Χουάνγκ, ένας μαέστρος για τη θέση «8» στον Ολυμπιακό

Χουάνγκ, ένας μαέστρος για τη θέση «8» στον Ολυμπιακό

Χουάνγκ, ένας μαέστρος για τη θέση «8» στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την κίνηση ματ που ετοιμάζει ο ολυμπιακός με τον Χουάνγκ.

Η ποδοσφαιρική λογική μας λέει ένα πράγμα, ότι η μεταγραφή που ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό με τον Χουάνγκ μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε κίνηση ματ!

Τέτοιο καλό χαφ, σε τέτοια καλή ηλικία (ούτε 26) πού να βρει μία ελληνική ομάδα; Ας είμαστε ειλικρινείς, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι καταφέρνει να φέρει τον Κορεάτη διεθνή εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία με το ειδικό καθεστώς που ισχύει για τους ξένους παίκτες σε Ρωσία κι Ουκρανία λόγω του πολέμου, σε συνδυασμό με τον απρόσμενο υποβιβασμό της Ρούμπιν Καζάν από το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μάλλον αδύνατο να γίνει εφικτή μία τέτοια μεταγραφή-για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα: μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη η ρωσική ομάδα είχε προσφορά 10 εκ. Ευρώ (7+3 μπόνους) για να τον πουλήσει και είχε αρνηθεί, καθότι επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Παρεμπιπτόντως, έως την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ώσπου δηλαδή έπαιζε ο Χουάνγκ στη Ρούμπιν (βασικός και στα 17 ματς), η ομάδα ήταν στην 10η θέση της βαθμολογίας, πιο κοντά στις θέσεις τις ευρωπαϊκές παρά στον υποβιβασμό, έχοντας 10 ξένους διεθνείς, μεταξύ των οποίων και τον έξοχο Γεωργιανό εξτρέμ Κβαρατσέλια. Και τελικά ήταν τόσο κακή στις 13 τελευταίες αγωνιστικές που έπεσε κατηγορία, τερματίζοντας στην 15η (προτελευταία) θέση.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δούλευε επί ένα ολόκληρο μήνα αυτή την υπόθεση και τώρα όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσει αυτή τη σημαντική μεταγραφή. Σήμερα γίνονται οι τελικές συζητήσεις επί της τελικής φόρμουλας που θα συμφωνηθεί για τριετές συμβόλαιο, με τις πληροφορίες να λένε ότι το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τα 3,5 με 4 εκ. Ευρώ, λεφτά που θα πάνε στον παίκτη και τους εκπροσώπους του, αλλά και στην ομάδα της Κορέας, τη Σεούλ, η οποία είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του από τη Ρούμπιν.

Ο Χουάνγκ είναι παίκτης-μαέστρος. Αυτός είναι ο σωστός χαρακτηρισμός για την αγωνιστική του ταυτότητα. Πρωτίστως είναι μαέστρος και δευτερευόντως τρεχαντήρι. Έχει τρεξίματα, αλλά πάνω απ΄ όλα έχει εκπληκτική πάσα και δη κάθετη. Η θέση για την οποία τον υπολογίζει ο Ολυμπιακός είναι για Νο 8 και Νο 10. Διότι πολύ απλά το δυνατό του κομμάτι στο παιχνίδι είναι η δημιουργία, η έξυπνη πάσα, ενώ έχει κι αρκετά καλά τελειώματα από τα 20 μέτρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα fact για τον Χουάνγκ, αναφορικά με τις πάσες του στο ένα τρίτο του γηπέδου, επιθετικά δηλαδή…

Χουάνγκ

Κι εδώ φαίνεται η δυνατότητα του να πατάει σε όλο το γήπεδο.

Χουάνγκ

Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να «βγει» μία μεταγραφή, αλλά πάντοτε σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, με το που βρεθεί σε κατάσταση 100% ετοιμότητας, ο Κορεάτης μπορεί να γίνει ένα φοβερό εργαλείο για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. πριν εννιά ημέρες, στις 26 Ιουλίου, ο Χουάνγκ έπαιξε 35 λεπτά με τη Σεούλ για το πρωτάθλημα Κορέας, μετά από απουσία 25 ημερών λόγω ενός τραυματισμού στις 22 Ιουνίου. Ήταν ένα μικρό κάταγμα στο δάχτυλο που το ξεπέρασε, όμως τον άφησε αναπόφευκτα λίγο πίσω, την στιγμή που ενάμιση μήνα, όλο τον Μάιο και έως τις 22 Ιουνίου έπαιζε συνεχώς με την ομάδα του και την Εθνική του.

Παρεμπιπτόντως, δείτε εδώ ένα βιντεάκι με τον Χουάνγκ…

Άσχετο: Πόσες μεταγραφές θα κάνει ακόμη ο Ολυμπιακός; τρεις-τέσσερις σίγουρα…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.