Αντρέ Γκρέι: Τα δέκα τατουάζ με εμβληματικές φιγούρες της «μαύρης ιστορίας»

Αντρέ Γκρέι: Τα δέκα τατουάζ με εμβληματικές φιγούρες της «μαύρης ιστορίας»

Αντρέ Γκρέι: Τα δέκα τατουάζ με εμβληματικές φιγούρες της «μαύρης ιστορίας»

bet365

Ο Αντρέ Γκρέι έχει αφιερώσει το κορμί του σε ένα εικαστικό αριστούργημα, δίνοντας χώρο μεταξύ άλλων στα πρόσωπα δέκα εμβληματικών μορφών του αμερικανικού κινήματος.

Η μεταγραφή-«βόμβα» του Άρη με την απόκτηση του Αντρέ Γκρέι είναι γεγονός. Και ο 31χρονος Βρετανός «killer» αναμφίβολα είναι μία ξεχωριστή περίπτωση παίκτη στα μέρη μας. Τόσο λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του αποκλειστικά στα αγγλικά πρωταθλήματα, όσο και λόγω της κοινωνικής του συνείδησης.

Ο Γκρέι κουβαλά μαζί του την κληρονομιά της Black History, εσωτερικά κι εξωτερικά, με όλες τις φιγούρες που έπαιξαν ζωτικό ρόλο στο αφροαμερικανικό κίνημα και συνέβαλαν στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Έχοντας μετατρέψει το σώμα του σε έναν εντυπωσιακό καμβά γεμάτο τατουάζ, ο Άγγλος στράικερ κερδίζει πάντα τα βλέμματα για το έργο τέχνης που κοσμεί την πλάτη του και στο οποίο κυριαρχούν οι μορφές δέκα εμβληματικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Andre Gray's tattoo pays homage to civil rights activists | Daily Mail Online

Πάνω δεξιά διακρίνει κανείς τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Μάλκολμ Χ, τους δύο κατ' εξοχήν εκφραστές του κινήματος που αμφότεροι δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1960. Πάνω αριστερά απλώνεται η μορφή του Μοχάμεντ Άλι, του σπουδαιότερου πυγμάχου και μιας από τις σπουδαιότερες φιγούρες στην ιστορία του αθλητισμού και του αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος είχε χάσει το δελτίο του επειδή αρνήθηκε να καταταγεί στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δίπλα του δεσπόζει ο Νέλσον Μαντέλα, το σύμβολο της ελευθερίας στη Νότια Αφρική και της «μάχης» ενάντια στο Άπαρτχαϊντ.

Στη μέση φιγουράρει η Ρόζα Παρκς, η οποία πρωτοστάτησε στην κατάργηση διακρίσεων με βάση το χρώμα στις ΗΠΑ, αρνούμενη να αλλάξει θέση σε λεωφορείο που είχε ξεχωριστά καθίσματα για τους μαύρους.

Στο κέντρο αναπαριστώνται οι Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, το δίδυμο των Αμερικανών σπρίντερ που χάρισαν ένα από τα πιο δυνατά καρέ όλων των εποχών, υψώνοντας τις γροθιές τους στο βάθρο των νικητών στα 200 μ. κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968 στο Μεξικό.

Ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο εμβληματικός δημιουργός της ρέγκε και λάτρης του ποδοσφαίρου και των τατουάζ, βρίσκεται στα δεξιά και εμφανίζεται μάλιστα να παίζει μπάλα.

Χαμηλά στη μέση είναι το πρόσωπο ενός ακόμα Τζαμαϊκανού ακτιβιστή, ο Μάρκους Γκάρβεϊ, όπως και ο Χιου Νιούτον, ιδρυτής των Μαύρων Πανθήρων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα