ΑΕΚ: Η χρονιά της μεγάλης επιστροφής στης Φιλαδέλφειας τα μέρη!

ΑΕΚ: Η χρονιά της μεγάλης επιστροφής στης Φιλαδέλφειας τα μέρη!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η χρονιά της μεγάλης επιστροφής στης Φιλαδέλφειας τα μέρη!

bet365

Η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια γυρίζει στη γειτονιά της, μπαίνοντας στην ολοκαίνουργια OPAP Arena και με τον Ματίας Αλμέιδα πλέον στον πάγκο θέλει να ξαναβρεί την ταυτότητά της και να παρουσιαστεί ελκυστική και ανταγωνιστική.

Ο τρόπος που εξελίχθηκε η περσινή σεζόν για την ΑΕΚ ήταν αποκαρδιωτικός. Πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και στη συνέχεια ο κατήφορος που οδήγησε την Ένωση να βιώσει το χειρότερο σενάριο τερματίζοντας 5η και μένοντας εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το πατηθεί το κουμπί ενός γενναίου restart και οι ριζικές αλλαγές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που ήταν επιβεβλημένες έγιναν πράξη. Το κεφαλαιώδες ζήτημα του προπονητή έκλεισε από τον Απρίλιο με τη συμφωνία με τον Ματίας Αλμέιδα και στη συνέχεια ακολούθησαν οι διαφοροποιήσεις σε πολλά σημαντικά πόστα στο αγωνιστικό τμήμα. Μερικές από αυτές αφορούσαν την έλευση των Ράντεκ Κουχάρσκι και Μπρούνο Άλβες στις θέσεις του τεχνικού και του αθλητικού διευθυντή αντίστοιχα, με τον Παναγιώτη Κονέ να αλλάζει ρόλο και να αντικαθιστά τον Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του έδωσε εξ αρχής το στίγμα της φιλοσοφίας του για τη δημιουργία μιας ομάδας με αγάπη, αυτοθυσία, ένωση και πάθος έχοντας σημαντικό λόγο στις μεταγραφικές ενισχύσεις για την αναβάθμιση της άμυνας και της μεσαίας γραμμής με τις προσθήκες των Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Μουκουντί. Είναι άλλωστε ένα καλοκαίρι ορόσημο για την Ένωση, η οποία επιστρέφει μετά από 19 χρόνια στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, εγκαινιάζοντας την ολοκαίνουργια OPAP Arena. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα παίζει μπάλα και θα λέει την Ιστορία της. Στο δικό της σπίτι, στη δική της γειτονιά! Αναμφισβήτητα είναι το γεγονός της χρονιάς που θα γεμίσει με συγκίνηση, υπερηφάνεια και δυνατά συναισθήματα όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια μετά από δύο δεκαετίες ξεριζωμού. Είναι η στιγμή που περίμεναν με λαχτάρα όλοι στο κλαμπ και ο κόσμος των κιτρινόμαυρων θέλει να ξαναδεί την ομάδα του ισχυρή και ανταγωνιστική, όπως της αρμόζει να είναι και να της δώσει ώθηση στη φυσική της έδρα!

ΗΡΘΑΝ: Βίντα (κεντρικός αμυντικός), Πινέδα (κεντρικός μέσος), Γιόνσον (κεντρικός μέσος), Γκατσίνοβιτς (κεντρικός μέσος), Μουκουντί (κεντρικός αμυντικός), Αθανασιάδης (τερματοφύλακας), Αλμπάνης (εξτρέμ), Μαχαίρας (εξτρέμ)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπότος (κεντρικός μέσος), Βράνιες (κεντρικός αμυντικός), Τάνκοβιτς (μεσοεπιθετικός), Ντέλετιτς (μεσοεπιθετικός), Σβάρνας (κεντρικός αμυντικός), Σιμόες (κεντρικός μέσος), Γέβτιτς (μεσοεπιθετικός), Σάκχοφ (κεντρικός μέσος), Κριχόβιακ (κεντρικός μέσος), Κορνέζος (κεντρικός αμυντικός), Μισελέν (δεξιός μπακ)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ματίας Αλμέιδα αποτέλεσε τον εκλεκτό της ΑΕΚ φτάνοντας σε συμφωνία πριν το τέλος της σεζόν. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός έρχεται για πρώτη φορά να δουλέψει στην Ευρώπη έχοντας ένα επιτυχημένο βιογραφικό στη χώρα του με τις Ρίβερ Πλέιτ και Μπάνφιλντ και εκτοξεύοντας τις μετοχές του στο Μεξικό με την Τσίβας όπου κατέκτησε τίτλους. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν στο MLS με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς. Η φιλοσοφία του «Πελάδο» βασίζεται στα δυνατά αποδυτήρια και στο «ένας για όλους και όλοι για έναν» και θέλει να παρουσιάζει ομάδες με καλά τρεξίματα, πίεση στον αντίπαλο για ανάκτηση μπάλας και γρήγορη ανάπτυξη με κάθετο παιχνίδι.

Αλμέιδα

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αν επιλέξουμε κάποιο νέο πρόσωπο από τις μεταγραφές προσθήκες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ, τότε -εκτός φυσικά από τον Ορμπελίν Πινέδα- σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο 33χρονος Κροάτης στόπερ αποτελεί μια μεγάλη προσθήκη που μπορεί να ηγηθεί και να απογειώσει την κιτρινόμαυρη άμυνα σε έναν χώρο που η Ένωση πάσχει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το βιογραφικό του Βίντα και η καριέρα του μιλάνε από μόνα τους. Δευτεραθλητής κόσμου στο Μουντιάλ του 2018 με την Κροατία, με την οποία μετράει 98 συμμετοχές, τίτλους με Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου και Μπεσίκτας, παραστάσεις από το υψηλότατο επίπεδο και ένας στόπερ γεννημένος νικητής. Ο Βίντα αποτελεί ένα πολύ δυνατό όνομα, το οποίο η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει να φορέσει τη φανέλα της για τα επόμενα δύο χρόνια δίνοντας του το μεγαλύτερο συμβόλαιο, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ματίας Αλμέιδα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός.

Βίντα

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... : Η ΑΕΚ πρέπει κάθε σεζόν να στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου και να μην συμβιβάζεται με οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Οι τελευταίες χρονιές γέμισαν με απογοήτευση τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος ωστόσο με συγκλονιστικό τρόπο στάθηκε συνεχώς στο πλευρό της. Έτσι και τώρα με την τρομερή ανταπόκριση στα εισιτήρια διαρκείας στην OPAP Arena. Σε κάθε περίπτωση η Ένωση με την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια οφείλει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα χαίρεται κάθε Ενωσίτης να βλέπει και θα είναι έτοιμο να διεκδικήσει τον τίτλο, αφήνοντας οριστικά πίσω της την προηγούμενη τετραετία κατά την οποία από τα μέσα της σεζόν πέταγε δυστυχώς λευκή πετσέτα...

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...: Η Ένωση και ο κόσμος της δεν μπορούν να αντέξουν άλλη απογοήτευση παρόμοια με αυτή των τελευταίων ετών. Ειδικά τη φετινή σεζόν με την ιστορική επιστροφή στα πατρογονικά εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας και στο υπερσύγχρονο στολίδι της OPAP Arena. Η εικόνα των κιτρινόμαυρων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας έχει γεμίσει με αισιοδοξία και η νοοτροπία του Αλμέιδα ταιριάζει απόλυτα με το DNA της ΑΕΚ. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν ότι αν ζήσουμε μια από τα ίδια τότε η αποτυχία θα είναι τεράστια και θα πονέσει ακόμα πιο πολύ. Ένα ενδεχόμενο που δεν θέλει να σκέφτεται κανένας...

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Φαίνεται πως η ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι με τον Ματίας Αλμέιδα βάζει σωστές βάσεις για κάτι καλό. Ποτέ δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά βέβαια για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν, ειδικά μετά τα όσα έχει βιώσει η ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο τις προηγούμενες χρονιές. Κάτι που είναι φυσιολογικό να προκαλεί στον οποιονδήποτε μια επιφυλακτικότητα. Αλλά αν η επιλογή του Αλμέιδα πιάσει (άλλωστε είναι επιβεβλημένο για την Ένωση να λύσει οριστικά το ζήτημα του ανθρώπου στην άκρη του πάγκου) και στο ρόστερ μπουν και οι επόμενες σημαντικές προσθήκες, μαζί με την ώθηση που δεδομένα θα δώσει η έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας, τότε η ΑΕΚ θα έχει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι με την ταυτότητα που δίνει για αρχή ο Αλμέιδα στο σύνολό του και με «όπλα» τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του, η Ένωση παίζοντας πια στη φυσική της έδρα μπορεί να κοιτάζει ψηλά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα