Η αλήθεια του Μαρτίνς και η ανάγκη να είναι έτοιμες άμεσα οι 3 μεταγραφές του Ολυμπιακού

Η αλήθεια του Μαρτίνς και η ανάγκη να είναι έτοιμες άμεσα οι 3 μεταγραφές του Ολυμπιακού

Η αλήθεια του Μαρτίνς και η ανάγκη να είναι έτοιμες άμεσα οι 3 μεταγραφές του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta δύο πολύ σημαντικά θέματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή την πολύ σημαντική συνέντευξη του Μαρτίνς.

Είπε κάτι ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη του με την οποία σχολίασε τη μέχρι στιγμής προετοιμασία του Ολυμπιακού: «Είμαι ένας προπονητής που δεν είχα ποτέ σπουδαία αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας με τις ομάδες μου. Δίνω πολύ μεγάλη βάση στη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία».

Προφανώς έκανε την σχετική δήλωση και για να δικαιολογήσει, κατά κάποιο τρόπο, τα άσχημα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Αυστρία, τις τρεις ήττες με το συνολικό σκορ 1-8 (!!!), τις δύο ισοπαλίες (0-0 κι 1-1) και τη μοναδική νίκη (2-1) επί ομάδα Β΄ κατηγορίας Γερμανίας. Και να αναδείξει ότι δεν ανησυχεί. Εδώ λοιπόν μπορούμε να σταθούμε σε δύο πράγματα. Ένα ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να είναι ευχαριστημένος ένας προπονητής με τέτοια αποτελέσματα και κυρίως με μία εικόνα που ήταν καλή μόνο σε ένα ημίχρονο, το α΄ με την Σλάβια Πράγας. Δύο ότι πράγματα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα φιλικά και τα προηγούμενα καλοκαίρια επί Μαρτίνς δεν ήταν καλά!

Το καλοκαίρι του 2018, πρώτο του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός στην Πολωνία είχε φέρει πέντε ισοπαλίες και είχε κερδίσει μόνο ένα ματς, αλλά 5-0. Μόνο στο φιλικό στο Καραϊσκάκη είχε καλό ματς, στο 3-0 επί της…Νότιγχαμ. Κι όμως στη συνέχεια απέκλεισε την αγγλική Μπέρνλι και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ…

Το καλοκαίρι του 2019, ο Ολυμπιακός σε Βέλγιο-Ολλανδία μετά από τρεις νίκες σε εύκολα φιλικά είχε ήττα 2-3 από την Έουπεν, ισοπαλία 1-1 με την Σεντ Τρούιντεν, συντριβές 0-4 από την Γκενκ και την Psv και νίκη μόνο επί της Γκοζτέπε 1-0. Κι ακόμη και στο φιλικό στο Καραϊσκάκη είχε φέρει 0-0 με τη Λεγκανές. Κι όμως στη συνέχεια απέκλεισε Πλίζεν, Μπασάκσεχιρ και Κρασνοντάρ και πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Το καλοκαίρι του 2020 δεν έγινε καν προετοιμασία λόγω της πανδημίας. Έπαιξε κατευθείαν με την Ομόνοια στον μόνο προκριματικό γύρο και πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το περσινό καλοκαίρι, του 2021, ίσως ο Ολυμπιακός είχε τα καλύτερα αποτελέσματα! Στην Αυστρία νίκες επί των Κρασνοντάρ 1-0, ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1, Κραϊόβα 2-0, ισοπαλία 1-1 με την Ούφα και ήττα 0-3 από τη Ζάλτσμπουργκ. Στο δε φιλικό στο Καραϊσκάκη 3-0 τον Άρη. Κι όμως ήταν η μοναδική χρονιά που γνώρισε αποκλεισμό, και δη οδυνηρό, από τα προκριματικά, με τη Λούντογκορετς κι έχασε τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζοντας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός

Τι να πω! Μακάρι να συνεχιστεί αυτό που είχε συμβεί στα δύο πρώτα χρόνια του Μαρτίνς και με άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά, ο Ολυμπιακός να κάνει τη δουλειά του στα επίσημα του καλοκαιριού! Μακάρι η εικόνα αυτή που βλέπουμε, να οφείλεται στη δυνατή προετοιμασία και να είναι τα πόδια πιασμένα κλπ, κλπ. Παρεμπιπτόντως, είναι αλήθεια ότι φέτος ίσως έχει γίνει η πιο σκληρή προετοιμασία από πλευράς τρεξιμάτων.

Ειλικρινά μακάρι να προέρχεται από εκεί όλο αυτό που είδαμε στα φιλικά της Αυστρίας-κατά την γνώμη μου, η χειρότερη παρουσία της ομάδας σε προετοιμασία επί Μαρτίνς! Το εύχομαι, αλλά σίγουρος δεν είμαι. Θα πρέπει κατ΄ αρχάς, για να δούμε έναν άλλο Ολυμπιακό, προς το καλύτερο, να βοηθηθεί σοβαρά από τις μεταγραφές. Κι από τον Βρσάλικο, που ακόμη δεν τον έχουμε δει και δεν θα τον δούμε και γρήγορα, αφού ακόμη δεν μπορεί να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά κι από τον Ζίνκερναγκελ, τον Αμπού Καμαρά και τον Άβιλα.

Μέχρι τώρα πιο καθαρή εικόνα έχουμε μόνο από τον Άβιλα, που έχει παίξει αρκετά: δεν είναι πειστικός αμυντικά, είναι καλύτερος δημιουργικά. Σίγουρα δεν μας έχει εντυπωσιάσει.

Οι άλλοι δύο παίζουν μέχρι τώρα 30λεπτα. Από τον Αμπού έχουμε δει ένα 10λεπτο σε ένα φιλικό που πραγματικά μας άρεσε-αυτό. Από τον Ζινκ έχουμε δει τέσσερις-πέντε κινήσεις που μας άρεσαν, αλλά και πολλές κινήσεις που δεν μας άρεσαν.

Ολυμπιακός

Είναι νωρίς. Πράγματι. Θέλουν χρόνο. Κι οι τρεις αυτές μεταγραφές. Αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιαστούν πολύ πιο έτοιμοι κι οι τρεις αυτοί παίκτες σε χρόνο ρεκόρ-σε 16 ημέρες είναι το πρώτο ματς, στη Χάιφα. Κι ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον θεωρητικά, πάρα πολύ δύσκολα θα έχει τον Βρσάλικο εκεί, στο Ισραήλ, ειδικά αν μιλάμε για βασικό. Άρα, ο Άβιλα πρέπει να βελτιωθεί πραγματικά πάρα πολύ.

Όπως θα πρέπει να εμφανιστούν πραγματικά έτοιμοι ο Ζινκ κι ο Αμπού. Πολύ απλά, γιατί ο Ολυμπιακός στη Χάιφα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει τον (τραυματία) Γκάρι Ροντρίγκες, άρα θα μείνει με ένα εξτρέμ, τον Μασούρα κι εναλλακτικές τον Βαλμπουενά, τον Καρβάλιο και τον Ραντζέλοβιτς. Κατ΄ επέκταση, ο Ζινκ θα είναι απαραίτητος για την ενδεκάδα, για να πάρει την άλλη θέση του εξτρέμ. Η πραγματικότητα αυτή είναι: διότι και σε δύο-τρεις ημέρες να κλείσει εξτρέμ ο Ολυμπιακός, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον έχει διαθέσιμο για ενδεκάδα στις 20 του μήνα.

Υπό την έννοια αυτή, είναι ζωτικής σημασίας να ετοιμαστεί ο Δανός για να παίξει βασικός, αλλά κι ο Αμπού, για να δώσει βοήθειες είτε εναλλακτικά ως εξτρέμ, είτε στο κέντρο της επίθεσης, μόνος του η, πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Άσχετο: ο Γκουστάβο Σκάρπα, που αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει στον Ολυμπιακό από τώρα για τις 31.12, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του μήνα Ιουνίου στη Λατινική Αμερική, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος πλέι μέικερ της Παλμέιρας, με την ευχέρεια να παίζει και στα πλάγια, δεξιά κι αριστερά, βαθμολογήθηκε με 7,87 (με άριστα το 10). Μεγαλύτερο βαθμό από τον Σκάρπα είχαν μόνο δύο από τους άλλους 10 της ιδανικής ενδεκάδας της Νότιας Αμερικής

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.