ΑΕΚ: Οι πέντε παίκτες που έχει δοκιμάσει ο Αλμέιδα σε νέους ρόλους

ΑΕΚ: Οι πέντε παίκτες που έχει δοκιμάσει ο Αλμέιδα σε νέους ρόλους

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι πέντε παίκτες που έχει δοκιμάσει ο Αλμέιδα σε νέους ρόλους

bet365

Οι Στίβεν Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Νταμιάν Σιμάνσκι, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Εχσάν Χατζισαφί έχουν δοκιμαστεί από τον Ματίας Αλμέιδα σε διαφορετικούς ρόλους από αυτούς που είχαν μέχρι πέρυσι, δείγμα του ότι ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ δουλεύει σε βάθος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την πρώτη στιγμή της καλοκαιρινής προετοιμασίας προσπαθεί να περάσει τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του, τις οποίες είχε κάνει γνωστές κατά την παρουσίασή του. Αγάπη, αυτοθυσία, ένωση και πάθος. Είναι τέσσερις άξονες της νοοτροπίας του Αλμέιδα, τoυς οποίους θέλει να τους βλέπει στο γήπεδο από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Αργεντινού τεχνικού έχουμε αρχίσει να τα βλέπουμε στα φιλικά ματς της ΑΕΚ. Πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου, ασφυκτικό πρέσινγκ για άμεση ανάκτηση της μπάλας σε όλους τους χώρους του γηπέδου, κλείσιμο των χώρων, συντονισμένη λειτουργία των γραμμών είτε σε φάση άμυνας, είτε σε φάση επίθεσης, άμεση μετάβαση από άμυνα σε επίθεση με γρήγορη και σίγουρη μεταβίβαση της μπάλας στην ανάπτυξη και κάθετο παιχνίδι.

Αλμέιδα με Τσούμπερ

Ο Αλμέιδα την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχουμε δει να χρησιμοποιεί και πρόσωπα σε νέους ρόλους. Πέντε παίκτες της ΑΕΚ έχουν υπηρετήσει θέσεις που είτε έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν, αλλά δεν τους είχαμε συνηθίσει εκεί πολύ, είτε είναι κάτι καινούργιο γι' αυτούς. Ο Στίβεν Τσούμπερ για παράδειγμα στο 3-5-2 ή 3-6-1 του Αλμέιδα παίζει ως χαφ-εξτρέμ όλη την αριστερή πλευρά, κάτι βέβαια που έχει παίξει στο παρελθόν στην καριέρα του, αλλά διαφορετικό σε σχέση με τη θέση του αριστερού εξτρέμ που είχε πέρυσι στην ΑΕΚ.

Επίσης ο Λιβάι Γκαρσία, μεταφέρεται από το δεξί άκρο της επίθεσης από τον Αλμέιδα και τοποθετείται στην κορυφή μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε ανταποκριθεί στο τέλος της σεζόν στον συγκεκριμένο ρόλο και έχει τα χαρακτηριστικά για να ταιριάξει στην επίθεση. Ακόμη ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο τελευταίο φιλικό με την Ομόνοια αγωνίστηκε όπως ο Τσούμπερ σε όλη την πλευρά. Ο Σέρβος πήρε όλη τη δεξιά πτέρυγα, σε έναν χώρο που ο Αλμέιδα γενικά έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες δοκιμές καθώς στα φιλικά έχει τοποθετήσει εκεί τους Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Μισελέν, Ρότα και Ραντόνια επίσης.

Αλμέιδα με Λιβάι Γκαρσία

Τέλος στην τριάδα της άμυνας έχουμε δει τον Αλμέιδα να δοκιμάζει δύο παίκτες που δεν είχαν ποτέ αγωνιστεί εκεί. Στα δύο πρώτα φιλικά με Γκενκ και Φόλενταμ, ο Νταμιάν Σιμάνσκι είχε αγωνιστεί ως κεντρικός στόπερ για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον φυσικό του χώρο ως «εξάρι». Στα άλλα δύο φιλικά τεστ που ακολούθησαν με αντιπάλους την Ουτρέχτη και την Ομόνοια στα μετόπισθεν ως αριστερός στόπερ χρησιμοποιήθηκε ο Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης που μπορεί να υπηρετήσει αρκετούς ρόλους, όμως ποτέ δεν είχε παίξει ως στόπερ. Και ο Αλμέιδα έχει δουλέψει στο μυαλό του για τον Χατζισαφί τη θέση αυτή.

Βέβαια στις δοκιμές που έγιναν στην τριάδα της άμυνας κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Αλμέιδα δεν είχε στα χέρια του καμία από τις δύο μεταγραφές που ήθελε η ΑΕΚ για την αμυντική της γραμμή. Ο Ντομαγκόι Βίντα αποκτήθηκε με τη λήξη του βασικού σταδίου και δεν πήγε καν στην Ολλανδία, ενώ στην Ένωση προσπαθούν αυτήν την περίοδο να προχωρήσουν και τη δεύτερη περίπτωση στόπερ που θα λογίζεται ως βασικός.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα