Ο Οσβάλντ Τανσό στο Gazzetta για τον Μουκουντί: «Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν την ΑΕΚ»

Ο Οσβάλντ Τανσό στο Gazzetta για τον Μουκουντί: «Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν την ΑΕΚ»

Νότης Χάλαρης
Ο Οσβάλντ Τανσό στο Gazzetta για τον Μουκουντί: «Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν την ΑΕΚ»

bet365

Είναι ο άνθρωπος που σύστησε τον Αρόλντ Μουκουντί στο γαλλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσα από τη Χάβρη και τώρα θα τον συναντήσει απέναντί του ως προπονητής του Βόλου. Ο Οσβάλντ Τανσό σκιαγράφησε στο Gazzetta το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και σας τον προσφέρει στο... πιάτο.

Όπως σας ενημέρωσε το Gazzetta, η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπό του Αρόλντ Μουκουντί, τον εκλεκτό για το κέντρο της άμυνας, ο οποίος από το απόγευμα της Τετάρτης (17/8) βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ένωση.

Ο 24χρονος στόπερ ήταν βασικός στέλεχος της Σεντ Ετιέν και αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Χάβρης, από την οποία έχουν... αποφοιτήσει αρκετοί αστέρες του παρελθόντος. Στον γαλλικό σύλλογο, ο προπονητής που τον είχε ρίξει στα... βαθιά το 2016, ήταν ο νέος κόουτς του Βόλου, Οσβάλντ Τανσό.

Ο Γάλλος τεχνικός μίλησε στο Gazzetta για τον υψηλόσωμο (1,91 μ.) στόπερ και ανέλυσε τα στοιχεία του νέου αποκτήματος της ΑΕΚ ενώ αναφέρθηκε και στην κοινή τους πορεία στη Γαλλία.

Αρχικά, πείτε μας λίγα λόγια για τον Μουκουντί; Ποιο είναι το δυνατό και ποιο το αδύνατο σημείο του;

«Το δυνατό του στοιχείο είναι το πνεύμα του ηγέτη που έχει. Όταν έχει αυτοπεποίθηση οδηγεί τους άλλους με τον τρόπο παιχνιδιού του. Από την άλλη, το αδύναμο σημείο του είναι το "πρώτο βήμα". Ο Μουκουντί είναι αρκετά γρήγορος στην διεκδίκηση της μπάλας αλλά στο "πρώτο βήμα", λόγω ύψους, έχει ένα θέμα».

Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και πώς;

«Θεωρώ πως θα βοηθήσει, γιατί έχει συνηθίσει να παίζει σε περιβάλλον με πάθος. Επίσης, θα φέρει μαζί του την τακτική του προσέγγιση, την κουλτούρα και τη δύναμή του».

μουκουντι

Θα ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τι σας άρεσε περισσότερο σε εκείνον στην Χάβρη;

«Ναι, αναμφίβολα θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για τη Superleague. Απλώς, πρέπει να του δοθεί χρόνος για να προσαρμοστεί και να δείξει τον εαυτό του. Όσο για την Χάβρη, από την αρχή είχε όλες τις προδιαγραφές για να γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε ως επαγγελματίας κόντρα στη Λανς, σ' ένα ματς με πίεση και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, παίζοντας εξαιρετικά. Η γενική συμπεριφορά του στη Χάβρη ήταν πάντα υποδειγματική».

Εκτός από τη Σεντ Ετιέν, υπήρξαν προσφορές από μεγαλύτερες ομάδες εκείνη την περίοδο;

«Όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ήθελαν να τον αποκτήσουν τότε».

Ποιον παίκτη σας θυμίζει και γιατί;

«Δεν μου αρέσει να συγκρίνω παίκτες αλλά θα έλεγα τον Μπουμσόγνκ που πέρασε από τη Χάβρη και είχε τα ίδια χαρακτηριστικά».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα