύτηκε ο Ματίας Αλμέιδα για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους παίκτες έχει διαθέσιμους τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε σε φιλικό τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Σεραφείδειο», ένα παιχνίδι που ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα και έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών και για τα media.

Το γκολ του Μαχαίρα στο 50' ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση με 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Γάλλος διεθνής μπακ αγωνίστηκε για 72 λεπτά ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα και ανεβάζει ρυθμό προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος μετά τη διακοπή.

Φιλικό ΑΕΚ

Ο Απόλλων Σμύρνης στο 16' είχε την πρώτη τελική με τον Αθανασιάδη να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει το σουτ του Σίγκνεβιτς. Μια κεφαλιά του Γιόνσον στο 28' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς πέρασε παράλληλα με το τέρμα χωρίς κανείς «κιτρινόμαυρος» να καταφέρει να βάλει προβολή, ενώ τρία λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Φράνσον που είχε πορεία προς το τέρμα σταμάτησε στο πόδι του Ντομίνγκες.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Μία με τον Σίγκνεβιτς στο 37' όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Αθανασιάδη και άλλη μια δυο λεπτά αργότερα με τον Αθανασιάδη να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς ΑΕΚ στο 40' η προσπάθεια του Αποστόλη Χριστόπουλου πέρασε μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Μαχαίρα, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του. Ο νεαρός εξτρέμ συνέκλινε από αριστερά προς τα μέσα, έκανε τη σέντρα σουτ, ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά χωρίς να βρει την μπάλα, αλλά αυτή έχοντας πορεία προς το τέρμα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Ένωσης.

Φιλικό ΑΕΚ

Πάντως ο Γκατσίνοβιτς θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ στο 60' όταν το σουτ που έπιασε από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο. Η τελευταία ουσιαστική φάση του φιλικού ανήκε στον Απόλλωνα με τον Κρητικό, ο οποίος στο 71' είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή να περνάει πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Ο Αλμέιδα εκτός από τον Σιντιμπέ, είχε την ευκαιρία να δει να αγωνίζονται παίκτες όπως ο Αθανασιάδης, ο Ραντόνια, ο Μουκουντί, ο Μήτογλου, ο Φράνσον, ο Μουστακόπουλος, ο Ελίασον, ο Μαχαίρας και ο Αποστόλης Χριστόπουλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση του Άμραμπατ από τον Γκατσίνοβιτς λίγο πριν βγει το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης έγινε για προληπτικούς λόγους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ραντόνια, Μουκουντί, Μήτογλου, Σιντιμπέ (72’ Μουστακόπουλος), Γιόνσον (58’ Σιμάνσκι), Φράνσον, Μουστακόπουλος (58’ Ελίασον), Άμραμπατ (29’ Γκατσίνοβιτς), Μαχαίρας (58’ Αραούχο), Χριστόπουλος Απ.

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Κοροβέσης (29’ Οντόνε), Παπαγεωργίου, Τσαμούρης, Φατιόν, Ντομίνγκες, Λούχινγκερ, Λούι, Σίγκνεβιτς, Εσπάνια, Τσελεπίδης. Αγωνίστηκαν και οι Χαλίμι, Κρητικός, Ερέρα, Μωραΐτης

Φιλικό ΑΕΚ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα