Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν

Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν

Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ανάγκη άμεσης προσθήκης τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστών, για το απρόβλεπτο της μεταγραφικής περιόδου και τη μεγαλύτερη σημασία αυτών που έρχονται από τους αντίστοιχους που φεύγουν.

Η διαχείριση συναισθημάτων είναι εξίσου απαραίτητη και κατά τη μεταγραφική περίοδο. Μη φανταστείτε ότι η ταχύτητα εναλλαγής αυτών είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον χειμώνα. Το ίδιο είναι, μην είναι και χειρότερα. Εκεί που θεωρείς «τελειωμένη» μια μεταγραφή και ετοιμάζεις τα καθέκαστα, ξυπνάς ανάποδα. Κάποιος άλλος εμφανίστηκε, με περισσότερα χρήματα, από ανώτερο πρωτάθλημα και καλύτερη προοπτική. Κι εκεί που θαρρείς ότι οι παλάμες σου είναι γεμάτες, αδειάζουν επικίνδυνα. Θυμηθείτε την αίσθηση που είχε (πρώτα) ο ίδιος ο Άρης μετά τη συνάντηση με τον Αντρέα Μπέρτα στο «σπίτι» της Ατλέτικο. Εκ τότε διαπιστώνονται μόνο δυσκολίες. Από τα 2.5 εκατομμύρια του συμβολαίου του Σαντιάγο Αρίας συν το άδειασμα της δεξιάς πλευράς της Ατλέτικο, την απροθυμία του Ροντρίγο Ρικέλμε να φύγει από την Ισπανία, την ιδιάζουσα περίπτωση του Μάρκος Πάουλο κι ένα σωρό περιπτώσεων που δείχνουν να μην προχωρούν. Τότε ο Άρης έδειχνε να βρίσκεται σε βατό μονοπάτι. Τώρα πατάει σε δύσβατο.

Αυτό συμβαίνει όταν ο αριθμός των παικτών που αποχώρησαν ή πρόκειται να αποχωρήσουν είναι συντριπτικά μεγαλύτερος αυτών που ήρθαν. Ο Λούκας Σάσα έφυγε και ήταν βασικό γρανάζι. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν επίσης. Ο Μπαντού Ντιαγέ, λέγεται ότι θα επιστρέψει αύριο (20/6) στη Θεσσαλονίκη για να διαπραγματευτεί τη λύση του συμβολαίου του καθώς Αντάλιασπορ και Σίβασπορ περιμένουν την αποδέσμευσή του. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό του καθώς θεωρείται δεδομένη η πώλησή του. Με τον Χαβιέρ Ματίγια δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση καθώς η διαφορά μεταξύ της πρότασης του Άρη και των «θέλω» του Ισπανού είναι χαώδης. Και φυσικά υπάρχουν ένα σωρό ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έληξαν και δεν απασχόλησαν.

Ο Σάσα

Αυτά συμβαίνουν καθώς εξελίσσεται η προετοιμασία του Άρη, μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση της αποστολής στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί όπου ο Χερμάν Μπούργος θα πρέπει να «μοντάρει» την ομάδα. Προς το παρόν περιμένει τη βενζίνη που θα γεμίσει το ρεζερβουάρ. Αν μπει άμεσα αυτομάτως θα ανατραπεί το κλίμα ανησυχίας. Γιατί στη μεταγραφική περίοδο υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου, αρκεί να μην είσαι εσύ απρόβλεπτος. Να μη χαθείς δηλαδή στον λαβύρινθο των επιλογών και να διαχειριστείς έξυπνα τα συναισθήματα που φέρνει μια πρόταση. Να ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τον χρόνο και να μην τον ξοδεύεις σε ανέφικτες περιπτώσεις που οδηγούν σε σπατάλη. Να έχεις αποκτήσει την ικανότητα της αξιολόγησης σε ότι αφορά τα πρόσωπα με τα οποία μπορείς να συνεργαστείς.

Μεγαλύτερη αξία έχουν πάντα αυτοί που έρχονται

Εξαρτάται από την κρίση του καθενός στον τρόπο διαχείρισης των γεγονότων. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή ο Λούκας Σάσα είναι τρομερή απώλεια γιατί δεν έχει αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του. Πριν από τρία χρόνια, όταν παραχωρήθηκε ο Μανώλης Σιώπης οι κραυγές αγωνίας υπερκάλυψαν τις κουβέντες της λογικής. Μία εβδομάδα αργότερα έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Λούκας Σάσα. Δύο μήνες μετά ο Σιώπης ήταν μακρινή ανάμνηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτοί που θα έρθουν και κυρίως αυτά που μπορούν να προσφέρουν. Το ίδιο ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή, αρκεί να είναι εδώ στην ώρα του. Αναλόγως κρίνεται και το σχέδιο μιας ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης πρέπει να «τελειώσει» μεταγραφές. Είναι αναγκαίο (εντός της εβδομάδας) να είναι ο Πάπε Σέικ Ντιόπ στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Ομοίως και ο Ράφαελ Καμάτσο μαζί με (τουλάχιστον) έναν σέντερ φορ της επόμενης περιόδου για να μη γράψω δύο. Υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει προστεθεί τουλάχιστον ένας ακόμη αμυντικός χαφ. Ομοίως κι ένας δεξιός οπισθοφύλακας.

Ο Μπούργος

Φτάσαμε στους πέντε. Δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός. Είναι το μίνιμουμ. Από τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται, στην πρώτη προπόνηση ήταν οι Κουέστα (τερματοφύλακας), Φαμπιάνο, Εμπακατά, Πίρσμαν (αμυντικοί), Ντουκουρέ (μέσος), Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία (πλάγιοι χαφ και κατά συνθήκη επιτελικοί μέσοι). Γιατί οι Χαΐροβιτς, Ντένις δεν υπολογίζονται ενώ ο Λούμορ θα συζητήσει τη λύση του συμβολαίου του. Δηλαδή, οκτώ ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσθήκη (τουλάχιστον) πέντε ακόμη μέχρι την ερχόμενη Κυριακή όταν η ομάδα θα ετοιμάζει βαλίτσες για την Αυστρία. Για να έχει αξία η προετοιμασία και παραλλήλως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διάκρισης στο Conference League…

Υγ: Η πρώτη πρόταση του Άρη στον Ντάνιελ Σούντγκρεν ήταν στα χρήματα που έκλεισε ο Σουηδός στο Ισραήλ. Την ίδια περίοδο κάποιοι είχαν... φουσκώσει τα μυαλά του Σουηδού περί ετήσιων απολαβών κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Η δεύτερη πρόταση του Άρη ήταν χαμηλότερη οικονομικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.