Διαχρονική αλήθεια το: όλοι τους και μόνοι μας!

Διαχρονική αλήθεια το: όλοι τους και μόνοι μας!

Διαχρονική αλήθεια το: όλοι τους και μόνοι μας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το γεγονός ότι πλέον τα λένε από μόνοι τους, δίχως την παραμικρή πίεση και λόγο, είναι βέβαια και χαμηλό το επίπεδο, όμως έστω κι έτσι είναι ντροπή, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Παλιά συνιστούσε το γεγονός για να μας... κράζουν οι αντίπαλοι. Το λέγαμε ξανά και ξανά, επί σειρά ετών, αφού πάντα διαχρονικά ίσχυε ότι ήταν εκείνοι (κόκκινοι και πράσινοι) και εμείς απέναντι. Πότε είχαν οι ερυθρόλευκοι το... κουμάντο και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ελέγχουν και άλλες ομάδες και πότε το αντίπαλο δέος στο να γίνουν αφεντάδες του ποδοσφαίρου, οι πράσινοι που έλεγα και πριν. Την εποχή του Βαρδινογιάννη μας έδειχναν και μας είχαν... βαφτίσει γραφικούς επειδή το υποστηρίζαμε και αποδεικνύαμε ότι ήταν η πραγματικότητα παρακαλώ.


Τότε υπήρχαν και πάλι όλες οι ομάδες, το 90% αυτών, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ήταν υπό το... άρμα του Παναθηναϊκού ελέω ιδιοκτήτη και ό,τι ζητούσαν οι πράσινοι ήταν... νόμος! Το στήριζαν και το πανηγύριζαν με τον κόσμο τους να κάνει πως δεν καταλαβαίνει πόσο ξεφτιλίκι είναι αυτό για την ομάδα τους. Σας θυμίζει κάτι με τη τωρινή εποχή; Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με κάποιες μικρές διαφορές αλλά σε επίπεδο επιρροής και επιβολής άποψης με άλλους τρόπους (οικονομικής ενίσχυσης) αυτό πράττουν οι ερυθρόλευκοι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης!


Πιο μετά ήταν η εποχή του Κόκκαλη. Εντάξει ο συγκεκριμένος και εκείνη η περίοδος, από τις πλέον άθλιες και μαύρες του ποδοσφαίρου στη χώρα αυτή, απογείωσε το επίπεδο επιρροής και επιβολής των δικών τους θέλω. Μιλάμε για απόλυτο βιασμό κανονισμών ποδοσφαίρου, άλλα ίσχυαν για αυτούς και άλλα εντελώς για την ΑΕΚ (και τον Παναθηναϊκό τότε) και ετσιθελικά κατακτούσαν τα τρόπαια με τη δημιουργία παράγκας μυθικής που όπως αποδείχτηκε ΔΕΝ την έβλεπε την αντίστοιχη της Ιταλίας που τους έπιασαν κιόλας οι αρχές, κορόϊδα. Δεν έπαιρναν παράδειγμα από την Ελλάδα.


Εδώ κασέτες βγήκαν, ξεκάθαρες παραβιάσεις, στησίματα και ότι μπορεί να σκεφτεί παρανοϊκό μυαλό για να κερδίσει ομάδα σε βάρος άλλης. Παίκτες σημείωναν για κάρτες, προκειμένου να χάνουν το επόμενο ματς, τιμωρίες έδρας με επιβολή το πού θα πας να παίξεις, αν και έλεγε ο κανονισμός απλά χιλιομετρικά ότι πρέπει να βρεις γήπεδο στα 500 χιλιόμετρα μακριά απ' την έδρα σου (όπως τότε που είχε δηλώσει Αλεξανδρούπολη η ΑΕΚ και την έστειλαν στην Κρήτη και το Ηράκλειο, έπος)! Ασκούσαν επιρροή σε όλες τις ομάδες και φυσικά αν το εκάστοτε τότε αφεντικό, κόκκινο ή πράσινο, έλεγε θα γίνει αυτό, ακολουθούσαν και οι άλλοι. Εννοείται και (σε μικρότερο ποσοστό) και κάποια μέσα. Τώρα ελέγχονται στην πλειονότητά τους και αυτά από κάποια αφεντικά ομάδων του ποδοσφαίρου!

...
Η αλήθεια και ο βιασμός αυτής...


Διαβάσαμε σήμερα το μυθικό: μόνη κι έρημη... Βρε άνθρωποι αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και ειλικρινά δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο ευτυχισμένος νιώθει ο ΑΕΚτζής. Αλλά πραγματικά χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια βιασμού του ποδοσφαίρου των αφεντικών σας για να το καταλάβετε; Όχι βέβαια... Και τώρα για άλλο πηγαίνατε αλλά είναι τόσο τραγικό και λίγο το επίπεδό σας που άλλο σας βγήκε και γελάει το πανελλήνιο με την επικοινωνιακή πολιτική επιπέδου δημοτικού! Μπα και πολύ λέω αφού παιδί του δημοτικού συνάντησα και γελούσε λέγοντάς μου «εμείς μόνοι μας και όλοι τους κ. Γιώργο, τι ωραία» (με τσάκισε το «κύριε» μα είχε δίκιο).


Αυτή ακριβώς είνα η αντιμετώπιση του Ενωσίτη όταν βλέπει κάτι τέτοιο: τι ωραία... Αυτό σκέφτεται. Διότι όπως το έγραψε και ο Γιάννης Καραλής: έτσι είναι, έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι! Διαχρονική αλήθεια το όλοι τους και μόνοι μας... Προσπάθησαν να το... κλέψουν και αυτό μια περίοδο και ΓΕΛΟΥΣΕ το σύμπαν με την πρακτική τους που έπεσε για πολλοστή φορά στο κενό. Αλήθεια τόσο μαρούλι για τέτοια τραγικά αποτελέσματα στο επικοινωνιακό πραγματικά ούτε ο Τραμπ ρε παιδάκι μου και πολλοί άλλοι!


Εννοείται πως υπήρξε και -σε συγκεκριμένα ΜΜΕ- σκόπιμα με τη συντροφιά αυτής της υπέροχης αναγνώρισης του «μόνη κι έρημη» για την ΑΕΚ, βιασμός της πραγματικότητας γύρω από το τι συνέβη στο Δ.Σ. της Superleague, αφού επιδιώχθηκε να περάσει κάτι που ΔΕΝ συνέβη ποτέ. Ψήφισαν λέει οι ομάδες υπέρ της παραμονής του Κλάντεμπεργκ και ας μην έχει αξία ΚΑΜΙΑ ψηφοφορία αφού δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και δεν ήταν καν θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη! Μιλάμε για απίθανους βιαστές της αλήθειας. Να συζητήσουν μπορούν στην διοργανώτρια αρχή, να ψηφίσουν τι; Αφού δεν είναι θέμα που αποφασίζουν, ή ελέγχουν αυτοί, πώς ψήφισαν και γιατί;


Έπος αλητείας ντε... Αλλά έτσι έχουν συνηθίσει αφού θεωρούν ότι απευθύνονται σε κάτι άλλο από ανθρώπους. Κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων... Anyway να υπενθυμίσουμε ότι μπορούν να συζητήσουν ό,τι θέλουν αφεντικό και υποτακτικοί αλλά δεν γίνεται να αποφασίσουν, έως να προτείνουν έτσι για να υπάρχει η άποψή τους, αλλά ούτε να ψηφίσουν γιατί δεν είναι της αρμοδιότητας της διοργανώτριας αρχής και των μελών της. Όμως έπρεπε να στείλουμε κάτι σαν Ολυμπιακός και Μαρινάκης για να επιδιώξουμε να κρατήσουμε (και εδώ αφού θα είναι και στην Αίγυπτο) τον Κλάντεμπεργκ που, ρε παιδάκι μου, τον έχουμε...

...
Υγ: Τίποτα δεν γίνεται στη τύχη σε καμία των περιπτώσεων και αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης συνέβη προκειμένου να 'χει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αποστολή μιας επιστολής σχετικά με την περίπτωση επαγγελματικής διαιτησίας και φυσικά παραμονής του Κλάντεμπεργκ. Πρόκειται για το ίδιο club που ΞΕΚΑΘΑΡΑ και πρώτο απ' όλα ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ τον εμπιστεύεται και δεν τον θέλει. Εννοείται πως αυτό το έκαναν το 90% των ομάδων πέρυσι και στη διάρκεια της σεζόν. Ξαφνικά ΟΛΟΙ το γύρισαν το έργο... Όπως και να 'χει αυτό είναι θέμα της διοίκησης της ΑΕΚ, του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, να κάνει όσα και ότι πρέπει για να προστατευτεί η ομάδα και έστω να εξασφαλιστεί το 50-50 στο πρωτάθλημα και στα δικά της ματς. Όχι όπως τα τελευταία δυο χρόνια που δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το κομμάτι όσοι το έχουν αναλάβει, τα αποτελέσματα είναι τραγικά σε βάρος της ΑΕΚ, σε πολλά ματς και δη πέρυσι!


Υγ2: Σωστά λένε στην Ένωση και μακάρι να το καταλαβαίνουν και να μη το κάνουν απλά για να το κάνουν, ότι δεν θέλουν να φέρουν ότι να 'ναι, αλλά ότι πρέπει στη θέση των στόπερ και δεν θα βιαστούν. Με τη διαφορά ότι το 'χουμε ξανακούσει αυτό το... τροπάρι! Και στα χαφ πέρυσι αυτό λέγανε καλοκαίρι και χειμώνα με αποτέλεσμα να 'ρθουν Λε Ταλέκ και Φράνσον (σηκώνω τα χέρια ψηλά, δηλαδή έπος), αλλά και πιο παλιά στα στόπερ και ήρθαν Χνιντ, Νεντελτσιάρου και τα... καμμένα λάδια πίσω. Οπότε τίθεται θέμα αν είναι δυνατόν αυτοί να βρουν κανονικό στόπερ γενικά, από τη στιγμή που έπρεπε να 'χουν ήδη έναν. Από τον περασμένο Νοέμβριο είχε φανεί το έργο, τόσοι μήνες διαθέσιμοι, για την ακρίβεια οκτώ και να μην υπάρχει παίκτης ήδη για το κέντρο της άμυνας; Πρόβλημα που δεν μπορούμε να το προσπερνάμε δίχως να το αναγνωρίζουμε με την επισήμανση ότι προφανώς και να μην πάρουν απλά για να πάρουν υπό την πίεση, στα στόπερ δεν υπάρχει δικαιολογία αν κάνουν ξανά ΛΑΘΟΣ.


Υγ3: Βασικό θέμα και πεδίο ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου και γενικά των ΜΜΕ στην Ελλάδα τη στιγμή που έχουμε θέματα με φωτιές και εδώ στα μεγάλα κανάλια δεν ακούγεται κιχ... Γενικό το πρόβλημα και πιο σοβαρό στην ουσία των προβλημάτων στη ζωή μας, αλλά όταν συμβαίνει σε αυτό το βαθμό στα πλέον βασικά θέματα, φανταστείτε τι γίνεται παρασκηνιακά στο ποδόσφαιρο! Πρέπει να αλλάξει ΠΑΝΤΟΥ η κατάσταση στα ΜΜΕ, άμεσα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...