UEFA: Ανησυχία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την οικονομική ενίσχυση μετά τον Covid -19

Κώστας Ζάλιαρης
UEFA: Ανησυχία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την οικονομική ενίσχυση μετά τον Covid -19

bet365

Μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης, αλλά και σύλλογοι από την Ελλάδα φέρονται να έχουν ανησυχήσει για πιθανή ανάκληση της υπόσχεσης που είχε δώσει η UEFA για οικονομική ενίσχυση μετά τη ζημιά που σημειώθηκε στα οικονομικά όλων ελέω της πανδημίας.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας theAthletic αναφέρει πως ευρωπαϊκοί σύλλογοι από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Τουρκία, η Πολωνία, η Κροατία και η Πορτογαλία, θεωρούν ότι κάτι έχει πάει στραβά στο πρότζεκτ της οικονομικής ενίσχυσης από την UEFA μετά τις συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία.

Μάλιστα, η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πως η καθυστέρηση της καταβολής των δισεκατομμυρίων οφείλεται στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, «αλλάζοντας δραματικά και τις συνθήκες στην αγορά», έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το Football Recovery Plan είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβρη του 2021 μετά την μελέτη που έδειξε ότι υπήρξε απώλεια 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα κλαμπ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέσα στο 2021, ως αποτέλεσμα του Covid-19, των κλειστών γηπέδων και των χαμένων εσόδων.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για σκέψεις που έχουν αρχίσει να προκαλούνται αναφορικά με κινήσεις όπως αυτή που έκανε πριν από μερικές μέρες η Μπαρτσελόνα, με την πώληση μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ υπάρχει και η επιλογή ενασχόλησης με τα NFTs.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα