Άρης: Η ηρεμία απαιτεί μια (τελευταία) δικαίωση

Άρης: Η ηρεμία απαιτεί μια (τελευταία) δικαίωση

Άρης: Η ηρεμία απαιτεί μια (τελευταία) δικαίωση

bet365

Η έγγραφη παρέμβαση της UEFA επικύρωσε τη συμμετοχή του Άρη στο Conference League και οι «κίτρινοι» χρειάζονται μια τελευταία δικαίωση (από το CAS) για να βαδίσουν σε πιο ήρεμα μονοπάτια και να δημιουργήσουν απερίσπαστοι την ομάδα της επόμενης χρονιάς.

Ως ερώτημα παραμένει αυτό που θα μπορούσε να συμβεί στο ενδεχόμενο μη παρέμβασης του τμήματος αδειοδότησης της UEFA. Προφανώς θα επικρατούσε η απόλυτα λανθασμένη – όπως αποδείχθηκε – έφεση που άσκησε ο επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, με την πρωτοτυπία επίσης της διαφωνίας του με την επιτροπής που διευθύνει! Η αλήθεια είναι ότι από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας αυτή η υπόθεση μπήκε στο μονοπάτι που κατέληξε, όταν κρίθηκε αναγκαία η γνωμάτευση της UEFA κι ενώ η ΠΑΕ Άρης είχε προειδοποιήσει και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία κατά του κ. Σαράκη.

Από τη στιγμή επιβεβαίωσης της εμπλοκής της UEFA αυτομάτως η υπόθεση έφυγε από τη δικαιοδοσία των οργάνων της ΕΠΟ και δεν υπήρχε περίπτωση μη δικαίωσης της ΠΑΕ Άρης. Για τον απλούστατο λόγο ότι είχε τον Νόμο με το μέρος της, δεν είχε το παραμικρό νομικό υπόβαθρο η έφεση που άσκησε ο κ. Σαράκης και μένει να φανεί αν θα παραμείνει στη θέση του προϊσταμένου του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ έπειτα από τόσο σοβαρό λάθος στο οποίο υπέπεσε. Βέβαια το ότι ακυρώνονται οι αποφάσεις (κατά του Άρη) των οργάνων της ΕΠΟ όταν οι υποθέσεις φτάνουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν είναι απλά άξιο απορίας αλλά και βαθύτατου προβληματισμού.

Πριν από έναν χρόνο οι Επιτροπές Δεοντολογίας και Εφέσεων της ΕΠΟ επέβαλαν ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στην ΠΑΕ Άρης εκτιμώντας ότι είχε συμμετοχή στην υπόθεση πλαστογραφίας (σ. σ. Λάσκοφ) αλλά εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την απόφαση του CAS το οποίο είδε το αυτονόητο. Η ΠΑΕ Άρης δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή. Κι έτσι η ποινή εξαλείφθηκε, αλλά για περίπου οκτώ μήνες οι «κίτρινοι» κουβαλούσαν την τιμωρία στις πλάτες τους.

Ο Άρης

Παράλληλα με τη δικαίωση της ΠΑΕ Άρης από την UEFA, απαιτείται να τρέξει η διαδικασία διερεύνησης της διαρροής πληροφοριών. Θεωρητικά, οι εμπλεκόμενες πλευρές υπογράφουν ρήτρα εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, κρίνοντας όμως από το περιεχόμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του ΝΠΣ Βόλου η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων, από κάπου διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρχε πρόβλημα (;) στον φάκελο της ΠΑΕ Άρης. Δεν είναι υποχρέωση της Ομοσπονδίας να διερευνήσει το ζήτημα με την παράλληλη απόδοση ευθυνών; Ρητορικό το ερώτημα. Εδώ παραμένει ανοιχτό το ζήτημα διαρροής των προσωπικών στοιχείων του Μάριου Σιαμπάνη.

Ελπίζει ότι το CAS θα τον απελευθερώσει

Παρά τη δικαίωση και το ισχυρό χτύπημα που κατάφερε ο Άρης σε όλους όσοι αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αδειοδότησή του, οι Θεσσαλονικείς παραμένουν σε εγρήγορση περιμένοντας την απόφαση από το CAS. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή, μέχρι τις 10 Ιουνίου το Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα αποφανθεί επί της προσφυγής της ΠΑΕ Άρης για την εξάλειψη της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε το πειθαρχικό όργανο της FIFA. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να «ψυχολογήσει» το CAS καθώς οι 12 αναβολές που δόθηκαν στην κοινοποίηση της απόφασης χαρακτηρίζονται μη αναμενόμενες. Στον Άρη εκτιμούν ότι εκτός του σεναρίου εξάλειψης της ποινής υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Η διατήρησή της με ανασταλτικό χαρακτήρα ή η μετατροπή της σε χρηματικό πρόστιμο. Και τις δύο περιπτώσεις θα υπάρξει δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών.

Έως ότου εκδοθεί απόφαση, στον Άρη θα είναι σε αναμμένα κάρβουνα και δίχως ελευθερία κινήσεων καθώς στην παρούσα στιγμή δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κινήσεις ενίσχυσης. Καλά-καλά δεν έχουν τη δυνατότητα λήψης τελικών αποφάσεων για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού είναι λογικό να υπάρχει και το σενάριο μιας κακής απόφασης από το CAS. Για τον ίδιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, παρότι θέλουν να επιχειρήσουν ριζικό λίφτινγκ στο ρόστερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα