Ολυμπιακός: Ο ακλόνητος Εμβιλά και η «μάχη» τριών παικτών για δυο θέσεις στη μεσαία γραμμή

Ολυμπιακός: Ο ακλόνητος Εμβιλά και η «μάχη» τριών παικτών για δυο θέσεις στη μεσαία γραμμή

Ολυμπιακός: Ο ακλόνητος Εμβιλά και η «μάχη» τριών παικτών για δυο θέσεις στη μεσαία γραμμή

bet365

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας με τη Σλάβια Πράγας, ωστόσο υπάρχει ένα έξτρα στοιχείο με ενδιαφέρον για τη μεσαία γραμμή και τις δοκιμές που έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Κάποια πράγματα δεν δείχνουν και πολλά σε σχέση με έναν προπονητή, ωστόσο άλλες δοκιμές αναδεικνύουν προθέσεις, τάσεις και ίσως μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς παίζοντας με τη Σλάβια Πράγας έχει δώσει πλέον τέσσερα φιλικά προετοιμασίας.

Σε αυτά τα τέσσερα φιλικά πέντε χαφ, οι Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Κανέ, Μαντί Καμαρά και Κούντε ήταν βασικοί σε δύο περιπτώσεις. Δηλαδή από δύο ματς ο καθένας. Στο φιλικό Νο1 με τη Ριντ στο κέντρο είχαν ξεκινήσει οι Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά ως εξάρι και οκτάρι αντίστοιχα.

Με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στο κέντρο τα πράγματα ήταν αλλιώς με τους Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Κούντε στο αρχικό σχήμα. Με την Κρακόβια στον άξονα ήταν οι Κανέ, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης.

Στον φιλικό αγώνα με τη Σλάβια ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα ως προς το κέντρο οι Εμβιλά, Κούντε και Αγκιμπού Καμαρά. Βάσει αυτών των δοκιμών θα μπορούσε να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως ο Εμβιλά θα είναι η σταθερά στο εξάρι (θα έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή τη θέση σε σχέση με τον Κανέ, που δοκιμάστηκε μέχρι και δεξί μπακ) και από εκεί και πέρα ως προς το οκτάρι υπάρχουν τρεις επιλογές: Αγκιμπού, Μαντί Καμαρά και Κούντε. Ο Αγκιμπού έχει ένα στοιχείο συν σε σχέση με τους άλλους δύο. Είναι πιο μικρός σε ηλικία και πρεσάρει πιο έντονα και με πιο μεγάλη ταχύτητα.

Όμως σε αυτά τα ματς χρειάζεται και η εμπειρία και η ποιότητα. Μπορεί δε να ισχυριστεί κανείς πως στο κέντρο οι δοκιμές αυτές μπορεί να είχαν και το πιο μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε άλλη και σε σχέση με κάθε άλλη θέση. Για παράδειγμα ο Μπουχαλάκης ήταν βασικός μόνο σε έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενώ ο Φαντινγκά, ένας παίκτης υπό αξιολόγηση που μπορεί να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, αποφασίστηκε να αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Το κέντρο εξάλλου έχει μεγάλη σημασία για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Όσο για τη διάταξη; Το 4-2-3-1 και το 4-3-3 παραμένουν σε πρώτο πλάνο για τα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα στις 20 και 27 Ιουλίου σε Ισραήλ και Φάληρο αντίστοιχα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα