Μπράντον Τόμας: Ο fan της Τσέλσι και φίλος του Ασένσιο που είναι λάτρης των τατουάζ και πήρε μεταγραφή από… ένα βίντεο

Μπράντον Τόμας: Ο fan της Τσέλσι και φίλος του Ασένσιο που είναι λάτρης των τατουάζ και πήρε μεταγραφή από… ένα βίντεο

 Μπράντον Τόμας: Ο fan της Τσέλσι και φίλος του Ασένσιο που είναι λάτρης των τατουάζ και πήρε μεταγραφή από… ένα βίντεο

bet365

Ο 27χρονος επιθετικός που θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ είναι «μισός» Αγγλος, «μισός» Ισπανός και «έχτισε» το όνομά του στη Μαγιόρκα και την Οσασούνα. Μικρότερος βρέθηκε μια ανάσα από τις Εβερτον και Μπαρτσελόνα.

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε πλέον ο Μπράντον Τόμας, καθώς ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Φορ περιοχής αλλά και περιφερειακός, θα φορά πλέον τη φανέλα με τον «Δικέφαλο» και προβάλει μία περίπτωση παίκτη που θα μας… απασχολήσει αρκετά με την αγωνιστική του παρουσία.

Ας μάθουμε λοιπόν 10 πράγματα για εκείνον.

1) Γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1995 στη Μαγιόρκα. Ο πατέρας του είναι από το Λονδίνο και η μητέρα του από τη Γρανάδα, όμως γνωρίστηκαν εκεί καθώς η οικογένεια του πρώτου είχε μεταβεί στην ισπανική πόλη από την Αγγλία ώστε να ανοίξει καταστήματα εστίασης για τουρίστες (είχαν ένα εστιατόρια και μία παμπ και ο πατέρας του εργάζονταν σε αυτά), ενώ εκείνη της μητέρας του για να εργαστούν.

2) Λόγω καταγωγής το όνομά του έχει βρετανική προέλευση, ενώ ελέω φαμίλιας έγινε fan της Τσέλσι και από μικρός θαύμαζε τον Μίχαελ Μπάλακ.

3) Μαζί με το δίδυμο αδερφό του Τζόρνταν «κόλλησαν» από μικροί το… μικρόβιο της μπάλας, όμως ο δεύτερος στάθηκε άτυχος καθώς παιδί ακόμη χτύπησε στο μάτι παίζοντας επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Ετσι δεν συνέχισε, αλλά ασχολήθηκε με τα κοινά και ύστερα σπούδασε νομικά.

4) Αντίθετα ο Τόμας βρέθηκε σε ηλικίας μόλις 10 ετών στις ακαδημίες της Μαγιόρκα και άρχισε να «καταπίνει» ένα-ένα τα ηλικιακά τμήματα του club. Μεταγενέστερα «κόλλησε» με τον Μάρκο Ασένσιο που πλέον αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και πριν «ανέβει» στην πρώτη ομάδα βρέθηκε μια ανάσα από την Εβερτον αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε επειδή η Μαγιόρκα… έκανε πίσω. Ετσι έμεινε στο σύλλογο και λίγο αργότερα έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του.

5) Οταν καθιερώθηκε στo «Σαν Μόις» έφτασε μια ανάδα από το να κάνει το δρομολόγιο για τη Βαρκελώνη, αρχικά στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να μη βρεθεί ποτέ στους «μπλαουγκράνα». Ο λόγος ήταν πως η Μαγιόρκα δέχθηκε πρόταση από τη Ρεμς ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν καλοκαίρι του 2017, και αποφασίστηκε από κοινού να πάει στη Γαλλία. Εκεί όμως δεν «κόλλησε», πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής και ένα χρόνο μετά άλλαξε η ζωή του.

6) Βλέπετε διέθετε πολύ καλό όνομα στην Ισπανία και μόλις βγήκε στην αγορά η Οσασούνα ήταν εκείνη που κινήθηκε πιο ουσιαστικά αλλά και έξυπνα για την απόκτησή του. Εκτός των επαφών που γίνονταν ο τεχνικός της διευθυντής, παραμένει ακόμη, Μπρούλιο Βάσεκζ του έστειλε ένα βίντεο από την ατμόσφαιρα του γηπέδου της σε μία φιέστα που είχε γίνει πρόσφατα, όπου 17.000 φίλαθλοι έκαναν «κολαστήριο» το «Σαντάρ». «Μόλις το είδα είπα ‘εκεί θέλω να πάω’», σχολίασε εκείνος μεταγενέστερα, αποτυπώνοντας πόσο μεγάλη επίδραση «έπαιξε» εκείνη η κίνηση.

7) Από την Παμπλόνα τον απέκτησαν αρχικά ως δανεικό (2018/19) και ύστερα με μεταγραφή. Η on loan εκεί σεζόν του λογίζεται ως η ίσως καλύτερη της καριέρας του, αφού ήταν εκ των ηγετών της ομάδας που πήρε την άνοδο ως πρωταθλήτρια για την Primera Division. Εύλογα η Οσασούνα κατέβαλε στους Γάλλους την οψιόν που είχε για τη μόνιμη απόκτησή του ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ και τον έκανε 100% δικό της.

8) Βασικός με ασίστ στο 2-2 με την Μπαρτσελόνα στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με την πάροδο της αγωνιστικής περιόδου όμως άρχιζε να μη βρίσκει χρόνο συμμετοχής. Ετσι τον Γενάρη του 2020 πήγε δανεικός στη Χιρόνα, όπου τα πήγε καλά αλλά ακολούθησε νέος δανεισμός του στη Λεγκανές. Εκεί όμως στάθηκε άτυχος καθώς ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω και πέρσι έμεινε ελεύθερος. Υπέγραψε στη Μάλαγα, βρήκε εκ νέου τα «πατήματά» του (εννέα γκολ/δύο ασίστ) και έδειχνε να αναζητά μία νέα ποδοσφαιρική «περιπέτεια», την οποία και βρήκε στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ.

9) Ξεχωρίζει από τα δεκάδες τατουάζ που κοσμούν το σώμα του, όπου στην πλάτη του δεσπόζει ένα λιοντάρι και στο στήθος του ένας σταυρός. Εχει ακόμη πολλές σημαντικές ημερομηνίες για εκείνον, ονόματα αλλά και φράσεις όπως το «Σκέψου θετικά».

10) Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ασχολούνταν με τη θάλασσα και ίσως γίνονταν εκπαιδευτής δελφινιών. Πολλές φορές έχει παρευρεθεί σε εκδηλώσεις που αφορούν πιτσιρικάδες και μάλιστα όταν έπαιζε στη Μαγιόρκα η ομάδα αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια ενός μικρού παιδιού που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ηταν εκείνος που εκ μέρους όλων πήγε στο νοσοκομείο και βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονταν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα