Τι συνέβη στα προηγούμενα μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Super League 2 (vids)

Newsroom
Τι συνέβη στα προηγούμενα μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Super League 2 (vids)

bet365

Το «απίθανο» γκολ του Ναμπί που έσωσε τον ΟΦΗ, η «λύτρωση» του Παναιτωλικού με τον Βέργο, η δις χαμένη Ξάνθη και ο Μπεντινέλι που είναι πρώτος σκόρερ του... τρόπο τινά θεσμού.

Τους κόπους όλης της χρονιάς θα παίξουν απόψε (11/6) και το άλλο Σάββατο η Λαμία και η Βέροια, καθώς θα συγκρουστούν σε διπλά ματς και ο νικητής της μεταξύ τους «μονομαχίας» θα βρίσκεται του χρόνου στα «σαλόνια».

Ετσι για 4η σερί σεζόν θα έχουμε το θεσμό του μπαράζ μεταξύ του 2ου της Super League 2 και του 13ου της Super League 1 που ξεκίνησε το 2018/19 όταν μειώθηκαν τότε οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και έκτοτε αποτελεί θεσμό. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο υποβιβάστηκαν απευθείας τρία clubs και ο 13ος πήγε στα μπαράζ, ενώ από την επόμενη καθιερώθηκε το λεγόμενο 1+1.

Μέχρι στιγμής το επί μέρους σκορ είναι 2-1 υπέρ των «μεγάλων αφού σε δύο περιπτώσεις (ΟΦΗ, Παναιτωλικός) ήταν εκείνοιπου ανανέωσαν την παρουσία τους στη Super League 1, ενώ ενδιάμεσα ο Απόλλων Σμύρνης έριξε την Ξάνθη που κατέβηκε όμως με την k20 στα παιχνίδια που έγιναν Αύγουστο!

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι συνέβη στα προηγούμενα διπλά μπαράζ από τότε που θεσπίστηκαν ξανά, όπου... έχουν σπάσει καρδιές.


*Το 2018/19 τα παιχνίδια έγιναν στην Κρήτη αφού αναμετρήθηκαν ΟΦΗ και Πλατανιάς. Η αναμέτρηση των Χανιών έληξε χωρίς σκορ, όμως εκείνη του Ηρακλείου τα είχε... όλα και ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν νωρίς δίχτυα με τον Νέιρα, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τον Τσαμούρη λίγο πριν την ανάπαυλα, όμως ο ΟΦΗ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 69' με τον Γιακουμάκη. Ωστόσο αποβλήθηκε στον πανηγυρισμό του με δεύτερη κίτρινη, αν και σχεδόν αμέσως μετά αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες αφού κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μπιανκόνι. Το ματς... κυλούσε στην κόψη του ξυραφιού και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πλατανιάς έκανε το 2-2 με τον Παπανικολάου, αποτέλεσμα που τον ανέβαζε κατηγορία. Ομως στο 90'+5', περίπου 70 δεύτερα πριν το φινάλε, ο Ναμπί με απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και την «έσωσε», σε μία φάση όπου ο Αγγλος μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα γκολ που απέκτησε ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου του. Μάλιστα αργότερα εξομολογήθηκεπως δεν γνώριζε ότι εκείνη τη στιγμή ο ΟΦΗ έπεφτε καθώς νόμιζε πως δεν ήταν σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση.


*Η επόμενη σεζόν διακόπηκε για αρκετούς μήνες λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και άρχισε ξανά στα μέσα Ιουνίου, με τα play offs και τα play out που είχαν μόλις θεσπιστεί. Ωστόσο η Super League 2 δεν επέστρεψε στο γήπεδο και από τον Ιούλιο ξεκίνησε ένα «γαϊτανάκι» διαβουλεύσεων για το αν θα έχουμε ή όχι μπαράζ. Τελικά αποφασίστηκε να γίνουν και ορίστηκαν για τις 26 και 29 Αυγούστου, αλλά η Ξάνθη που ήταν στη 13η θέση της Super League 1 είχε αφήσει ελεύθερους όλους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης που ήταν 2ος τη στιγμή που σταμάτησε η SL2 μετρούσε 13-14 διαθέσιμους (π.χ. ο γκολκίπερ Αναγνωστόπουλος υπερασπίστηκε την εστία του με ειδική άδεια από τον Ιωνικό που είχε ήδη υπογράψει, καθώς δεν είχε πορτιέρε!). Ετσι τα ματς που ακολούθησαν μόνο ως «αναμετρήσεις που κρίνουν κατηγορία» δεν θύμιζαν, αφού η k20 της Ξάνθης – ουσιαστικά με αυτή κατέβηκε – ήταν αδύνατον να προβάλει ουσιαστική αντίσταση στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» που κέρδισε 1-0 στο Xanthi Arina (Μπεντινέλι, 67' πέναλτι) και 3-1 στη Ριζούπολη (Μπεντινέλι 2, Τενεκές αυτ.-Φασίδης). Το δεύτερο παιχνίδι μάλιστα δεν είχε ούτε τηλεοπτική κάλυψη.


*Αντίθετα πέρσι όχι μόνο είχαμε δράση στην ώρα της, αλλά και έσπασαν καρδιές. Η Ξάνθη βρέθηκε και πάλι στα μπαράζ αλλά αυτή τη φορά με την «ιδιότητα» του 2ου της Super League 2, ενώ απέναντί της ήταν ο Παναιτωλικός. Στο πρώτο ματς ήταν εκ νέου γηπεδούχος όμως κέρδισε 2-1 χάρις στα γκολ των Εμπερτ, Μικελτάνζε παρότι μόλις στο 6' βρέθηκε να «κυνηγά» το σκορ μετά το τέρμα του Βέργου. Η ρεβάνς του Αγρινίου θύμισε χιτσκοκική ταινία και όλα κρίθηκαν στο 83' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελληνα φορ των «κυανοκίτρινων» που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς και «λύτρωσε» την ομάδα του. Ετσι ο Παναιτωλικός έμεινε στα «σαλόνια».


ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΠΑΡΑΖ
ΣΕΖΟΝ 2018/19
Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-0
ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2

ΣΕΖΟΝ 2019/20
Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη 3-1

ΣΕΖΟΝ 2020/21
Ξάνθη-Παναιτωλικός 2-1
Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-0

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ
Μπεντινέλι (Απόλλων Σμύρνης) 3 γκολ
Βέργος (Παναιτωλικός) 2 γκολ


ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ
Θανάσης Ντίνας (Ξάνθη/ΟΦΗ) 4
Κώστας Θυμιάνης (Ξάνθη) 4
Τάσος Παπάζογλου (Ξάνθη/ΟΦΗ) 3

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα