ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, οι όμιλοι του Champions League και η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, οι όμιλοι του Champions League και η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, οι όμιλοι του Champions League και η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

bet365

Έχοντας φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ στην τελευταία σεζόν της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Δημήτρης Ναλιτζής γυρίζει στην Ένωση ως team manager αυτή τη φορά, τη χρονιά που οι κιτρινόμαυροι επιστρέφουν στην παραδοσιακή τους έδρα.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής αποτελούσε μέλος της ομάδας της ΑΕΚ που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο «Νίκος Γκούμας» πριν από 19 χρόνια. Η πρώτη από τις δύο χρονιές που φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης ο Ναλιτζής ήταν εκείνη κατά την οποία έπεσαν και οι τίτλοι τέλους για το παλιό γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σήμερα ο 46χρονος επιστρέφει στους κιτρινόμαυρους τη χρονιά που η Ένωση ετοιμάζεται να γυρίσει στην παραδοσιακή της γειτονιά. Αυτή τη φορά ως team manager, έπειτα από τη συμφωνία στην οποία έφτασε με την ΑΕΚ για το συγκεκριμένο πόστο.

Έζησε ομίλους Champions League με την ΑΕΚ

Και τις δύο σεζόν (2002-2003 και 2003-2004) κατά τις οποίες αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, ο Ναλιτζής βίωσε με τους κιτρινόμαυρους την εμπειρία των ομίλων του Champions League. Δεν αγωνίστηκε στις μεγάλες βραδιές των ισοπαλιών με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έπαιξε στην πρεμιέρα των ομίλων με την Γκενκ και στα δύο παιχνίδια με τη Ρόμα. Σε εκείνη τη σεζόν, ο Ναλιτζής είχε χριστεί σκόρερ στη συνέχεια της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA και συγκεκριμένα στο 1-4 με την Μακάμπι Χάιφα. Ο Ναλιτζής είχε πραγματοποιήσει μια άκρως παραγωγική χρονιά τη σεζόν 2002-2003 με την ΑΕΚ σκοράροντας συνολικά 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα ξεχωριστή για αυτόν ήταν η 26η Ιανουαρίου του 2003 όταν σημείωσε χατ-τρικ στη Νέα Φιλαδέλφεια στη νίκη 3-2 επί του Αιγάλεω.

Ο Έλληνας φορ και τη δεύτερή του σεζόν (2003-2004) με την ΑΕΚ μπήκε στους ομίλους του Champions League, αποκλείοντας την Γκρασχόπερς. Με την Ένωση ξεριζωμένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια πλέον, ο Ναλιτζής παίζει στη Λεωφόρο τότε απέναντι σε Ντεπορτίβο, Μονακό και PSV Αϊντχόφεν. Η σεζόν βέβαια εκείνη έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με δύο γκολ σε 32 εμφανίσεις.

Ο Ναλιτζής στο Champions League με την ΑΕΚ

Το προφίλ του στον Πανιώνιο ως team manager

Από το 2016 και για τέσσερα χρόνια ο Δημήτρης Ναλιτζής είχε τον ρόλο του team manager στον Πανιώνιο. Τον είχε φέρει ο Νίκος Ζαμάνης τότε σε μια προσπάθεια συσπείρωσης στην ομάδα καθώς το 1998 ήταν εκείνος που είχε σκοράρει στον τελικό με τον Παναθηναϊκό δίνοντας το Κύπελλο στους κυανέρυθρους και αποτελούσε μια σημαντική φυσιογνωμία. Γενικότερα για το πόστο αυτό ο χαρακτήρας του ταίριαζε γάντι. Είναι κλειστός, προσπαθώντας να κρατήσει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται εντός των τειχών της ομάδας, και είναι συνεχώς κοντά της και δίπλα στους ποδοσφαιριστές περνώντας αρκετές ώρες στην προπόνηση.

Στη Νέα Σμύρνη λένε πως η δουλειά του ως team manager χαρακτηριζόταν από οργάνωση, ενώ διέθετε γρήγορη σκέψη και δεν του ξέφευγε τίποτα στα καθήκοντά του. Μάλιστα στον Πανιώνιο έκανε περισσότερα πράγματα από ό,τι όριζαν οι αρμοδιότητές του καθώς υπήρχαν άλλωστε λίγα άτομα για τα πόστα. Το προφίλ του κυμαινόταν πάντα σε χαμηλούς τόνους, δεν εμφανιζόταν ποτέ στο προσκήνιο και δεν έδινε δικαιώματα. Έφυγε το καλοκαίρι του 2020 από τον Πανιώνιο, τη χρονιά δηλαδή του υποβιβασμού, καθώς ήταν ένα πρόσωπο της προηγούμενης διοίκησης και όπως ήταν λογικό δεν γινόταν να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ναλιτζής στο ΟΑΚΑ

Το Κύπελλο με τον Πανιώνιο και το νταμπλ με τη Σπόρτινγκ

Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2001-2002, έχοντας πάρει ήδη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Ουντινέζε, ο Ναλιτζής φόρεσε τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τη μορφή δανεισμού, πραγματοποιώντας 11 συμμετοχές (κυρίως ως αλλαγή) και πανηγυρίζοντας στο τέλος το νταμπλ με τα «Λιοντάρια». Ήταν η τρίτη σημαντική στιγμή στην καριέρα του από πλευράς κατάκτησης τίτλων μετά από το Κύπελλο Ελλάδας που χάρισε ο ίδιος στον Πανιώνιο το 1998 και επίσης το Κύπελλο που είχε κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ το 2001. Στο εξωτερικό αγωνίστηκε και με τη φανέλα της Περούτζια για λίγο, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά την ΑΕΚ, πέρασε από Κέρκυρα, επέστρεψε για μια σεζόν και στην ομάδα με την οποία συνέδεσε την καριέρα του, τον Πανιώνιο, ενώ έπειτα αγωνίστηκε και σε Εθνικό Αστέρα, στην κυπριακή Πάφο, στον Εθνικό και στον Φωστήρα, όπου έκλεισε την καριέρα του το 2010.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα