ΠΑΟΚ: «Ο Λέανδρος δε θα ξεχάσει ποτέ το γκολ της ζωής του»

ΠΑΟΚ: «Ο Λέανδρος δε θα ξεχάσει ποτέ το γκολ της ζωής του»

ΠΑΟΚ: «Ο Λέανδρος δε θα ξεχάσει ποτέ το γκολ της ζωής του»

bet365

Οι στιγμές που έζησε ο 9χρονος Λέανδρος στη γεμάτη Τούμπα δεν πρόκειται ποτέ να βγουν από το μυαλό και την ψυχή του. «Έβαλε το γκολ της ζωής του εκείνη τη μέρα», λέει ο πατέρας του.

Ο μικρός Λέανδρος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και πριν από περίπου ένα μήνα σκόραρε σε μια γεμάτη Τούμπα, στο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο πατέρας του, Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Primo 106,1» για τα όσα βίωσε ο ίδιος και ο γιος του εκείνο το βράδυ, στη γεμάτη Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός, αλλά ομολογώ ότι αυτό που ζήσαμε εκείνη τη βραδιά, δε μπορούσαμε να το φανταστούμε από πριν. Ήταν κάτι που θα χαραχθεί μέσα στο μυαλό του Λέανδρου για χρόνια. Τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, σε μία προπόνηση του ΠΑΟΚ, στην οποία μας κάλεσαν οι επιτελείς της ομάδας και γνωρίσαμε το προπονητικό τιμ και τους παίκτες, έγιναν αυτοί οι διάλογοι. Δεν ήταν καθόλου σχεδιασμένοι, ήταν απολύτως αυθόρμητοι. Είπε ο Λέανδρος, πως θα ήταν να συμβεί κι αυτό και αμέσως ο κ. Αρωνιάδης, είπε ότι μπορούμε να το οργανώσουμε. Οργανώθηκε λίγες μέρες μετά σε εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για την αναφορά της UEFA:

«Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους». Εμπνευστής αυτής της καμπάνιας είναι ο Ηλίας Μάστορας. Είναι η μπάλα με τα κουδουνάκια που διανεμήθηκε σε πάνω από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόσωπο αυτής της καμπάνιας, είναι ο Λέανδρος, γιατί βοήθησε στην προώθηση. Το UEFA Foundation, γνωρίζοντας πως ο Λέανδρος, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και αγαπάει τον ΠΑΟΚ, όταν κληρώθηκε με τη Μαρσέιγ, είπε να δώσει ο Λέανδρος τη μπάλα στο διαιτητή κι έτσι βρεθήκαμε στο γήπεδο στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μετά από αυτό, ο ΠΑΟΚ μας κάλεσε στην προπόνηση, γνωρίσαμε όλους τους παίκτες, ο Λέανδρος μίλησε και έπαιξε μπάλα και ετέθη το ζήτημα, πως θα είναι να βάλω γκολ σε μια γεμάτη Τούμπα και ο κόσμος να φωνάζει το όνομα μου και αυτό εν τέλει έγινε πράξη».

Για τη συμβολή του δημιουργού της ειδικής μπάλας, Ηλία Μάστορα:

«Ο Λέανδρος αγαπάει να παίζει ποδόσφαιρο, όπως όλα τα παιδιά στην ηλικία του. Η μπάλα αυτή, τον βοήθησε με την ακουστική, να παίζει ποδόσφαιρο και με τους φίλους του. Αγαπάει κάθε στιγμή που συμμετέχει σε μία τέτοια δραστηριότητα».

Για το πως το βίωσε ο ίδιος ο Λέανδρος:

«Δεν ξέρω πως να το αποτυπώσω με λόγια. Δεν τον έχω δει ποτέ, να πανηγυρίζει τόσο έντονα ένα γκολ. Δεν είχε ξαναζήσει την ηχητική του γηπέδου. Αυτό τον συγκλόνισε και νομίζω ότι έβαλε το γκολ της ζωής του εκείνη τη μέρα. Είχε τη χαρά του παιχνιδιού».

Για την παρουσία του στα social media:

«Μέσω της σελίδας, «Leandros Moses» μπορεί να βρει πράγματα που αφορούν την τυφλότητα, την εκπαίδευση των τυφλών παιδιών, την προσβασιμότητα και γενικά, έχουμε αυτόν το σκοπό, να βελτιωθεί η πραγματικότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αυτό, έγινε πριν δύο εβδομάδες».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα