Ο Αμούζου και η καθυστέρηση στη μεταγραφή του Χουάνγκ και του εξτρέμ στον Ολυμπιακό

Ο Αμούζου και η καθυστέρηση στη μεταγραφή του Χουάνγκ και του εξτρέμ στον Ολυμπιακό

Ο Αμούζου και η καθυστέρηση στη μεταγραφή του Χουάνγκ και του εξτρέμ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί μεταγραφών του Ολυμπιακού, Μαρτίνς και διαδόχων…

Ένα από τα θέματα για τα οποία υπήρξε δυσφορία στη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον Πέδρο Μαρτίνς έχει να κάνει η στάση του αναφορικά με τις μεταγραφές. Δυσφορία σε ανύποπτο χρόνο κι όχι τώρα, που ήρθε ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα.

Τι εννοώ σε σχέση με τα μεταγραφικά; Πολύ απλά την καθυστέρηση λήψης απόφασης εκ μέρους του προπονητή του Ολυμπιακού σε διάφορα θέματα, κυρίως δε εκείνο του εξτρέμ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει απορρίψει πάνω από 20-25! Μεταξύ άλλων και τον 23χρονο Φράνσις Αμούζου της Άντερλεχτ, του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έτοιμη τη μεταγραφή, μέσω του μάνατζερ του Μιραλάς. Ο Αμούζου την περασμένη σεζόν είχε 10 γκολ και πέντε ασίστ. Τώρα, η Άντερλεχτ έχει δεχθεί πρόταση από άλλο σύλλογο και έχει ανεβάσει κατά πολύ τις απαιτήσεις της για πώληση του ταχύτατου εξτρέμ, με τα 153 παιχνίδια στα πόδια του με την παραδοσιακά μεγαλύτερη ομάδα του Βελγίου.

Ο μοναδικός εξτρέμ τον οποίο ήθελε ο Μαρτίνς ήταν ένας άλλος Βέλγος, ο Λουκεμπάκιο της Χέρτα, με τον Ολυμπιακό να είχε ουσιαστικά κλειδωμένη τη μεταγραφή, με δανεισμό ενός έτους, μέσω της σύμφωνης γνώμης και του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου (του Μπόμπιτς), αλλά και του ίδιου του παίκτη, αλλά να προκύπτει η κακή συγκυρία με το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ρίχτερ, ενός εκ των βασικών εξτρέμ της ομάδας του Βερολίνου, με συνέπεια η Χέρτα να διαφοροποιήσει τελευταία στιγμή άποψη και να κρατήσει τον Λουκεμπάκιο, υποσχόμενη προς τον αριστεροπόδαρο κυνηγό μίνιμουμ 25 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σημαντική καθυστέρηση, όμως, υπήρξε και στη μεταγραφή του Χουάνγκ. Ο Ολυμπιακός τον είχε «έτοιμο» εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός έλεγε ότι του αρέσει ο Κορεάτης, όμως ήθελε να επιμείνει για τη θέση Νο 8 στον Αγκιμπού, κάτι όμως που δεν του έβγαινε, με συνέπεια να συμφωνήσει τελικά για την απόκτηση του Χουάνγκ, όταν όμως πια δεν γινόταν ο διεθνής μέσος να προλάβει να παίξει στα παιχνίδια με την Μακάμπι, ενώ εάν η μεταγραφή είχε κλείσει έγκαιρα ο Χουάνγκ θα είχε το δικαίωμα να παίξει.

a

Παρεμπιπτόντως, στον Ολυμπιακό απορούν πώς ο Μαρτίνς άφησε στον πάγκο τον Εμβιλά για 77 λεπτά στη ρεβάνς με την πρωταθλήτρια Ισραήλ και πώς έβαλε στο ημίχρονο τον Καρβάλιο, τον οποίο ούτε ο ίδιος ο προπονητής δεν πιστεύει ως λύση. Με συνέπεια την κατάρρευση της ομάδας στο β΄ ημίχρονο, με την παρουσία στο ίδιο σχήμα για το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης και του Πορτογάλου και του Ζίνκερναγκελ, παικτών που και οι δύο είναι «αργοί πλέι μέικερ».

Σε ό,τι αφορά τον Ζίνκερναγκελ, στον Ολυμπιακό εξηγούν την πολύ χαμηλών τόνων μέχρι τώρα εικόνα του στη θέση που τον χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς, δηλαδή στα άκρα της επίθεσης, καθώς θεωρούν ότι ο Δανός είναι κλασικό 10άρι και όταν τραβιέται στα άκρα χάνει πολύ από τον καλό του εαυτό, καθότι εκτός των άλλων δεν έχει ταχύτητα.

a

Άσχετο: Αναφορικά με το θέμα προπονητή, στον Ολυμπιακό χθες μίλησαν με τον Μαρθελίνιο (πρώην Αθλέτικ, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια), που ήταν εκ των κορυφαίων επιλογών τους, αλλά ο Ισπανός απάντησε ότι προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στην πατρίδα του και δη να αναλάβει την Εθνική Ισπανίας από τον Δεκέμβριο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρνητική ήταν η απάντηση, τουλάχιστον κατ΄ αρχάς, και του Ντε Τζέρμπι, καθώς ο Ιταλός (πρώην της Σαχτάρ) δεν έχει ως πρώτη του επιλογή την Ελλάδα.

Ο πιο πιθανός αυτή την στιγμή διάδοχος του Μαρτίνς είναι ο Ισπανός Κορμπεράν (πρώην Χάντερσφιλντ), χωρίς όμως ακόμη να έχει πάρει την οριστική απόφαση του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που μιλάει προσωπικά με τους υποψήφιους προπονητές (σε πρώτη φάση μέσω τηλεδιάσκεψης, μέχρι να κλειστούν ραντεβού για τα περαιτέρω). Ο Κορμπεράν, στο μεταξύ, ενδιαφέρεται να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά δελεάζεται κι από το ενδεχόμενο να είναι στη λίστα της διαδοχής του Ραλφ Χάσενχουτλ, αν ο Αυστριακός απολυθεί από τη Σάουθαμπτον.

Ισπανός κι άλλος της λίστας, ο 44χρονος Καγέχα, με 131 παιχνίδια στον πάγκο μίας ομάδας όπως η Βιγιαρεάλ και με πλούσια πρόταση για να υπογράψει «εδώ και τώρα» στην Αλ Σαμπάμπ.

Όνομα έκπληξη στη λίστα του Ολυμπιακού ο 43χρονος Σέρβος Νίκολιτς, με τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα στην καριέρα του σε Ρωσία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβενία-και πρόκριση επί του ΠΑΟΚ το 2018 με τη Βιντεότον, με δύο νίκες στο Γιουρόπα Λιγκ.

Και πιο γνωστό όνομα ο Κροάτης Μπίλιτς, με την πολυετή θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.