Η επιτυχία της Νότιγχαμ, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κι ο Κλάτενμπεργκ!

Η επιτυχία της Νότιγχαμ, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κι ο Κλάτενμπεργκ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό και τους αντιπάλους του με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Έχει περάσει μία εβδομάδα πια από τον ιστορικό θρίαμβο της Νότιγχαμ, με τη νίκη της στον τελικό των μπαράζ και την άνοδο της στην Πρέμιερ Λιγκ. Κι ως συνήθως, όσο οι ημέρες περνάνε, μπορείς να βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Τι βλέπω εγώ; Ότι πολύ απλά η επιτυχία της Φόρεστ, κοινής ιδιοκτησίας βεβαίως με τον Ολυμπιακό, έχει πειράξει πάρα πολύ τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγω φυσικά της κοινής συνισταμένης των δύο συλλόγων, του Β. Μαρινάκη.

Είναι εντελώς ευδιάκριτο από όσα γράφονται και προέρχονται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ακριβώς αυτό το πράγμα. Από τον τρόπο που προβάλλονται διάφορες πληροφορίες (π.χ. για τον έλεγχο που θα γίνει από τις αρμόδιες αρχές της αγγλικής ομοσπονδίας στον Μαρινάκη, όπως συμβαίνει σε όλους τους ιδιοκτήτες συλλόγων που ανεβαίνουν στην Πρέμιερ Λιγκ), μέχρι την απίστευτη…λύσσα για τον δήθεν ρόλο που έπαιξε ο Κλάτενμπεργκ αναφορικά με τη διαιτησία στον τελικό Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ!!! Δηλαδή, ότι επειδή αρθρογράφησε σε μία αγγλική εφημερίδα ο αρχιδιαιτητής της ελληνικής Λίγκας και σχολίασε τον ορισμό του ρέφερι στο μπαράζ της Φόρεστ, ο ρέφερι έπαιξε καλά τη Φόρεστ!!!

Μιλάμε για πραγματικά θλιβερά αφηγήματα. Έπαιξε ο διαιτητής υπέρ της Νότιγχαμ, από ένα άρθρο του Κλάτενμπεργκ! Και δη ένας διαιτητής που έδινε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, άρα δεν είχε καμία ανάγκη στη συνέχεια τα οποία καλά λόγια του Κλάτενμπεργκ, αφού κρέμασε τη σφυρίχτρα του. Επιπλέον μιλάμε για αγώνα στον οποίο υπήρχε VAR! Και πώς μπήκε το VAR; Γιατί θυμόμαστε ό,τι θέλουμε: VAR μπήκε στα μπαράζ της Τσάμπιονσιπ για ένα και μόνο λόγο: από τη διαιτητική σφαγή της Νότιγχαμ, στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπούρνεμουθ, το οποίο κερδίζοντας το η Φόρεστ θα ανέβαινε αμέσως στην πρέμιερ Λιγκ, χωρίς μπαράζ. Και θα το κέρδιζε, αν δεν την αδικούσε κατάφωρα η διαιτησία, όπως παραδέχθηκε σύσσωμος ο αγγλικός Τύπος.

Γενικά έχει πραγματικά…γούστο το τι γράφεται όλη αυτή την εβδομάδα σε διάφορα ελληνικά ΜΜΕ περί Νότιγχαμ και…Κλάτενμπεργκ. Είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνουν να βρουν ένα λόγο να κτυπήσουν τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και βρήκαν τη Φόρεστ, με στόχο διπλό: αφενός μεν να μειώσουν την επιτυχία της Φόρεστ, αφετέρου δε να αποδομήσουν τον Κλάτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, άραγε πραγματικά πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός πήρε φέτος και πέρυσι το πρωτάθλημα επειδή ήταν αρχιδιαιτητής ο Άγγλος; Με τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα αρχιδιαιτητή δεν έσπασε πρόπερσι ο Ολυμπιακός τη διετία του πόλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γι΄ αυτό ακριβώς λέω, ότι η επιτυχία της Φόρεστ έχει πειράξει πολύ τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα…

Άσχετο: Δείτε τα παρακάτω βίντεο. Είναι πρώτα οι ντρίμπλες και μετά το θεαματικό «ψαλίδι» του Μπελαϊλί με την Αλγερία. Ένας παίκτης που έχει ακουστεί στη Γαλλία για τον Ολυμπιακό κι όχι μόνο. Στο δεύτερο δείτε και ένα γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.