ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης πήρε τον τίτλο του καλύτερου νέου της σεζόν

ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης πήρε τον τίτλο του καλύτερου νέου της σεζόν

ΠΑΟΚ: Ο Λύρατζης πήρε τον τίτλο του καλύτερου νέου της σεζόν

bet365

Μπορεί να άργησε να μπει στην εξίσωση και στα παιχνίδια, αλλά με τις εμφανίσεις του ο Λευτέρης Λύρατζης κέρδισε από τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ το βραβείο του καλύτερου νέου της σεζόν.

Περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του. Ήξερε πως δεν θ’ αργήσει να έρθει. Και πως όταν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να είναι έτοιμος. Όπως και ήταν. Ο Λευτέρης Λύρατζης μπήκε τόσο ορμητικά στην 11άδα που το βραβείο του Players’ Young Player of the Year είναι δικό του. Με την ψήφο των συμπαικτών του.

Ήταν η ελάχιστη, αλλά μεγάλης συναισθηματικής αξίας ανταμοιβή για την επιμονή του. Την εργατικότητά του. Τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα που έδειξε από την πρώτη στιγμή. Τα στοιχεία που δεν τον άφησαν να… σπάσει, που τον κράτησαν δυνατό και τελικά τον έκαναν όχι να σταθεί στα πόδια του, αλλά να ξεχωρίσει.

Ο Λευτέρης σάρωσε τα πάντα ως παίκτης του PAOK Academy, έγινε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών, έκανε ντεμπούτο, αλλά κάπου εκεί το παραμύθι άρχισε να αποκτά… δράκους. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος. Ο ανταγωνισμός ήταν απίστευτα ισχυρός με παίκτες όπως ο Μάτος.

Ο δανεισμός, κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, του τόνωσε την αυτοπεποίθηση. Στον ΝΠΣ Βόλος ξεδίπλωσε πτυχές του ταλέντου του, έπαιξε σε σχεδόν 30 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία, σκόραρε και το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο και το καλοκαίρι του 2020 γύρισε για να διεκδικήσει μία θέση στο rotation.

Η σεζόν 2020-21 ήταν ουσιαστικά ένα πισωγύρισμα στον τομέα των συμμετοχών. Πήρε λίγο χρόνο, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στις δυνάμεις του, να δουλεύει και να απορροφά σαν… σφουγγάρι τα καθημερινά μαθήματα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον κράτησε στο ρόστερ, αλλά το ξεκίνημα δεν ήταν το αναμενόμενο. Μέχρι να φτάσουμε στον Δεκέμβριο. Ο Ρουμάνος τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία κι ο Λύρατζης όχι απλά την άρπαξε, αλλά πήρε και τη φανέλα του βασικού στο σπίτι.

Ο Λύρατζης άλλαξε επίπεδο και μέσα σε έξι μήνες μετατράπηκε από το παιδί που παλεύει για μερικά αγωνιστικά λεπτά σε βασικό κι αναντικατάστατο στον ΠΑΟΚ, με εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε μεγάλες ομάδες, ενώ έφτασε μέχρι και στην Εθνική Ανδρών.

Οι συμπαίκτες του αναγνώρισαν την παρουσία του και τον ανέδειξαν σε Players’ Young Player of the Year. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Χάρης Τσιγγάρας . Μία ιστορία παρόμοια με αυτή του Λύρατζη , που είδε τη σεζόν να μην ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά το φινάλε να τον βρήκε ως ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του ΠΑΟΚ. Τρίτος έμεινε ο άτυχος της σεζόν, ο Γιάννης Μιχαηλίδης που είδε το δυναμικό του ξεκίνημα να σταματά απότομα λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα