Ολυμπιακός - Αλκμααρ 1-0: Βελτιωμένος αμυντικά, τη λύση πάλι ο Σισέ!

Ολυμπιακός - Αλκμααρ 1-0: Βελτιωμένος αμυντικά, τη λύση πάλι ο Σισέ!

bet365

Mε σκόρερ τον χαρισματικό Παπ Αμπού Σισέ στο 45' ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Αλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Σίμε Βρσάλικο - Τρομερή διπλή απόκρουση του Ρέαμπτσιουκ επί της γραμμής στο 91'.

Με νίκη (1-0) επί της Αλκμααρ συνέχισε ο Ολυμπιακός την καλοκαιρινή του προετοιμασία, καθώς επικράτησε της ολλανδικής ομάδας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οπου οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα τεστ προετοιμασίας τους, αλλά και φυσικά υπάρχουν ακόμη τομείς που καλούνται και μπορούν να φανούν ακόμη καλύτεροι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, τους Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κανέ στο «6», τους Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά εσωτερικούς, τον Μασούρα στο δεξί «φτερό», τον Ζίνκερναγκελ στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Σέντρα στο ματς και θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου πως πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας και ότι ακόμη είναι νωρίς. Βέβαια οι μέρες για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα πλησιάζουν (20/7) οπότε οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει σταδιακά να αυξάνουν το βαθμό ετοιμότητάς τους, κάτι που πάντως συνέβη σε σχέση με τα παιχνίδια της Αυστρίας. Εξέλιξη που πάντως οφείλεται και στο ότι η ενδεκάδα που ξεκίνησαν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πειραματική», ενώ με τη φανέλα τους ντεμπουτάρισε, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, ο Βρσάλικο. Η ανάπαυλα βρήκε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 1-0 και φυσικά σε παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αν και κυρίως για λόγους ψυχολογίας προβάλει καλό/θετικό να παίρνεις τη νίκη.

Ανασταλτικά πήρε εξαιρετικό βαθμό

Ας πάμε στα επιμέρους σκέλη αυτού του διαστήματος. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός πήρε πάρα μα πάρα πολύ καλό βαθμό, πόσο δε όταν απέναντί του ήταν μία φύση επιθετική ομάδα. Ο Βατσλίκ ζήτημα αν έκανε 5-6 επαφές με την μπάλα και η μόνη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ήταν σε ένα λάθος διώξιμο του Σισέ. Οι Ολλανδοί βρήκαν ελάχιστες κάθετες («έργο» κυρίως της τριάδας των χαφ) οι οποίες και ανακόπηκαν, οι δύο «ερυθόλευκοι» ακραίοι ντουμπλάριζαν τους μπακ και οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις περισσότερες δεύτερες μπάλες.

Παράλληλα έβγαζαν την μπάλα ακόμη και όταν πιέζονταν ψηλά και το πρόσημο για τη λειτουργία των «μετόπισθεν» συνολικά (και ο Ελ Αραμπί με το πρέσινγκ του είχε μερίδιο) ήταν άκρως θετικό.

Βρήκε γκολ, δεν έκανε φάσεις

Δημιουργικά/επιθετικά τώρα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γκολ με την κεφαλιά του Σισέ ύστερα από κόρνερ του Ζίνκερναγκελ (45') και «κρατάει» πως απειλεί στις στατικές φάσεις. Ομως σε αυτόν το τομέα φάνηκε πως ακόμη θέλει δουλειά ή έστω πρέπει να «λυθούν» τα πόδια. Η αριστερή του πλευρά παρουσιάστηκε πιο δραστήρια. κυρίως στο πρώτο ημίωρο, όπου ο Ρέαμπτσιουκ έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες από τον Βρσάλικο – κάπου λογικό αφού ο Κροάτης έπαιξε για πρώτη φορά – όμως σε ορισμένες στιγμές έλειπε από τους «ερυθρόλευκους» η τελική πάσα για να βγάλουν φάση. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, όμως πλην του γκολ και ενός ακόμη σουτ του Μασούρα δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά.

Ως στυλ/σκέψη μένει ότι ο Δανός ορισμένες φορές συνέκλινε από τη γραμμή και είχε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ και ότι κυρίως με τον Σισέ έψαχνε τη μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας (σε 1-2 περιπτώσεις του «βγήκε»).

Μία αλλαγή στην ανάπαυλα

Στις αρχές του δεύτερου μισού ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε μία αλλαγή, αυτή του Αβιλα με τον Βρσάλικο. Ετσι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, τους Αβιλα, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά στον άξονα, τον Μασούρα στο δεξί «φτερό», τον Ζίνκερναγκελ στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Παράλληλα ο Αγκιμπού Καμαρά έδειχνε να παίζει ορισμένες φορές πιο κοντρά στον Ελ Αραμπί σε 4-2-3-1, αντί του 4-3-3 του πρώτου 45λεπτου.

Σωστή ανασταλτική λειτουργία και στις στατικές μπάλες

Στο 71' είχαμε «μαζεμένες» αλλαγές. Μέχρι τότε η αναμέτρηση κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, αλλά προστέθηκαν ορισμένα περαιτέρω στοιχεία. Η ούτως ή άλλως καλή «ερυθρόλευκη» ανασταλτική λειτουργία τεσταρίστηκε με επιτυχία και στις στατικές φάσεις, κάτι που δεν συνέβη στο πρώτο μισό. Από το 46' ως το 70' η Αλκμααρ βρήκε τέσσερις στημένες μπάλες και δεν έβγαλε ούτε τελική, κάτι που πιστώνεται στα υπέρ.

Απείλησε σε «ελεύθερο» γήπεδο

Την ίδια στιγμή στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατά μπάλα, αλλά να μην «παράγει». Πάντως κάτι που προσμετράται στα υπέρ του ήταν το πώς αντέδρασε στον κενό χώρο. Πιο συγκεκριμένα βρήκε δύο φορές ελεύθερο γήπεδο και στο 54' «φλέρταρε» με το 2-0 όταν ο Ρέαμπτσιουκ έπαιξε για τον τον Ζίνκερναγκελ που τσίμπησε την μπάλα, ελίχθηκε και έκανε το σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 64' ανέβασε έξι παίκτες στο τρανζίσιον αλλά δεν έβγαλε τελική.

«Μαζεμένες» αλλαγές στο 71', ο Μασούρας είχε «τρεξίματα»

Από εκείνο το σημείο (71') οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Αβιλα, Σισέ, Μανωλά. Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κανέ, Εμβιλά. Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα, τον Μασούρα αριστερά, τον Ραντζέλοβιτς δεξιά και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο «9». Οι κάπως μαζεμένες «ερυθρόλευκες» αλλαγές έδωσαν από εκείνο το σημείο την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ολλανδούς, χωρίς πάντως να αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα του ματς, αφού η Αλκμααρ επιθετικά δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους και να απειλήσει.

Στο 84' πέρασαν στο ματς και οι Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά αντί των Αγκιμπού Καμαρά, Κανέ και μάλιστα στο φινάλε ο Ολυμπιακός έδειξε πιο δημιουργικός, κυρίως με τον Μασούρα που έδειξε να έχει τρεξίματα και απείλησε δις (σε παράλληλη προς τον Ραντζέλοβιτς αλλά και δική του ενέργεια), ενώ και οι Αμπουμπακάρ Καμαρά, Βαλμπουενά του έδωσαν άλλο χρώμα στο κομμάτι της «παραγωγής».

Στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να γίνει και 2-0 αλλά και 1-1

Μέχρι που μπήκαμε στις καθυστερήσεις. Εκεί θα μπορούσε να γίνει τόσο το 1-1 όσο και το 2-0. Η πρώτη ευκαιρία της Αλκμααρ στο ματς ήταν και κλασικότατη, καθώς σε φάση τρανζίσιον βρήκε δύο τελικές μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού αλλά σε αμφότερες ο Ρέαμπτσιουκ απέκρουσε σωτήρια, ενώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Σισέ με κεφαλιά (ξανά) έβαλε «δύσκολα» στον αντίπαλο πορτιέρε που όμως αυτή τη φορά κατάφερε να τη «βγάλει».

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Βατσλίκ- Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (71’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ – Κανέ (84’ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά (71’ Εμβιλά) – Μασούρας, Α. Καμαρά (84’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (71’ Ραντζέλοβιτς) – Ελ Αραμπί (71’ Αμπ. Καμαρά)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα