Ο ΠΑΟΚ ως τέταρτο φαβορί στο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ ως τέταρτο φαβορί στο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ ως τέταρτο φαβορί στο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία κατάσταση που διαμορφώνεται πριν τα πρώτα επίσημα ματς πρωταθλήματος και φέρνει τον ΠΑΟΚ πολύ πιο πίσω στα προγνωστικά σε σχέση με άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες, σε φαινόμενο που προκύπτει μετά από πολλά χρόνια.

Το έχω ξαναγράψει ότι δίνω αξία στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για διάφορα ποδοσφαιρικά γεγονότα και πολύ περισσότερα για τα μακροχρόνια, επειδή (πολύ απλά) εκεί παίζονται λεφτά και δεν πρόκειται για προβλέψεις του αέρα, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος έχουν ήδη διαμορφωθεί κάποια δεδομένα τα οποία δύσκολα να αλλάξουν αυτή την εβδομάδα.

Βάσει λοιπών αυτών των εκτιμήσεων και μετά από αρκετά χρόνια, ο ΠΑΟΚ το 2022-2023 ξεκινάει την κούρσα του πρωταθλήματος ως τέταρτο φαβορί! Είναι ένα γεγονός, έτσι το βλέπει και έτσι το «παίζει» η ποδοσφαιρική Ελλάδα (πάντα τα πονταρίσματα διαμορφώνουν αποδόσεις) και σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα προς συζήτηση και ανάλυση, πριν δούμε στο γήπεδο και στα πρώτα ματς όλες τις ελληνικές ομάδες. Για εμένα θα έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον ένα με δύο μήνες ώστε να βγάλουμε ξεκάθαρο συμπέρασμα για τη δυναμική κάθε ομάδας, αλλά έστω και έτσι διαμορφώνεται ένα σκηνικό και προκύπτει μία μεγάλη αλλαγή. Ποια είναι αυτή;

Ο Ζίβκοβιτς στο ματς εναντίον της Λέφσκι Σόφιας

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός υπολογίζονται ως (λίγο) πιο πιθανοί διεκδικητές του πρωταθλήματος σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι το μεγάλο φαβορί, όσο και αν μετά από όσα έγιναν και όσα άλλαξαν στους ερυθρόλευκους, το ποσοστό τους (φυσιολογικά) ανέβηκε. Εδώ επάνω να τονίσουμε ότι ειδικά φέτος, πέρα από τον πρωταθλητή και η θέση του δεύτερου έχει μία αξία παραπάνω αφού μετά από χρόνια αυτός θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που κυρίως ο ΠΑΟΚ το κατάφερε πέρσι, φυσικά και ο Ολυμπιακός με τους βαθμούς που κέρδισε τα τελευταία χρόνια.

Η γενική αίσθηση σε σύγκριση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό

Όλα αυτά όμως έγιναν στο παρελθόν. Τώρα και ΠΡΙΝ τα ματς, η φίλαθλη Ελλάδα βλέπει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό πάνω από τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με όσους παίζουν στοίχημα, αλλά νιώθω ότι αποτελεί τη γενική αίσθηση. Τους θεωρεί ικανότερους ή πιο πιθανούς να κερδίσουν τις πρώτες προνομιούχες θέσεις! Γιατί;

  • - Γιατί θεωρείται ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν καλύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ, έστω και αν η Ένωση ΔΕΝ έχει δώσει επίσημο ματς!
  • - Γιατί είδαν τον ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι και τον υποτίμησαν ακόμη περισσότερο.
  • - Γιατί συνυπολογίζουν την συσπείρωση της ΑΕΚ λόγω του γηπέδου.
  • - Γιατί ο Παναθηναϊκός είχε καλή-οργανωμένη ομάδα με τον Γιοβάνοβιτς, η οποία ενισχύεται και με πιο ποιοτικούς παίκτες, χωρίς να υπολογίζουν τόσο τις απώλειες Βέλεθ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο.
  • - Γιατί εκτιμούν ότι το ταβάνι του ΠΑΟΚ με αυτό το ρόστερ είναι χαμηλό.

Δεν ξέρω… Κάπως έτσι υποθέτω ότι διαμορφώνεται αυτή η εικόνα.

Οι μεταγραφές, ο Αρης και το μεγάλο ατού

Προσωπικά μπορεί να μην συμφωνώ με πολλά από αυτά, θέλω να περιμένω για πιο ασφαλή συμπεράσματα, δεν υποτιμώ τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ (ακόμη και για τη δεύτερη θέση) εξακολουθώ να εκτιμώ τον Λουτσέσκου και τη δουλειά του, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ΠΑΟΚ –έστω και στο τέλος- δεν θα κάνει την μία τουλάχιστον ποιοτική προσθήκη του που θα τον βοηθήσει λίγο παραπάνω εκεί που πονάει. Όπως και να έχει όμως μπροστά μας έχουμε μία νέα κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι ή έτσι όπως παρουσιάζεται σήμερα σε σχέση με τους άλλους, θεωρείται ο τέταρτος του ελληνικού πρωταθλήματος! Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια!

Μονομαχία του Ματέο Γκαρσία με Τσιγγάρα και Βιεϊρίνια

Έτσι θεωρείται, έτσι ξεκινάει, έτσι τον βλέπουν στην Ελλάδα, ενώ πολλοί δικοί του οπαδοί γράφουν με βεβαιότητα ότι θα τον περάσει και ο Άρης, επειδή οι κιτρινόμαυροι έκαναν πιο εντυπωσιακές μεταγραφές! Έτσι βλέπουν… Για να δούμε μέσα στο γήπεδο τι θα ισχύει και ποιες εκτιμήσεις θα επιβεβαιωθούν…

Για τον ΠΑΟΚ και πώς ξεκινάει θα επανέλθω και στο επόμενο blog, γιατί ό,τι και αν γίνεται, ό,τι και αν λέγεται ή γράφεται, εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω στο ένα και πιο μεγάλο ατού του Δικεφάλου του Βορρά που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι βεβαίως ενός ποσοστού…

* Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της SL1 που δυσκολεύονται να βρουν από αλλού έσοδα και προσπαθούν να ενωθούν ΜΟΝΟ όταν είναι να διεκδικήσουν λεφτά από το κράτος, διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους αναφορικά με τα λεφτά από το στοίχημα που –και καλά- δικαιούνται. Είναι ψέματα ότι οι ομάδες της Λίγκας είναι οι ΜΟΝΕΣ που έχουν προεισπράξει το σύνολο των 22 εκατομμυρίων που δικαιούνταν, κάτι που ΔΕΝ έγινε για το μπάσκετ και το βόλεϊ; Ποιος τολμάει να θέσει θέμα αναβολής και που θα το στηρίξει; Στις προεκλογικές υποσχέσεις πριν τις εκλογές στη Λίγκα;
Τέλος πάντων, αν κάποιος θέλει αναβολή, ας το πει ξεκάθαρα: «Δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και ψάχνουμε δικαιολογίες να πάμε τη σέντρα πιο πίσω…».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.