ΑΕΚ: Η εσωτερική αλλαγή με Λιβάι και Άμραμπατ και η σκέψη για τον «τελικό» με Άρη

ΑΕΚ: Η εσωτερική αλλαγή με Λιβάι και Άμραμπατ και η σκέψη για τον «τελικό» με Άρη

ΑΕΚ: Η εσωτερική αλλαγή με Λιβάι και Άμραμπατ και η σκέψη για τον «τελικό» με Άρη

bet365

Η μεταφορά του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, με τον Άμραμπατ στο δεξί άκρο ήταν το κλειδί στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την ΑΕΚ και είναι πιθανό να δούμε τη συγκεκριμένη σκέψη και στον «τελικό» της σεζόν με τον Άρη.

Παίζοντας χωρίς καθαρό σέντερ φορ καθώς ο Σέρχιο Αραούχο είναι νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει πρόβλημα με την όραση, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αναγκάζεται στα τελευταία παιχνίδια να ξεκινάει με τον Νόρντιν Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης. Ήταν κάτι που λειτούργησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά όχι και με τον Παναθηναϊκό, όπου η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο αποτελούσε «τελικό» πριν από αυτόν που ακολουθεί με τον Άρη, η ΑΕΚ ξεκίνησε πάλι με τον Άμραμπατ στην κορυφή και τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στις δύο πτέρυγες. Ήταν φανερό, ωστόσο, από τα πρώτα λεπτά ότι η Ένωση δεν θα μπορούσε να φανεί πραγματικά απειλητική, με συνέπεια ο Οφρυδόπουλος στα μισά του πρώτου μέρους να προχωρήσει σε μια αλλαγή ρόλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ποια ήταν αυτή; Ο Λιβάι Γκαρσία μεταφέρθηκε στην κορυφή της επίθεσης και ο Άμραμπατ πήγε στο δεξί άκρο. Αυτομάτως η ΑΕΚ έγινε πολύ πιο επικίνδυνη στην επιθετική της ανάπτυξη για δύο λόγους.

Η αλλαγή ρόλων που έκανε την ΑΕΚ πιο επικίνδυνη

Πρώτον ο Λιβάι Γκαρσία γέμιζε την περιοχή με την παρουσία του εκεί σε αντίθεση με τον Άμραμπατ που έπαιζε συνεχώς έξω από το «κουτί». Συνεπώς πάντα ήταν ένας παίκτης σε ρόλο φορ περιμένοντας να τροφοδοτηθεί. Δεύτερον, ο Άμραμπατ με την τεχνική ικανότητα που τον διακρίνει, θα μπορούσε πιο εύκολα να διασπάσει την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα από τη δεξιά πτέρυγα, με τους φιλοξενούμενους να είναι κλεισμένοι τον περισσότερο χρόνο στο δικό τους μισό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου η Ένωση επιθετικά πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι στο γκάζι, δημιουργώντας ευκαιρίες και βάζοντας τελικά τις βάσεις της νίκης πριν πάει στα αποδυτήρια.

Ο Λιβάι Γκαρσία μπορεί να μην σκόραρε καθώς οι τέσσερις τελικές που δημιούργησε δεν βρήκαν στόχο, όμως υπηρέτησε πολύ πιο ορθολογικά τον ρόλο του φορ σε σχέση με τον Άμραμπατ, κρατώντας τη θέση του, παίρνοντας εννιά φορές την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή σύμφωνα με το Wyscout και κάνοντας το κέντρο άμυνας του ΠΑΣ να αισθανθεί την ανάσα του. Κάτι δηλαδή που δεν είχε συμβεί σε καμία περίπτωση με τον 35χρονο Μαροκινό μεσοεπιθετικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Από τη μεριά του ο Άμραμπατ έκανε... πάρτι από τη δεξιά πλευρά (την αριστερή του ΠΑΣ) από τη στιγμή που μεταφέρθηκε εκεί από την κορυφή της επίθεσης. Οι ντρίμπλες του δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους, περνώντας έξι στις οκτώ φορές που επιχείρησε τον αντίπαλό του. Δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 75% σύμφωνα με το Wyscout. Η επιμονή του έφερε και τη φάση του πέναλτι, όπου ο ίδιος σκόραρε το δεύτερο γκολ, ενώ χαρακτηριστική είναι η φάση πριν το πρώτο τέρμα της ΑΕΚ στο 35' όταν ο Λιβάι Γκαρσία είναι στο κατάλληλο σημείο στην «καρδιά» της περιοχής για να πιάσει την κεφαλιά από τη σέντρα του Άμραμπατ.

Άμραμπατ και Λιβάι

Το σκέφτεται ο Οφρυδόπουλος για τον «τελικό» με Άρη

Μετά το τέλος του ματς ο Οφρυδόπουλος ρωτήθηκε στην Cosmote TV για τη χρησιμοποίηση του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και ο υπηρεσιακός κόουτς της Ένωσης παραδέχθηκε πως ήταν κάτι που βγήκε καθώς ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανταποκρίθηκε στον ρόλο του επιθετικού. «Έχουμε αυτούς τους δυο παίκτες ως λύση (σ.σ. Γκαρσία και Άμραμπατ). Έπαιξε καλά ο Λιβάι. Είναι οι δυο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Οφρυδόπουλος.

Από τη στιγμή που στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ μετά από αυτή την εσωτερική αλλαγή έγινε πιο επικίνδυνη και καθώς ο Οφρυδόπουλος έμεινε ικανοποιημένος με το πως λειτούργησε διατηρώντας και στο δεύτερο μέρος τον Λιβάι στην κορυφή και τον Άμραμπατ στα άκρα, είναι ένα ενδεχόμενο που υπάρχει στο μυαλό του και για τον μεγάλο «τελικό» απέναντι στον Άρη. Η ΑΕΚ πάει για ένα και μόνο αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την έξοδο στην Ευρώπη, πρέπει να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα δυνατά της «χαρτιά» και είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη σκέψη να γίνει και πράξη το Σάββατο.

Ο Οφρυδόπουλος με Κονέ και Κυριακίδη στον πάγκο

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα